• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gobegım kactı

Ben ağır kaldırınca düştü baya ağrısı vardı.
O gece eşim bir kremle ovdu biraz rahatladı sadece.
Sonraki gün doktora gittim 2 gün rapor artı kas gevşetici gibi bir krem verdi bana,masaj yaparak kullandım hep.
Ama hala ağrı çekiyordum en son Annem kibrit bardakla çekti.
Hala arada rahatsız ediyordu ama ağrı yoktu.
Geçti gitti yani
Ama Evet doktorlar buna göbek düşmesi kayması demiyor

Ben ağır kaldırınca düştü baya ağrısı vardı.
O gece eşim bir kremle ovdu biraz rahatladı sadece.
Sonraki gün doktora gittim 2 gün rapor artı kas gevşetici gibi bir krem verdi bana,masaj yaparak kullandım hep.
Ama hala ağrı çekiyordum en son Annem kibrit bardakla çekti.
Hala arada rahatsız ediyordu ama ağrı yoktu.
Geçti gitti yani
Ama Evet doktorlar buna göbek düşmesi kayması demiyor

Yanı sonuc olarak bı mudahalede bulunmuslar bu da bıseydır

Ay ben bir tek eşim yapıyor zannetmiştim
:)

Can acısıyla yapılıyor :D

Geçmiş olsun küçükken çok düşerdi feci bir ağrı. Annem parmağı ile çevirirdi göbeğimi atmaya başlayınca 10 dk kadar yan toplanıp yatardım 1 hafta kadar ağır kaldırmamak lazım yenilerse yer yapar derler birde amuda kalkanları duymuştum sonrası yine yan yatıp şifa bulurlarmış tekrar geçmiş olsun

Gebe olma ihtimaliniz var mi acaba? Sanki bende de böyle oluyor hazimsizliktan sanırım

Kardeşimde vardı. Şiddetli karın ağrısı yapıyor. Doktorlar akdeniz ateşinden şüphelep araştırmışlardı ama bir şey çıkmamıştı. Sebepsiz ve şiddetlş karın ağrısı yüzünden acillere koşuyorduk. En son tesadüfen, aylar sonra bir kocakarı göbek düşmesi olabileceğini söyledi ve masajla halletti. Geçti tabi ağrılar ilginç bir şekilde... Sonrasında bardakla çekme yöntemini söyledi ve annem kardeşime onu uyguladı sıkıntı yaşadıkça. Siz yine de önce doktora gidin, bir şey çıkmazsa bu olabileceğini düşünürsünüz.

Benim sürekli basima gelen biseydi bi akrabamiz vardi o ovar yerine getirirdi. Gobeginize tam delik noktasina birinin topugunu koyup azicik baski yapip toplattirabilirsiniz yada siseye sicak su koyup ters cevirip yani tam kapagini gobwginize koyabilirsiniz birde sabahlari ac karna takla atin yerine gwliyor gerçekten bu deduklerimide sabah ac karna yapin gecmis olsun

Parmagini gobek deligine bastir eger nabiz atisi varsa dusmemistir gobegin. Ama eger baska yerde atiyosa dusmustur. Masajla falan yerine getiriyolar eger kaymissa. Hatta kv de anlatti gecenlerde, gencliginde basina gelmis doktorlar anlamamis hastaneye yatirmis tesadufen yaninda yatan yasli bi teyze anlamis. Kp den 2 tane sabun istemis.kasıklarının ve gobeginin arasina koymuş kaumasın diye sanırım. Masajla oturtmuş.

Mide sertliğiniz, az bir şey yiyince ağrı çekme, şişkinlik vs durumlar da bana üşütme ya da bir gıdanın dokunması gibi geldi. haftalar sürebilir de bu durum önlem alınmazsa.

Bir iki haftadır ben de öyleydim, önce hafif başladı, zaten gastrit geçmişim var, çok iyi ayırt edebiliyorum kendimde bu ağrıyı artık. Artık dün hafif bir ilaca başladım ben de o hazım zorluğu, mide ağrısı ve şişkinliği yüzünden. Özellikle sırta-bele vuran ya da açlık veya tokluk ile ilişkili ağrı varsa büyük ihtimalle mideden diye düşünüyorum.

