göğsü küçük olanların sütü daha mı az olur?

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
kızlar 40 gün önce doğum yaptım. sütüm hep yetiyor diyordum,fakat bebeğim doğumdan 3 gün sonra 320 gram birden vermiş. doktor mama takviyesi yapmamı söyledi ama ben mümkün olduğu kadar az veriyordum. daha sık emziririm dedim. bir aylıkken tam doğduğu kiloya ancak gelebilmiş( bebeğim uyurken 2 saat falan geçmişse sütüm akıyor hep. uyandığında emziriyorum fakat ona yetmiyor. arkadan mama vermek zorunda kalıyorum. göğüslerim küçük olduğu içinmi acaba fazla süt dolmuyor?sütün akması sütün yeterli miktarda olduğunu göstermezmi?belkide sütüm yağlı olmadığı için kilo aldırmıyor. yada erkek bebekler fazla yer diyorlar ondanmı bebek doymuyor.yoksa gerçekten sütüm azmı anlamadım..

cnm bebekler dogduktan ssonra ilk 1haftada kilo verebilir bu normal şişlikleri inmiştir süt arttırıcı şeyler içebilirsin şuan minik zaten 3kere çekse yorulcak uyuya kalcak sütün akıyosa boşa gitmesin pompa al cnm bebegin uyurken sag onu biberona uyanınca onuda ver eminim doycaktır paşan

ben de onu dicektim, uyurken sag sutunu madem akiyor bosa gitmesin.. benim goguslerim de kucuk.. doguma biraz daha var insallah. bakalim nasi olucak. ben de merak ediyorum sutum yarar mi, bol olur mu diye ama gogusun kucukluguyle sutun ilgisi yok sanirim.

ilk hafta kilo vereceğini biliyorum fakat doktor çok fzla vermiş dedi. okadar vermesi normal değilmiş. zaten sonrasındada bir ayda ancak kendi kilosuna ulaştı.günde 20-30 gram alması gerekirken bizimki 5 günde falan ancak alıyordu o kiloyu.sütüm akıyor derken yani bu sütümün fazla olduğunumu gösterir onu merak ediyorum.akmaya başlayınca emse bile hemen bitiriyor sonra yine ağlıyor bende mama veriyorum mecburen.göğsüm küçük olduğu için diye düşünüyorum ben..hemen bitiyor süt böyle olunca galiba.

benimde göğüslerim küçüktür ama çok şükür yetti sütüm sütünüzün yetip yetmediğini anlamak için sağıp ne kadar çıktığını kontrol edin

bendeki sağma makinası elektrikli değil, manuel. oda çok iyi sağmıyor. ilk biraz sağıyorum sonra elimle sağmaya devam ediyorum. 2 saatte bir 50 cc falan sağabildim.zaten çok yorucu oluyor.elektrikli daha güzel sağıyorsa bilmiyorum hiç kullanmadım. en fazla 60 cc falan olur herhalde benim sütüm.her emzirmeden sonra 30-40 cc mama veriyorum.çünkü durmuyor ağlıyor. mamayı yiyince susuyor.

göğsün büyüklüğü ile ilgisi yok canım,benim de küçüktür ama hiç sıkıntı çekmedim şükür...

2 saatte 50 60 cc az yetmiyordur ama bunun göğsünüzün küçük olmasıyla alakası yok sütünüzü arttıracak şeyler deneyebilirsiniz

Son düzenleme:
cnm bebekler doğdukları ilk hafta kilolarının %10 nunu kaybederler bu çok normal.ödemlerini attıkları için. eğer bebeğini emzirdikten sonra aralıksız 2.5-3 saat uyuyorsa ve günd 3 kez çişini ve kakasını yapıyorsa bebeğin doyuyor demektir.süt miktarının göğüs büyüklüğü ile alakası yok. sütünü arttırıcı olarak bol su,incir yemeni öneririm. ve stres yapma buda sütünü çok etkiler.

