Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba 1.5 aylık bebeğim var. sezaryenle doğum yaptım. Sezaryen sonrası sütum gelmedi mama verdim. Benim göğüslerimin biri küçük biri büyük. büyük olandan süt geliyor ama küçük olan o kadar küçük ki çocuk tutamıyor kendime yapıştırmam gerekiyor o da rahat pozisyon olmadugu için emmiyor zaten süt de az. pompa da yapamıyorum pompaların ucuna oturmuyor meme ucu. ama ucundan surekli süt damlıyor. eşim bir yandan psikolojik baskı uyguluyor sen çocuğa bakamiyorsun ac bırakıyorsun. çocuğu büyütemeyeceksin hasta edeceksin gibi. Ayni durumu yaşayan var mı? tek göğsüne gelen sütle de doymuyor o da zaten oluk oluk akmıyor da.yine de idare ediyor. Artık çocuğu kucağıma bile alasim gelmiyor sonra da vicdan yapıyorum. sıkıştım kaldım. önerilerinize ihtiyacim var.
After a while you will be looking at a dead person
Kayıtlı Üye
Aynı durum bende de var benek sağı tutup solu tutmuyordu Tutamıyordu daha doğrusu bende çok beceremiyordum sağlığımda da anca 30 Cc çıkıyordu
Küçük olanı silikon uçlu denedim bir süre emdikçe süt arttı bende tutma şekline bebeğin rahat pozisyonuna alıştım şimdi rahat bir şekilde emziriyorum ayrıca süt damlıyorsa göğsün doludur o yüzden taşıyorsur
Merhaba 1.5 aylık bebeğim var. sezaryenle doğum yaptım. Sezaryen sonrası sütum gelmedi mama verdim. Benim göğüslerimin biri küçük biri büyük. büyük olandan süt geliyor ama küçük olan o kadar küçük ki çocuk tutamıyor kendime yapıştırmam gerekiyor o da rahat pozisyon olmadugu için emmiyor zaten süt de az. pompa da yapamıyorum pompaların ucuna oturmuyor meme ucu. ama ucundan surekli süt damlıyor. eşim bir yandan psikolojik baskı uyguluyor sen çocuğa bakamiyorsun ac bırakıyorsun. çocuğu büyütemeyeceksin hasta edeceksin gibi. Ayni durumu yaşayan var mı? tek göğsüne gelen sütle de doymuyor o da zaten oluk oluk akmıyor da.yine de idare ediyor. Artık çocuğu kucağıma bile alasim gelmiyor sonra da vicdan yapıyorum. sıkıştım kaldım. önerilerinize ihtiyacim var.
Öncelikle esinizy böyle battal boy büyük bi fırçayla fircalabmayi hak ediyo.
Siz kendinizi toparlayin lütfen o bebeğe hiç sütünüz olmasa bile dünyada sizden daha iyi bakabilecek bir canlı yok.
Meme kısmına gelirsek resmen benim memeleri tarif etmişsiniz
![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
minnacıklar. Sürekli masaj yapın ve şu mochi tarzı şeylerden alın. İnternette lansinoh du sanırım onunda var öyle şeyleri yani içinde süt topluyo. Siz bir gogsunuzu de mzirirken diğerinde toplaniyo. Sonra gogusy değiştirince diğerine takiyosunuz.
Bir de memeyi öyle bebeğin ağzına verip bastırmak doğru değil. Bebeği tek elinizle tutun diğer elinize memeyi c şeklinde tutun böylece hem içinde süt kalmaz hem bebeğiniz daha rahat emer. Benim memem de çok küçük o yüzden hafif de sıkıyorum ama süt çok fazla gelirse eğer bebek hava yutuyo ona göre ayarlarsiniz . Siz memeyi doğru tutun bol su için imkan buldukça uyuyun ve masaj yapın ,stresinizi de o kocaniza boşaltın Allah in izniyle şarıl şarıl gelir o sütler. Masaj çok çok etkili ben bebeğimi ilk 6 ay sadece anne sütü verdim bi sağ memeyi verdim o bitince sola geçtik sonra sirkulasyona devam. Taaa ki bebeğim doyana kadar. Sürekli de masaj yaptım. Masaj sütün inmesini hizlandiriyo. Bi de memelerindeki boş görünüm ve hissiyat için üzülme memelerde ön süt birikir bebek ön sütü bitirince memelerinde süt kalmadığını düşünme bebeğini emzirmeye devam et hem onun kasları kuvvetlenir hem de onun için faydalı olan sütün yağlı kısmını indirir. Bi dönem oldukça zordu indirmekte de zorlaniyodu. Her iki gogsum de gittikten sonra çevire çevire vermeye devam ediyodum ama gelmeyince agliyodu . Ben devam ediyodum. Sonra düzeldi . Asla vazgeçme neticede sütün var neden artmasin ki