• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göbek düşmesi yardım lütfeeen

Otb

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2017
435
386
103
32
Merhaba arkadaşlar. Benim yaklaşık 1 yıldır bi sıkıntım var. Aniden farkettim ki ben sürekli karın kaslarımı sıkarak dolaşıyorum aksi halde diyafram nefesi alamıyorum. Ayaktayken sürekli sıkmak zorundayım. Bundan sebep nefes açlığı gibi bişeyde yaşıyorum. Sırt üstü yatarken sadece diyafram nefesi alabiliyorum. Sürekli yorgun be halsizim. Karnımı serbest bırakırsam aşağıya doğru bi baskı oluyo ve mide kısmım geriliyo değişik bi durumdayım. Bütün hayat kalitem mahvoldu. Ayakta durmaktan nefret ediyorum sürekli oturmak veya yatmak istiyorum. Aldığım nefeside tam veremiyorum zaten kendim alıp veriyo gibiyim. Her bölüme gittim. Endoskopiler tahliller yaptırdım. Göğüs cerrahisine gittim tomografi yaptırdım usg le baktırdım duruş bozukluğumu acaba dedm oda yok herşey temiz çıktı. Derdimi kimseye anlatamaz oldm artık. Diyafram felci diye düşünüyordum ama oda değilmiş. Fıtık yok. Peki bu ne ozaman. Ayaktayken karnımı serbest bırakınca sanki alt karnıma bi yük biniyo ve yukardan geriliyor. Varmı aranızda böyle şeyler yaşayan bi fikri olan 😔

Merhaba arkadaşlar. Benim yaklaşık 1 yıldır bi sıkıntım var. Aniden farkettim ki ben sürekli karın kaslarımı sıkarak dolaşıyorum aksi halde diyafram nefesi alamıyorum. Ayaktayken sürekli sıkmak zorundayım. Bundan sebep nefes açlığı gibi bişeyde yaşıyorum. Sırt üstü yatarken sadece diyafram nefesi alabiliyorum. Sürekli yorgun be halsizim. Karnımı serbest bırakırsam aşağıya doğru bi baskı oluyo ve mide kısmım geriliyo değişik bi durumdayım. Bütün hayat kalitem mahvoldu. Ayakta durmaktan nefret ediyorum sürekli oturmak veya yatmak istiyorum. Aldığım nefeside tam veremiyorum zaten kendim alıp veriyo gibiyim. Her bölüme gittim. Endoskopiler tahliller yaptırdım. Göğüs cerrahisine gittim tomografi yaptırdım usg le baktırdım duruş bozukluğumu acaba dedm oda yok herşey temiz çıktı. Derdimi kimseye anlatamaz oldm artık. Diyafram felci diye düşünüyordum ama oda değilmiş. Fıtık yok. Peki bu ne ozaman. Ayaktayken karnımı serbest bırakınca sanki alt karnıma bi yük biniyo ve yukardan geriliyor. Varmı aranızda böyle şeyler yaşayan bi fikri olan 😔
Annemin sürekli göbeği düşüyor sancı giriyor sancilaniyor ilk başlarda bilmiyorduk göbek düşmesini kaç doktora gitti hiçbir şey çıkmadı en son komşumuzun annesi göbeğin düşmüş senin dedi işaret parmağına eşarp sarıp göbek deliğine bastırdı döndüreeek çıkardı annem kıl gibi bir şey kıvrılarak yukarı çıktı dedi o günden sonra bir kez oldu onda da bardakla çekmeyi öğrendi çok sukur o günler geçti

Annemin sürekli göbeği düşüyor sancı giriyor sancilaniyor ilk başlarda bilmiyorduk göbek düşmesini kaç doktora gitti hiçbir şey çıkmadı en son komşumuzun annesi göbeğin düşmüş senin dedi işaret parmağına eşarp sarıp göbek deliğine bastırdı döndüreeek çıkardı annem kıl gibi bir şey kıvrılarak yukarı çıktı dedi o günden sonra bir kez oldu onda da bardakla çekmeyi öğrendi çok sukur o günler geçti
Geçmiş olsun sizede benim ağrım sızım yok. Çol tuhaf bi haldeyim bağırsaklamk alakalı bilmiyorum tek baktırmadığım o kaldı. Genelde içime bi darlık nefes açlığı hızlı kalp atışı gibi ve solunum işlevini tam yapamıyorum tek rahat ettiğim pozisyon sırt üstü veya yüz üstü yatmak 😔 göbek düşmesinde böyle belirtiler yazıyo ama ağrım falan yok yinede olabilirmi acaba ? Bardakla nasıl çekiyorsunuz denesem sakıncası olurmj

Cok enteresan şeylere takip kendine hastalik bulan bir halam var, onda bile boyle birsey görmedim.
Hepimiz karnimizi sikarak dolasiyoruz bu arada zaten? Anlayamaidm bunu?

2. Akcigerlerinize baktirdiniz mi?

Komsu teyze ne yapti tam anlamadim????

Cok enteresan şeylere takip kendine hastalik bulan bir halam var, onda bile boyle birsey görmedim.
Hepimiz karnimizi sikarak dolasiyoruz bu arada zaten? Anlayamaidm bunu?

2. Akcigerlerinize baktirdiniz mi?

Komsu teyze ne yapti tam anlamadim????
öncelikle kendi kendime hastalık bulmuyorum. Hayat kalitemi etkileyen ve bana rahatsızlık veren bir durumdan söz ediyorum yani var olN birşeyden. Ayakta dik duramamak dik dururken nefes alamamak genelde her sabah yorgun ve halsiz uyanmak kalpte çarpıntı vs. 2. Olarak çoğu bölüme gittim ortopedi genel cerrahi dahiliye göğüs cerrahisi bu bölümler sonucunda endoskopi tüm karın usg tomografi röntgen va yapıldı. Karın bölgemde bi sıkıntı olmadığını söyledi hepsi ama hayatımı etkileyen bi sıkıntının olduğunu yaşayan olarak ben biliyorum. Yürürken karnınızı sıkıyor olmanız başka ben onu yapmayınca nefes alamıyor oluşum başka. Ayağa kalkıp dik durup nefes almayı bi deneyim. Rahatlıkla alıcaksınızdır . Ben onu yapamıyorum. Açıklayıcı oldumu acaba yeterince.

Back