sürekli süt yapıcı şeyler yiyip, içiyorum zaten. her emzirmeden sonra mamada veriyorum artık 40 cc kadar. 5 günde belirginşekilde kilo aldı. miktar olarak mamayı fazlamı veriyorum azmı bilmiyorum. rahatsızolduğum için doktora ben getiremedim, net soramadım oyüzden. doktor emzirdikten sonra mama verin demiş, ne kadar alırsa okadar ama bizimkinin doyduğunu ben anlamıyorum.

cnm hem emzirip ardından mama vermen doğru.ama sana bi örnek vereyim benim bi arkadaşımdada öle oldu bir süre sonra mamayı kesti çünkü sütü artıp yetmeye başladı.1 ay hem anne sütü hem mama verdi sonraki 8 ay sadece anne sütü verdi. eğer mama veriyosan aralıksız 3-4 saat uyuması gerek. ben bebek hemşiresiyim ordan biliyorum. hatta sonlarına doğru emerken uyuyakalır sen yinede gazını çıkarıp yatır. yavaş yavaş arttırabilirsin mesela 60cc hazırla ama hepsini vermeye çalışma bebeğin 45 cc alabilir. gerisini dökersin. sakın önce memeni vermekten vazgeçme. bir süre sonra memeyi istemeyebilir çünkü bibreondan emmek daha kolay gelicektir bebeğine ve memeden aynı verimi alamayınca ağlayıp bırakmak isteyebilir.mümkün olduğunca pes etmemeye çalış.

benimde göğüslerim küçük henüz doğumla falan alakam yok
ama doktorum süt bezlerimin iyi çalıştığını ilerde çok sütüm olacağını çocuğumun şanslı olduğunu söyledi
heralde boyutla alakası yok ama yinede sen kendi doktoruna sor biz ne desek o kadar iyi bilemeyiz

ben göğüslerin küçük olmasıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum
benimde göğüslerim küçük 6 ay sadece emzirdim hiçbişi vermedim
1,5 aydır ek gida veriyorum şuan 7,5 aylık ve 9,3 kilo oğlum
ya sütün az çünkü bende 2 saatte bi sağıyodum 100cc çıkıyodu
yada sütün içerik olarak yetersiz bebeğini beslemiyor
görümcemin sütünün içeriği yetersizmiş dr öle demiş mamaya geçtiler...

sütün içeriğinin yetersiz olduğunuda ilk defa sizden duyuyorum. buraya konuyu açan arkadaş sütünün içeriği yetersizse emzirmeyi bırakta mamaya başla. böyle bir saçmalık varmı bunu söyleyen doktor mama firmasını destekleyen doktordur. çcuğunun kilosunu niye yazıyorsunki zaten başlığı açan arkadaş bebeği kilo almadığı için üzgün. benim ablamın oğluda üç aylıkken 11 kiloydu ve sadece anne sütü ile besleniyordu bende nazar işareti ekliyorum aman nazar etmesinler

canım sütün az yada çok olması göğüsün büyüklüğüne bağlı değil süt bezlerinin çok çalışmasına bağlı.eğer büyük göğüslerden çok süt gelseydi inan bana bende tek öğünde 1 kilo süt çıkması gerekirdi yok öle bişi hatta tam tersini duymuştum küçük göğüslülerin süt bezleri daha güzel çalışırmış.içini ferah tut bende aynı şeyleri yaşadım bence bebeğin ne kadar ihtiiyacı varsa o kadar süt geliyordur.ağlaması gazdan da olabilir.ben 4.5 aylık anneyim sütüm çok gelsin diye yemediğim içmediğim kalmadı ama bak bu zamana kadar sadece anne sütüyle besledim.ve gelişimi çok güzel maşallah sen bol bol su iç.bide rezene kimyon karışımı içiyorum ben hem gazı alıyor hemde sütü arttırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…