Glutensiz ve mayasız tarifler

ESCLK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
4
0
36
Antalya
Merhaba arkadaşlar
york testi yaptırmıştım ben ve çıkan sonuçlara göre glutensiz ve mayasız ürünler yemem gerekiyormuş.bu konuda çok zorlandım başlarda özellikle ekmek yeme konusunda ve uzun uğraşlar sonucunda kendime tarifler çıkardım benim gibi olan arkadaşlara yardımcı olmak istedim. Öncelikle diyetten gluten ve mayanın olduğu herşeyi çıkarmakla başladım( isteyen olursa açıklarım daha sonra hangi üründe ne var.) En önemli olanları ekmek ve peynir oldu benim için.

GLUTENSİZ,MAYASIZ EKMEK
1-250 gr sinangil glutensiz un
2-3-4 çorba kaşığı zeytin yağ
3-1,5 cay kaşığı tuz
4-1,5 çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu
5-1 su badağı keçi sütü

Bunları güzelce mikser yardımıyla karıştıralım koyu olursa sütü artırabiliriz cıvık bir kıvam olursa daha güzel kabarıyor.yağlı pişirme kağıdın üstüne ekliyelim herhangi bir kap kullanmanıza gerek yok,ellinizle düzelterek toplayın etrafından.Daha sonra üstünde bıcağı gezdirin bir-iki kez( daha güzel pişer bölelikle) isteğe göre susam ve çörek otuda ekleyebilirsiniz yumurtanın sarısıyla karıştırıp. önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 1 saat pişirebilirsiniz. afiyet olsun

KEÇİ SÜTÜYLE PEYNİR YAPMAK
1-)2 kilo keçi sütü
2-)2 tane limon

Öncelikle kullanacağınız tencereyi soğuk suyla yıkayın( sütün altına yapışmasını engelliyor) sütü güzelce kaynatın ilk taşımından 2 dk sonra limonu dökün ve karıştırarak 3 dk aygazda bekletin ve beklemeye bırakın. 3-4 saat soğumasını bekleyin ve sonra süzün.Süzmek için ben tül kullanıyorum ve çok rahat. bu şekilde suyunu süzene kadar ip yardımıyla asıyorum ve bekletiyorum. azcıkta sıkarak çabuk akmasını sağlıyorum ve saklama kabına ekleyip bozulmaması için tuz ekleyip kaldırıyorum.

daha lezzetli olması için yerken içine maydonaz,dere,tere,domates,kırmızı biber ekleyebilirsiniz.afiyet olsun :)

ESCK merhaba ben de york test yaptırdım ve maya intoleransı çıktı, alışması uygulaması oldukça zor bir durum, neler yapıyorsun, hangi tarifleri kullanıyorsun, ne gibi faydalarını gördün paylaşırsan çok sevinrim.

Merhaba kizlar york testini nerde yaptirdiniz ogrenebilirmiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…