göbek adları:)

• Konu Sahibi Konu Sahibi pembe_bal10cuk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

pembe_bal10cuk

Ziyaretçi
çocuklarınızın isimlerini yazdınız
şimdi göbek adlarında bekliyorum:ecrin_bebek:

ay benim çocukum yok kendiminkini yazimmm delikafadulden
zeynep şakkıdı

Ben Aşqaabatta dogum yaptım,doktorlarımız rustu,gobegını de Galına hanım kestıgı ıcın kızımın gobek ısmı Galınakaydirigubbakcemile3
Benım kı de Ayşe ..sositososito sositososito sositososito​

bebeğimin adı deniz göbek ismi ekin.EKİNİM DENİZİM o benim herşeyim

kızlar benim de göbek adım var nezihe.göbek adı ne demek yani kim neden göbek adı diye bir şey çıkarmış merak ettim de bileniniz var mı acep

Çocukluk Çağı

Doğumdan sonra çocuğun gelişimini izleyen onun anneyle babayla ve ailenin öteki üyeleriyle ve toplumsal çevresiyle ilişkilerini düzenleyen bir dizi kural, adet, tören, işlem ve pratik vardır.

Çocuğun korunması,büyütülmesi,giderek bağlı bulunduğu grubun ya da kültürel ortamın benimsediği belli kalıplara,değer yargılarına kısaca modele uyması için bir çok aşamadan geçmesi gerekmektedir.Bu işlem ve pratikler,töre ve törenler önem ve sıralarına göre kimi zaman katı kimi zaman da esnek biçimde uygulanmaktadır.

Ad Verme

Bunların ilki çocuğa ad konulmasıdır.Ad:bir kişinin,bir nesnenin,bir durumun ya da bir olayın adını koymadan onu bir belirtiyle,bir sıfatla nitelendirmeden rahat edilemez.Adsız her hangi bir şey,bir olay,bir durum çevrede tedirginlik yaratmaktadır.

Geleneksel kesimde çocuğa ad konması genellikle dinsel nitelikli bir törenle olmaktadır.Giderek etki gücünü yitirmekle beraber dinsel niteliğin yinede çoğu yerde etkinliğini sürdürdüğü görülmektedir.

Çocuğa ad koyma sıradan bir işi olmadığı için bu iş küçük çapta da olsa kutlanarak ve kutsanarak yerine getirilmektedir.Daha önce saptanmış olan “ad” ad koyma amacıyla düzenlenen toplantı sırasında çocuğa verilmektedir.

Bu amaçla çağrılan din görevlisi veya dinselliğiyle tanınan saygın bir kişi ezan okumakta ve çocuğun kulağına üç kere adını söylemektedir.Ad hoca yoksa çocuğun babası ve dedesi tarafından da aynı uygulamalar yapılarak konulmaktadır.Halk arasında çocuğa göbek adı koyma geleneği de yaygın bir uygulamadır.Çocuğun göbeği kesilirken konan ada “göbek adı” denmektedir.

Anadolu’da çocuğa göbek adı konulması;

1)Çocuğun kabirde göbek adıyla çağrılacağı,

2)Öte dünyada göbek adıyla çağrılacağı,

mehmet oğlumungöbek adı.............

benim göbek adım Aylin...doğumdaki hemşireler koymuş adımı:) bebeğimin henüz bir göbek adı yok daha dünyaya gelmedi bile:)

Son düzenleme:
buraya çocukalrınızın göbek adlarını yazın
arkadaşlar benim yok yazamıyorum
kendimiz için bi topik açtım gamyoncuiremsu

Kızımın adı Damla, göbek adı Melis...
Damla Melishihoyyyt

daha bekarım ama benim göbek adım zübeyde.. sebebide 9 kasım gecesi doğmuşum 10 kasım a girmişiz Atatürk'ün annesinin adı die konulmuş hastanede..

daha bekarım ama benim göbek adım zübeyde.. sebebide 9 kasım gecesi doğmuşum 10 kasım a girmişiz Atatürk'ün annesinin adı die konulmuş hastanede..

güzel düşünülmüşsositososito

hmmm..
bizim göbek adımız yok ki...

heee benim çocukum yok.
ama benim nufüsta kayıtlı olmayan göbek adım var o da fatma ebemin adımışş

doğumdan sonra hastanede yatağımda yatarken 2 tane hemşire gelmişti, bi tanesi sondayı boşaltmak için diğeri serumumu değiştirmek için yanıma yanaştılar,sondayı boşaltmak için yere eğilen hemşire yatağımda gezinen bi uğur böceği görmüş, diğer hemşireye işaret etti, serumumu takacak olan hemşire uğur böceğini eline alıp aaaa bakın uğur böceği gelmiş annemizin yatağına bebişin göbek adı uğur olsun dedi, böylelikle böcüğümün göbek adı uğur oldu, zaten bize de doğduğu günden beri hep uğur getiriyor, ben de uğur böcüğüm diye seviyorum :asigim:

ne kadar güzel benim en sevdigim hayvan ugurböcegi :asigim:
ama ben hiç bi yerde rastlayamıyorum köye gidince hepsini topluyorumsositososito

Benim göbek adım Senem, aslında göbek adı değil; benim doğumun olacağı zaman
annem anneannemlerin yanına gitmiş. Kıbrıs olayları vardı o zamanlar diyor. Anneannemin
adını koymuşlar bana orda. Ama vakit gelip babam bizi alıp eve geldiklerinde, babam adımı
XXXXX koymuş, anneannemin ismini istememiş yani. Bizimkiler oraya mektup yazıp XXXXX
iyi falan deyince onşarda şaşırmış hani adı Senem di diye ama ne yapalım. Artık göbek adı
gibi kaldı bana. Anneannem hep kızardı babama bu yüzden adımı değiştirdi diye. Babam ise
isimlerimiz hep birbirine uygun olsun istemiş şiir gibi uyumlu şimdi hepsi...
:roflol:

galina mı kuzum benim galinam
orda varmııymış göbek adı ama orjinal yani kimsede yoktur burda gamyoncuiremsu
en ilginç göbek adı burdaki:lepi:

genelde anne babalar çocuklarının ismini uyumlu olamasına dikkate ederler nedense
olsun göbek adı olarakta olsa kalmış sana bu isim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…