gne sdrdklarm

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
alsancak iskelesine kadar yürüdüm otobüs efes otelinin önünde bıraktı
atatürk heykelinden iskeleye kadar...sabah 5.30. tanrım bu ne muhteşem bir manzara...kim biner taksiye.
sakinliği bana bırakmışlar sanki.kimseler yok koklaya koklaya,yavaşça sindirerek ...
inanılmaz görünüyor.çok değişmiş dediler hayır değişmemiş aynı,çoğalmış sadece.genişlemiş kordonuyla daha bir güzel
banklara oturuyorum seyrediyorum karşıyakayı sanki ışıklar bana göz kırpıyor hava aydınlanmadan tadını çıkarmalıyım..tüttürüyorum bir sabah sıgarası.
bitince devam ediyorum yürümeğe çocukluğum genç kızlığım fır dönüyor etrafımda. sağımda,solumda.karşıyakadan göz kırpmalar azalıyor.iskelenin karşısındaki kahve açılmış mis gibi çay kokusu geliyor oturuyorum bir boyoz,kumru,izmir tulumu,duble çay.aman tanrım unutacaktım nerdeyse şu tadı.
hareketlenmeler başlıyor yavaşça uyanıyor şehir.
kalkıyorum akşam üzeri gelmek üzere.bu kahve benim artık seyrine doyamadığım..
sokağa sapıyorum.elimdeki çanta çok hafif,ağır olsa ne yazar genede yürürdüm..
kilisenin önünden geçerken madamın ailesinin tümünün düğün,kominyon,ölüm merasimleri geliyor aklıma.içeri girsem,bir mum yaksam tüm ölmüşlere okusam kendimce neden olmasın...giriyorum kimse yok mumları yakıyorum,dualarımı ediyorum kendimce..yavaşça çıkıyorum ev yan tarafta...
vakit kaybetmeden hazırlanıp sokağa atıyorum kendimi.adeta labirent gibi tüm sokakları dolaşıyorum.kıbrıs şehitleri sokağından başlıyarak...
ali kocatepe,gönül yazar,ferdi özbeğen ve daha nice sokakları.değişmemiş hiç değişse kaybolmadan dolaşabilirmiydim..
tek camisi vardır alsancağın giriyorum,dualarımı ediyorum şükrediyorum..
meşhur çöp şişçisine,bounjoura,sevinç pastanesine de uğruyorum eskilere bana ait yerlere..her şeyden az az tadarak.madamın babamla kaçtığı sokaklara özlemle bakarak.
altay kahvesine uğruyorum olurya bir tanıdık varmı diye.uzatıyorum kafamı
ikisini görüyorum..benim çok genç bıraktığım.. artık beni tanımıyorlar bende seslenmiyorum gözümde yaşlar üzülerek..
vapurla karşıya geçiyorum lokmadan tadıyorum,kıyıda oturup alsancağı seyrediyorum bu kez..ve dönüyorum kahveme
çiğdem çıtlatırken kaldığım üç gün aynı kahvede martıları,vapuru,güneşi seyrederken uğurluyorum günü imbata karşı...

üçgüne sığdırdıklarım yıllarca yetecek kadar tadımlıktı.yediklerimle..
bakabildiğim,gezdiğim güzelliklerle bana sonsuz haz veren havası ile çuprası,rokası,radikası,bardacığı ile..en önemlisi çocukluğum ve ben sadece ikimize bize özel.kimseye anlatamadığım anlayamıyacaklarını bildiğimden sadece satırlarıma özetini yazabildiklerim...

yeşilimin duygularından anıları...

ağzına sağlık canım,senle birlikte bende tur attım sokaklarda sanki,bir dahaki gezmende beni de almayı unutma :teselli:

AKŞAM AKŞAM YİNE HÜZÜNLENDİM YEŞİLİM.İYİKİ VARSIN TATLI HÜZÜNLER BUNLAR.YÜREĞİNE SAĞLIK CANIM BENİM

yaren 76 lena lente teşekkürler canım beni mutlu ediyorsunuz şevk katıyorsunuz yüreğime diğerleri gibi ..:çiçek:

yeşilim harika yazıyosun senin yazılarını okumadan kendimi alamıyorum devam et çok güzel

Yeşilim kkdaşım sayende izmiri tanıdık ve oralı olduk .Ellerine sağlık .

yeşilim öyle bi anlatmışsınki,sabah sabah pc nin başında değilde alsancakta dolaşıyorum sandım kendimi yüreğine,ağzına sağlık...

yasemin,didemsu,leerenim,asilzade,eflatunum.
teşekkürler daima uğruyorsunuz. inşallah görmeyenlerede nasip olur izmire gitmek.

uğramamak mümkün mü ablacım yaa..
vallahi işyerinde açmıycam diye söz veriyorum.yine dayanamıyorummm:)

didemsu,dimağ kızlar beni sevindiriyorsunuz .çok mutlu oluyorum teşekkürler

Çok güzel yazmışsın.Bu yeteneğini değerlendirmelisin.Yazdıklarını derleyip kitap çıkartmayı düşündün mü hiç?Şimdiden geniş bir okuyucu grubun var:)

yazıyorum pikolata buradakiler özet ve sizlerle paylaştıklarım...teşekkür ediyorum yorumlarına.

Yeşilim ,bu böyle olmucak benim bir an önce İzmire gitmem lazım.O kadar güzel anlatıyorsun ki.Yok Yok kesin gitmeliyim.

üçgüne sığdırdıklarım yıllarca yetecek kadar tadımlıktı.yediklerimle..
bakabildiğim,gezdiğim güzelliklerle bana sonsuz haz veren havası ile çuprası,rokası,radikası,bardacığı ile..en önemlisi çocukluğum ve ben sadece ikimize bize özel.kimseye anlatamadığım anlayamıyacaklarını bildiğimden sadece satırlarıma özetini yazabildiklerim...

bir şehir bu kadar güzel anlatılır ve ancak bu kadar sevilebilir en fazla bu kadar özlenebilir...
izmir e aşığım ben ve iyiki burdayım die şükrediorum bu aralar başka sehirde nefes alamam ben yaşanmışlıklar var bu şehirde aşklar,nefretler,sokakalarda ayak izlerim,alsancak iskelede kahkahalarım,bostanlıda nargilem söle denize karşı kordanda sıcak çayım var izmirin havasını içime çekerek kahvaltımı martılarla paylaştığım sabah seferlerim karşıyaka konak arası vapur tarifem var benim...

Canim ablam daha öncede cevap vermistim bu yazina kösende,Izmir"de yasam benim icin hep baska olmustu...denizi,suyu,boyozu,gevregi herseyinin özlemini yillarca cok uzaklarda hep aramistim,her Izmir"e gittigimde her gününü doyasiya yasamak,özlemlerimi birazda olsa hafifletmek istemisimdir,cocuklugum,gencligim her sokaginda yasanmislik,ama simdi benim icin varolan,yüregimde kalan biryer daha oldu,tekrar görüsmek dilegiyle ablam...sana sonsuz sevgilerimi yolluyorum...

bende sana sonsuz sevgilerimi yolluyorum yağmur.evdeki herkese selâmlar :):):)

X