Glüten Enteropatisi; Çölyak

ben de çölyakla 2 buçuk ay önce tanıştım. açıkçası hala kabul edemedim. adını bile duymamıştım. ama glutensiz diyet bana çok iyi geldi. kendimi çok iyi toparladım. sanki yeniden doğdum. kilo aldım, şikayetlerim bitti, halsizlik, en nefret ettiğim de artık ishal olmuyorum. bir tek biz çölyaklı değiliz. artık çok fazla kişide duyar oldum. ve ben hissediyorum ki hastalığımıza neden olan enzim eksikliği doğuştan değil. hepimizde bu gen bozukluğu var. ama bence yani ben öyle düşünüyorum, benim giibi 23 yaşında çölyak olduysanız, çevresel nedenler etkili. ben çok hazır beslenen biriydim. şimdi yediğim her şeyin arkasına bakar alıp yiyorum. ama ona rağmen farkettim ve şöyle dedim, benn bunları sağlıklıyken nasıl tüketiyormuşum kendime inanamadım. yediğimiz her şeyde
inanılmaz katkı maddesi var ve hiç sağlıklı değil. ben üniversite 4. sınıftayım. 3 sene evden uzak yurtta kaldım. üçüncü sınftayken öğrendim hastalığımı. yurt yemekleriyle beslenmek bi çölyaklı için çok zormuş. hiç kmse anlayışlı değil. hiç kimse başına gelmeyince anlamıyor. babam bana elektirikli ocak aldı. kaç gün odada gizli gizli yumurta kırıp beslendim. ve bu sene evimdeyim. öğrenci değişim sistemiyle evime geldim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Mesajı ben yazdım sandım bir an ya :) ben de 3.sınıfa kadar yurtta kalıp 2.döenm eve taşınmıştım okurken hiç unutmam 1 haşlanmış patates almk için girdiğim kantin sıralarını ve bazen bana kalmadığında yaşadığım üzüntüyü...Yurt odasında gizliden pişirdiğim patates ve yumurtaları unutmam...Ama dikkat et bak ben 2.sınıftayken oruç ayıydı zaten ben acıkmıyorum deyip sahurda azıcık yemek iftarda (yemekhanede yiyemediğim için) patates peynir falan gayet iyiyim derken 20.gün pat bayıldım 5 gün hastanede yattım bağışıklık ökmüş vaziyette ilk 2 gün gözümü açmamışım tansiyon falan kalmamış o son oldu zaten 2 bitti 3e geçtiğim yıl direk eve çıktım rahatladım

Arkadaşlar bu hastalığı nasıl farkettim....
hangi sikayetlerle doktora gittiniz...

Arkadaslar sikaytleriniz nelerdi bende. bU hastaliktan suphe ediyorum pazartesi doktora gidecegim

kızlar hangi bölüme gitmeliyim teşhis için. ..
biyopsi yaptırmak şart mı korkuyorum...

Slm arkadaslar ben 3 yildir şişkinlik bulanti mide agrisi ayni gun icinde kabizlik ishal gibi şikayetle doktora gittim .endeskopi sonucum gastrit ulser midede ve bagirsakta odem cikti ilac tedavisi oldum ama şikayetlerim geçmedi doktora gittim tekrar çölyaktan mide tümöründen suphelendi ve colyak testim anti glaidin iga ve ana pozitif cikti ..endeskopi olucam tekrar ..sizce Çölyakmiyim (

Arkadaşlar kan testi yanlısı verir mi? Endoskopide belli olmaz mi

yokmu başka çölyaklı burda
Arkadaşlar ben 3 aydır çölyak hastasıyım bende bağırsak problemleri Yok miğde bulantısı baş ağrısı birde nefes darlığıyla başladı hergün acildeydim bana psikolojik dediler gönderdiler en son endoskopi oldum çölyak sonucu aldım diyetimi çok sık yaptığım halde hala sorun yaşıyorum üstelik üniversiteye başladım hergün hastanedeyim doktorum atman lazım yavaş yavaş geçecek diyor dışardan bişey yiyemiyoruz dersleri algılayamıyorum yorgun düşüyorum bişey yetince hastanelik oluyorum okulu dondurmayı düşünüyorum siz kaç ayda attınız vücudunuzdan gulüteni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…