Yazın fazla meyve tüketimi, deniz, terleyip klima vantilatör vs.ye maruz kalmak, dışarıda yenilen gıdaların sıcağa maruz kalmış olması, besinlerin iyi koşullarda saklanmamış olması, buz dolabından çıkan yaz meyvelerini çok soğukken yemek, soğuk su ve soğuk içecek içmek, çok fazla meyve tüketmek ya da meyveleri karıştırmak, bazı besinler, kızartma tüketimi, çay kahve ya da gazlı içecek tüketimi yüzünden de olabiliyor aynı durumlar. Bir de ağrı kesici kullanımı midede zaman içinde bu belirtileri ortaya çıkarabiliyor. Bu durumlara ishal ya da kabızlık eşlik etmese de olur. Midede ya da bağırsakta gaz hissi olur genelde. Bazen o da olmayabilir, sadece ağrı ve şişkinlik vardır. Birde bende mesela mide çevresi ve sırtım soğuk soğuk terler mide üşütmesinde genelde.

Yazın sıcaklar, klimalar ve soğuk içecekler yüzünden çok sık yaşarım ben bu durumu, ondan yazmak istedim. İsterseniz bir doktora gidin, hemen endoskopiye almıyor merak etmeyin, bazen elle muayene edip ya da belirtilerden yola çıkarak ilaç yazıyor. İhmal etmeyin derim. Geçmiş olsun

Aynı sorundan ben yıllarca muzdaribim. Bazen çok daha dayanılmaz oluyor hatta bir iki kere önce kusup sonra bayılmışlığım vardı benim bunun yüüznden. Hastaneye gittiğimde de sadece gaz olduğunu söylüyorlardı ama ben başka olduğunu düşünüyordum. Semsert bir yumru oluşuyodu bende de ve kalp gibi atıyodu göbeğime doğru kaydırmaya çalışınca da çok zor gidiyordu. Ama şimdi olsa kesinlikle böyle şeyler yapmazdım. Meğerse bu gelip geçici birşeymiş ve o şekilde bastırmamak gereiyormuş ki ben yeri gelince telefonla veya kumandayla bastırıyordum artık daha çok acıyınca. Sonra başka bir doktora gittim ve bunun gastrit olduğunu ve ilerlemiş olduğunu söyledi baharatlı ve asitli şeyler yememem gerekiyormuş. Bi tane de mide için ilaç ve gaz spazmı için ilaç yazdı. Sizde burda yazanlara itimat etmeyin lütfen ve yok doktor anlamıyormuş bu göbek düşmesi şeklinde yaklaşmayın konuya büyük ihtimalle sizin ki de gazdandır ve ilerlemiştir. Bir doktora görünmenizi veya gidemiyorsanız da en azından ezczaneden gaviscon adındaki şurubu almanızı tavsiye ederim. Ve asitli şeylerden de mümkün olduğunca kaçının...

Benim annemde bundan 20 sene önce 38 kiloya düşünce ve çok hastalaninca doktor doktor gezip bişey çıkmayınca babam annemin karnida agriyinca arkadaşları bir kadını tavsiye etmiş göbeği düşenleri tedavi ediyormuş.Kadın 38 kilo annemin üzerine çıkmış ayaklarıyla göbeğini yerine oturtmuş güya.Annem tabi çığlık çığlığa.Kadın günlerce kendine gelemedi.Neyseki doktor akrabalar devreye girerek.Annemin Hoghking lemfoma olduğu ortaya çıktı.Senelerce süren tedaviden sonra iyileşti şükür.Yani göbek düşmesi diye bişey yok.Ona buna gidip birini gobeginizin üstüne çıkartmayın sakın.

Anam göbek kaçması da neymiş. :110:
Konuyla ilgili bilgim yok, konu sahibi geçmiş olsun.
Ama başlığı görünce, keşke benim de göbeğim biraz içeri kaçsa. Çok saldım bu aralar dedim :D
Konu başkaymış :hamarat:

