Göbek Fıtığı ameliyatı olan var mı ?

konu eski ama biz henüz yeni tanıştık göbek fıtığıyla. Annem şiddetli karın ağrısıyla dr gidiyor. 1 cm lik göbek fıtığı var, ameliyat olman lazım diyor doktor. Sonra başka bir dr gittik o da aynı şeyi söyledi, sonra annem korkuyorum ameliyattan falan deyince takipli ol,3 ay sonra tekrar bakalım büyümüş mü diye dedi. Bir de kilo ver, kilolu hastalarda fıtık daha çok tekrarlıyor dedi. Sizin tecrübeleriniz neler, benim kafam çok karıştı,3 ay beklemeli miyim , kesin ameliyat ettirmeli miyim bilemedim ya da böyle takipli kalsa, büyük risk teşkil etmediği sürece ameliyat olmasa...

konu eski ama biz henüz yeni tanıştık göbek fıtığıyla. Annem şiddetli karın ağrısıyla dr gidiyor. 1 cm lik göbek fıtığı var, ameliyat olman lazım diyor doktor. Sonra başka bir dr gittik o da aynı şeyi söyledi, sonra annem korkuyorum ameliyattan falan deyince takipli ol,3 ay sonra tekrar bakalım büyümüş mü diye dedi. Bir de kilo ver, kilolu hastalarda fıtık daha çok tekrarlıyor dedi. Sizin tecrübeleriniz neler, benim kafam çok karıştı,3 ay beklemeli miyim , kesin ameliyat ettirmeli miyim bilemedim ya da böyle takipli kalsa, büyük risk teşkil etmediği sürece ameliyat olmasa...
canm vaka farklı olabilir fakat benm annemde zamanla büyüdü. ve büyümesi iyi olmadı. kiloda olunca dikişlerin patlar ameliyat edemeyiz diye bi kaç devlet hastanesi geri göndermişti. son gittiğimiz yer ise hemen ameliyat olmalısın dedi. göbeğin çok büyük ilerde bağırsakların dolanıp gelirsen ameliyata, ameliyat acele olur iyi geçmez şimdiden şikayetn yokken ol dedi. ama dediğim gibi sizinki belkide büyümez. biz keşke küçükken yaptırsaydık bu kadar beklemeseydik demiştik.

canm vaka farklı olabilir fakat benm annemde zamanla büyüdü. ve büyümesi iyi olmadı. kiloda olunca dikişlerin patlar ameliyat edemeyiz diye bi kaç devlet hastanesi geri göndermişti. son gittiğimiz yer ise hemen ameliyat olmalısın dedi. göbeğin çok büyük ilerde bağırsakların dolanıp gelirsen ameliyata, ameliyat acele olur iyi geçmez şimdiden şikayetn yokken ol dedi. ama dediğim gibi sizinki belkide büyümez. biz keşke küçükken yaptırsaydık bu kadar beklemeseydik demiştik.
teşekkür ederim canım

bnmde annem 60 yaşında aynen anlattığın gibi
biz bir tavsiye üzerine özel doktora gittik ama çok uçuk rakamlar verdi
kapalı teknik yani yama falan 6 bin
açık teknik olursa 3 bin dedi ve açık teknk yapmak vahşice olur dedi
devlete gidicez bir de
gelişme olursa yazarım ama sende yaz mutlucanı

kızlar var mı bi gelişme biz dr dediği gibi 3 ay beklicez sanırım bana çok acil bir durum gibi gelmedi, bağırsak boğulması olasın bi risk kesinliği yok, bir de annemde bu küçüklükten varmış bu yaşına kadar gelmiş bişey olmamış. Amaann ne biliyim valla kafam çok karışık :) bi tarafım olsaydık kurtulsaydık diyo, bi tarafım hemen ameliyata sokma diyo :KK43:

benm annem oldu. baya hamile gibiydi. yaşı 59 ve kilosuda vardı. ama çok rahat geçti. göbeğide küçüldü. biz çok korkmuştuk kilosu var dikişi patlar mı acaba diye. yama falanda yapıldı ama çok şükür 2 gün sonra normal hayatına döndü. korkulacak bir şey olmadı. sizler gençsiniz eminim daha kolay olur:nazar:
Tesekkürler cevap icin umarim benimkide kücülür

Konu çok eski konu açmak istemedim tekrar bende ameliyat olucam salı günü gün vericek dr ama sanırım zor bir ameliyat başka olan varmı acaba neler yaşadınız ameliyat sonrası nekadar hastanede kaldınız 2 yaşında oğlum var emziriyorum endişeliyim cevaplarınıza ihtiyacım var

Konu çok eski konu açmak istemedim tekrar bende ameliyat olucam salı günü gün vericek dr ama sanırım zor bir ameliyat başka olan varmı acaba neler yaşadınız ameliyat sonrası nekadar hastanede kaldınız 2 yaşında oğlum var emziriyorum endişeliyim cevaplarınıza ihtiyacım var
Biz de kocam için çok doktor dolaşmıştık, hepsi başka bir şey söylüyordu. Sonra bir arkadaşımız tavsiye etti sağolsun, şimdiki doktorumuzu bulduk. İyi bir takibin ardından ameliyat olduk, çok da rahat geçti ameliyatımız. Arzu edersen sana doktorumuzu önerebilirim cnm.

Bir süre ertelemeye karar verdim dr la karşılıklı olarak çünkü küçük bebeğim var ve bir süre kucağıma almamam gerrkicek kii bu imkansız emziriyorum gece sorun olacağı içi bir yıl erteledik biraz daha büyüsün teşekkrler

Merhaba benim de annemde var göbek fıtığı daha önce iki kez oldu ilkinde yama konmamış yaklaşık bir sene sonra tekrarladı fıtığı acil tekrar oldu bu kez yama kondu ama şikayetler başladı şişkinliği geçmedi su topladı toplamda 5 lt su alındı morardı şimdi tekrar başka bi dr a gitti vücut yamayı kabul etmemiş bağırsaklara yapışmış olabilir demis ve enfeksiyon kapmışsın demis kalp var annemde riskli bi ameliyat olacak uzun sürecek ne yapmalıyım antalyada yaşıyorum tavsiye edebileceğiniz dr varsa lütfen yazın fazla vaktimiz yok

benm annem oldu. baya hamile gibiydi. yaşı 59 ve kilosuda vardı. ama çok rahat geçti. göbeğide küçüldü. biz çok korkmuştuk kilosu var dikişi patlar mı acaba diye. yama falanda yapıldı ama çok şükür 2 gün sonra normal hayatına döndü. korkulacak bir şey olmadı. sizler gençsiniz eminim daha kolay olur:nazar:
Merhaba anneniz nerde ameliyat oldu acaba

X