• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göbek bağı :(

Leviosaa

Gül, güldür, güzelleştir 🪷
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2022
1.415
1.416
63
28
Kızlar henüz 9 günlük bebeğim var, sezaryen doğum yaptım ve 4. günü bebeği yıkadık. Daha sonra 1’er gün arayla yıkamaya devam ettik. Göbek bağımız hala düşmedi, iltihaplanma veya kızarıklık vs. yok ama eşim bana kızıyor yıkadığım için, göbek bağı geç düşecek hastalık kapacak vs. diyor. Allah korusun ben de vicdan azabı çektim şimdi. Bir şey olmaz değil mi?

daha çok küçük birer gün arayla yıkamayın göbek bağı düşünce devam edersiniz o rutıne geç düşebilir ama doktora bi gösterın

Kızlar henüz 9 günlük bebeğim var, sezaryen doğum yaptım ve 4. günü bebeği yıkadık. Daha sonra 1’er gün arayla yıkamaya devam ettik. Göbek bağımız hala düşmedi, iltihaplanma veya kızarıklık vs. yok ama eşim bana kızıyor yıkadığım için, göbek bağı geç düşecek hastalık kapacak vs. diyor. Allah korusun ben de vicdan azabı çektim şimdi. Bir şey olmaz değil mi?
Ben iki cocugumuda göbek bağı düştükten 1 gün sonra yıkadım biri 6. Gün biri 4. Gün düştü hijyene dikkat edin banyo içinde bekleyin bence biraz kurusun

Ben 2. Gün başladım yıkadım bir gün ara ile 4. Gün düştü.

Biz düşene kadar yıkamadık hiç ve göbek temizleyicisi aldık bir fıs sıkıp temizledik sonra düştü zaten

Göbek düşmeden pek yıkanmaz aslında. Hemşireler size bakım konusunda öneride bulunmadı mı? Üstündeki tabaka kalsın istiyorlar bir süre. Günaşırı yıkamaya düşünce başlarsınız sorun olmaz.
Ben göbek düşene kadar yıkamadım 12. Günde düştü. Geç kalmış değil bu arada kendini suçlamayın.

Düşmeden yıkanmaz diye biliyorum ben hatta bezi bağlarken kurusun diye bezin dışana gelecek şekilde bağla demişlerdi göbek bağın üstünü örttürmediler bezle bile yıkanınca hep nemli olur hızlı düşmez diye biliyorum ama siz yine kontrol götürünce yada bebeğin doktoruna danışın derim

Oğlumun göbek bağı tam 14 günlükken düşmüştü ve ilk banyosunu hastanede hemşirelerin kontrolünde eşim yaptırmıştı 2 ya da 3 günlüktü sonrasında evde de birkaç kez yıkadık herhangi bir sorun da yaşamadık, göbek bağı düşene kadar günde 2 kez özel solüsyon ile temizleyip krem sürüyorduk

Back
X