göbek kaçması annemin çok başına geliyor ve evet gerçekten doktorlar anlamıyor kız kardeşimde anneme çekmiş 1 kaç kere başına geldi,inanmayanlar için;annemin yine göbeği kaçmıştı ,dükkan komşusu kadın anneme halsizliğini sorunca annemde söyledi, oda süpürge sapı kıvırdı yerine geldi,kadın ben annemden biliyorum anneminde çok düşerdi,annem hemşire bir kadındı ama doktorlar gerçekten bilmiyorlar dedi,bi komşumuzda göbek kaçması düzeltir arada ona gelen oluyordu eliyle göbek deliğine bastırıp kıvıra kıvıra yapardı.
annem artık alıştı kendi kendine yapıyor evet takla atıyor,arkadaşın attığı pozisyonda uzanıp pet şişeyle sıcak su koyuyor ve tam göbek deliğinin üstüne patates dilimine 5 6 tane kibrit saplayıp yerleştiriyor ve hepsini yakıp anında üstüne bardak kapıyor yani bir nevi bardak çekme yöntemi,basınç oluşuyor göbek yerine geliyor.
birde göbek mideye kaçtıysa kusma yapar mide taş gibi olur yediğinden içtiğinden anlamazsın ,göbek karnına kaçarsa çok afedersin osuramazsın bile.Anlamak içinde parmağınla göbek deliğine hafif bastır atmıyorsa kaçmıştır.Geçmiş olsun

Geçmiş olsun küçükken çok düşerdi feci bir ağrı. Annem parmağı ile çevirirdi göbeğimi atmaya başlayınca 10 dk kadar yan toplanıp yatardım 1 hafta kadar ağır kaldırmamak lazım yenilerse yer yapar derler birde amuda kalkanları duymuştum sonrası yine yan yatıp şifa bulurlarmış tekrar geçmiş olsun

Tesekkur ederım aksam baya takla attım bende :) su an daha ıyıyım

Gebe olma ihtimaliniz var mi acaba? Sanki bende de böyle oluyor hazimsizliktan sanırım

Canım ıkı yıldır ccugum olmuyor sebebsız ınfertılıtem var benım ıkı asılama oldum tutmadı artık ıkı aydır doktora da gtmıyrum artık bıraktım sanmıyorum yanı

Kardeşimde vardı. Şiddetli karın ağrısı yapıyor. Doktorlar akdeniz ateşinden şüphelep araştırmışlardı ama bir şey çıkmamıştı. Sebepsiz ve şiddetlş karın ağrısı yüzünden acillere koşuyorduk. En son tesadüfen, aylar sonra bir kocakarı göbek düşmesi olabileceğini söyledi ve masajla halletti. Geçti tabi ağrılar ilginç bir şekilde... Sonrasında bardakla çekme yöntemini söyledi ve annem kardeşime onu uyguladı sıkıntı yaşadıkça. Siz yine de önce doktora gidin, bir şey çıkmazsa bu olabileceğini düşünürsünüz.

Bugun daha ıyıyım gecmezse gıdıcem doktora tesekkur ederım

Parmagini gobek deligine bastir eger nabiz atisi varsa dusmemistir gobegin. Ama eger baska yerde atiyosa dusmustur. Masajla falan yerine getiriyolar eger kaymissa. Hatta kv de anlatti gecenlerde, gencliginde basina gelmis doktorlar anlamamis hastaneye yatirmis tesadufen yaninda yatan yasli bi teyze anlamis. Kp den 2 tane sabun istemis.kasıklarının ve gobeginin arasina koymuş kaumasın diye sanırım. Masajla oturtmuş.

Aksam sagolsun bayanlar bırsuru sey tarıf ettıler bazılarını uyguladım bugun daha ıyıyım masaJın ozel bı teknıgı olmalı her onune gelen yapamaz heralde :) tesekkurler

Mide sertliğiniz, az bir şey yiyince ağrı çekme, şişkinlik vs durumlar da bana üşütme ya da bir gıdanın dokunması gibi geldi. haftalar sürebilir de bu durum önlem alınmazsa.

Bir iki haftadır ben de öyleydim, önce hafif başladı, zaten gastrit geçmişim var, çok iyi ayırt edebiliyorum kendimde bu ağrıyı artık. Artık dün hafif bir ilaca başladım ben de o hazım zorluğu, mide ağrısı ve şişkinliği yüzünden. Özellikle sırta-bele vuran ya da açlık veya tokluk ile ilişkili ağrı varsa büyük ihtimalle mideden diye düşünüyorum.

