Dr a gitmenizde fayda var her denileni yaparsaniz mazallah daha kötü olabilirsiniz
Ben ağır kaldırınca düştü baya ağrısı vardı.
O gece eşim bir kremle ovdu biraz rahatladı sadece.
Sonraki gün doktora gittim 2 gün rapor artı kas gevşetici gibi bir krem verdi bana,masaj yaparak kullandım hep.
Ama hala ağrı çekiyordum en son Annem kibrit bardakla çekti.
Hala arada rahatsız ediyordu ama ağrı yoktu.
Geçti gitti yani
Ama Evet doktorlar buna göbek düşmesi kayması demiyor
Ay ben bir tek eşim yapıyor zannetmiştim
:)
Allah sıfanizi versin tez zamanda inşallah
Geçmiş olsun küçükken çok düşerdi feci bir ağrı. Annem parmağı ile çevirirdi göbeğimi atmaya başlayınca 10 dk kadar yan toplanıp yatardım 1 hafta kadar ağır kaldırmamak lazım yenilerse yer yapar derler birde amuda kalkanları duymuştum sonrası yine yan yatıp şifa bulurlarmış tekrar geçmiş olsun
Gebe olma ihtimaliniz var mi acaba? Sanki bende de böyle oluyor hazimsizliktan sanırım
Kardeşimde vardı. Şiddetli karın ağrısı yapıyor. Doktorlar akdeniz ateşinden şüphelep araştırmışlardı ama bir şey çıkmamıştı. Sebepsiz ve şiddetlş karın ağrısı yüzünden acillere koşuyorduk. En son tesadüfen, aylar sonra bir kocakarı göbek düşmesi olabileceğini söyledi ve masajla halletti. Geçti tabi ağrılar ilginç bir şekilde... Sonrasında bardakla çekme yöntemini söyledi ve annem kardeşime onu uyguladı sıkıntı yaşadıkça. Siz yine de önce doktora gidin, bir şey çıkmazsa bu olabileceğini düşünürsünüz.
Parmagini gobek deligine bastir eger nabiz atisi varsa dusmemistir gobegin. Ama eger baska yerde atiyosa dusmustur. Masajla falan yerine getiriyolar eger kaymissa. Hatta kv de anlatti gecenlerde, gencliginde basina gelmis doktorlar anlamamis hastaneye yatirmis tesadufen yaninda yatan yasli bi teyze anlamis. Kp den 2 tane sabun istemis.kasıklarının ve gobeginin arasina koymuş kaumasın diye sanırım. Masajla oturtmuş.
Mide sertliğiniz, az bir şey yiyince ağrı çekme, şişkinlik vs durumlar da bana üşütme ya da bir gıdanın dokunması gibi geldi. haftalar sürebilir de bu durum önlem alınmazsa.
Bir iki haftadır ben de öyleydim, önce hafif başladı, zaten gastrit geçmişim var, çok iyi ayırt edebiliyorum kendimde bu ağrıyı artık. Artık dün hafif bir ilaca başladım ben de o hazım zorluğu, mide ağrısı ve şişkinliği yüzünden. Özellikle sırta-bele vuran ya da açlık veya tokluk ile ilişkili ağrı varsa büyük ihtimalle mideden diye düşünüyorum.
Yazın fazla meyve tüketimi, deniz, terleyip klima vantilatör vs.ye maruz kalmak, dışarıda yenilen gıdaların sıcağa maruz kalmış olması, besinlerin iyi koşullarda saklanmamış olması, buz dolabından çıkan yaz meyvelerini çok soğukken yemek, soğuk su ve soğuk içecek içmek, çok fazla meyve tüketmek ya da meyveleri karıştırmak, bazı besinler, kızartma tüketimi, çay kahve ya da gazlı içecek tüketimi yüzünden de olabiliyor aynı durumlar. Bir de ağrı kesici kullanımı midede zaman içinde bu belirtileri ortaya çıkarabiliyor. Bu durumlara ishal ya da kabızlık eşlik etmese de olur. Midede ya da bağırsakta gaz hissi olur genelde. Bazen o da olmayabilir, sadece ağrı ve şişkinlik vardır. Birde bende mesela mide çevresi ve sırtım soğuk soğuk terler mide üşütmesinde genelde.
Yazın sıcaklar, klimalar ve soğuk içecekler yüzünden çok sık yaşarım ben bu durumu, ondan yazmak istedim. İsterseniz bir doktora gidin, hemen endoskopiye almıyor merak etmeyin, bazen elle muayene edip ya da belirtilerden yola çıkarak ilaç yazıyor. İhmal etmeyin derim. Geçmiş olsun
Aynı sorundan ben yıllarca muzdaribim. Bazen çok daha dayanılmaz oluyor hatta bir iki kere önce kusup sonra bayılmışlığım vardı benim bunun yüüznden. Hastaneye gittiğimde de sadece gaz olduğunu söylüyorlardı ama ben başka olduğunu düşünüyordum. Semsert bir yumru oluşuyodu bende de ve kalp gibi atıyodu göbeğime doğru kaydırmaya çalışınca da çok zor gidiyordu. Ama şimdi olsa kesinlikle böyle şeyler yapmazdım. Meğerse bu gelip geçici birşeymiş ve o şekilde bastırmamak gereiyormuş ki ben yeri gelince telefonla veya kumandayla bastırıyordum artık daha çok acıyınca. Sonra başka bir doktora gittim ve bunun gastrit olduğunu ve ilerlemiş olduğunu söyledi baharatlı ve asitli şeyler yememem gerekiyormuş. Bi tane de mide için ilaç ve gaz spazmı için ilaç yazdı. Sizde burda yazanlara itimat etmeyin lütfen ve yok doktor anlamıyormuş bu göbek düşmesi şeklinde yaklaşmayın konuya büyük ihtimalle sizin ki de gazdandır ve ilerlemiştir. Bir doktora görünmenizi veya gidemiyorsanız da en azından ezczaneden gaviscon adındaki şurubu almanızı tavsiye ederim. Ve asitli şeylerden de mümkün olduğunca kaçının...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?