göğsüm tıkandı,emziremiyorum

existence

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
6
0
86
Diğer
kızlar yardım edin,sizde annesiniz.bebişim 6 aylık.4 aylıkken dişçiye gitmiştim ve iğne yapıldığı için çocuk dr.um sütünü sağ at dedi.bebişim bu sürede aç kaldı mama verdim ama göğsümde tıkandı.2 günde açtık.ogünden sonra 5 kere daha tıkandı.ama hep aynı göğsüm değil her ikisinde de ara ara oldu.şuan gene tıkandı ve 3 haftadır açamıyorum .her yolu denedim.ağrımda var.sütümde çekildi.psikolojik olarak çöktüm.napıcamı bilmiyorum.bildiğiniz yöntemler var mı?benim korkum hem sütümün kesilmesi hem de göğsümün iltihaplanması.göğsümde kızarıklık yok,ateşte yok ama hafif ağrı ve hafif şişlik var.süt azalınca şişlik ve ağrıda az oldu.korkuyorum ya sütüm kesilirse ya da bana bişi olursa...

canım nasıl tıkandıgöğsün anlamadım? göğsün şiş ve ağrılı olması içinde süt biriktiğindendir. bebiş emmedikçe sütün azalır, azaldıkça da ağrı ve şişlik de azalır. pompa kullanmayı denedin mi? pompayla açabilirsin belki? manuel göğüs pompaları ucuz , denemeye değer?
bu arada ben de diş hekimiyim. sütünü sağıp atmana gerek yoktu. hamileyken, yani bebiş vücudunun içindeyken bile yapabiliyoruz o iğneleri, bir zararı yok. ki doğumdan sonra hiçbir zararı yok.. tüh ya çok üzüldüm...

bnm amcamın kızınnda tıkanmıştı.. Türk lokumu bağladı ve 2 gün sonra iltihap akarak açıldı göğsü.. sende istersen bi dene..

teşekkürler kızlar,hala tıkalı.pompaylada çektim olmuyor.şimdi nane kaynatıp lapasını göğsüme sardım.şişini indirip tıkalı göğsü açıyormuş.bunu bekleticem.yarında lahana sarıcam.öbür gün ayvayla balı kaynatıp sarıcam .yani her yolu deniycem.sıcak suya devam ama yazın hiç gitmiyor.olmadı türk lokumu alıp onuda denerim.daha ölmedim ya:)

ayy canım benim daha geçen hafta aynı sıkıntıyı yaşadım ama benimki 3 gün sürdü çok şükür ama felaket ağrılıydı tek taraflı oldu sıcak su torbasıyla çözdüm olayı gece gündüz sürekli olarak zaten bir zaman sonra yavaş yavaş açılıyor yumuşayıp bunu hissettim
sana tavsiyem ilk olarak sütünün kesileceğini aklından çıkar allah korusun yavrun ne yapar süt olmadan
ve minik sıcak su torbaları var onlardan koy ve sağmaya çalış damla damla ancak gelir ve çok canın yanar ama sonuç iyi olduktan sonra biönemi yok
ayrıca benim canım çok azdır pireyi deve yaparım belkide ondan çok canım yanmış olabilir

cnm teşekkürler .moral çok önemli.emziriyorum sık sık ama hala tıkalı.bakalım her yola devam.nane şimdilik işe yaramadı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…