Yazın fazla meyve tüketimi, deniz, terleyip klima vantilatör vs.ye maruz kalmak, dışarıda yenilen gıdaların sıcağa maruz kalmış olması, besinlerin iyi koşullarda saklanmamış olması, buz dolabından çıkan yaz meyvelerini çok soğukken yemek, soğuk su ve soğuk içecek içmek, çok fazla meyve tüketmek ya da meyveleri karıştırmak, bazı besinler, kızartma tüketimi, çay kahve ya da gazlı içecek tüketimi yüzünden de olabiliyor aynı durumlar. Bir de ağrı kesici kullanımı midede zaman içinde bu belirtileri ortaya çıkarabiliyor. Bu durumlara ishal ya da kabızlık eşlik etmese de olur. Midede ya da bağırsakta gaz hissi olur genelde. Bazen o da olmayabilir, sadece ağrı ve şişkinlik vardır. Birde bende mesela mide çevresi ve sırtım soğuk soğuk terler mide üşütmesinde genelde.

Yazın sıcaklar, klimalar ve soğuk içecekler yüzünden çok sık yaşarım ben bu durumu, ondan yazmak istedim. İsterseniz bir doktora gidin, hemen endoskopiye almıyor merak etmeyin, bazen elle muayene edip ya da belirtilerden yola çıkarak ilaç yazıyor. İhmal etmeyin derim. Geçmiş olsun

Baslarda bende usuttugumu yada bıseryın dokundugunu sanmıstım ama gecmeyınce endıselendım acıkcası... Cunku benım bunyem bu gıbı durumlarda cabuk toparlanır maksımum bır gun mıdem agrır yada acır sonra duzelır...

Sırtım degılde gogusume vuruyor mıdem tas gıbı oturuo kalıyor bu durumda gogus kafesımın ust tarafında bı rahatsızlık hıssı olusuyor... evet aclık tokluk etkılıyor bıseyler yesem hemen mıde agrım baslıyor suan acım ıyıyım yemek yemeye korkuyorum

Klıma olabılırde yedıgımden ıctıgımden degıldır dıkkat ederım cok sıcak ve cok soguk seylerden uzak dururum brde uyanırken vucudunu esnetır ya ınsanlar gerılme derız, ben hıc yapmazdım gecenlerde brden gerılme hıssı geldı uyanrlen anı bı gerılme yaptım tam o an karnıma kramp gıbı bısey grdı baya acıdı debelendım resmen :) heralde o zaman ters bı hareket yaptım gobegım kactı dıye dusundum baktım belırtılerde var olunca mıdemden suphelenmedım

Aynı sorundan ben yıllarca muzdaribim. Bazen çok daha dayanılmaz oluyor hatta bir iki kere önce kusup sonra bayılmışlığım vardı benim bunun yüüznden. Hastaneye gittiğimde de sadece gaz olduğunu söylüyorlardı ama ben başka olduğunu düşünüyordum. Semsert bir yumru oluşuyodu bende de ve kalp gibi atıyodu göbeğime doğru kaydırmaya çalışınca da çok zor gidiyordu. Ama şimdi olsa kesinlikle böyle şeyler yapmazdım. Meğerse bu gelip geçici birşeymiş ve o şekilde bastırmamak gereiyormuş ki ben yeri gelince telefonla veya kumandayla bastırıyordum artık daha çok acıyınca. Sonra başka bir doktora gittim ve bunun gastrit olduğunu ve ilerlemiş olduğunu söyledi baharatlı ve asitli şeyler yememem gerekiyormuş. Bi tane de mide için ilaç ve gaz spazmı için ilaç yazdı. Sizde burda yazanlara itimat etmeyin lütfen ve yok doktor anlamıyormuş bu göbek düşmesi şeklinde yaklaşmayın konuya büyük ihtimalle sizin ki de gazdandır ve ilerlemiştir. Bir doktora görünmenizi veya gidemiyorsanız da en azından ezczaneden gaviscon adındaki şurubu almanızı tavsiye ederim. Ve asitli şeylerden de mümkün olduğunca kaçının...

Bugun de gecmezse gıdıcem doktora ama dun gecceye gore daha ıyıyım oyle kusmam agrıdan kıvranma durumları yok bu yuzden doktora gtmedım basıt bıseyse dıye beklıyorum hanı kus poposunu gormus yara sanmıs demesınler dıye :D tesekkur ederım

Back