- 11 Aralık 2009
- 29
- 3
- 286
- 34
ben de çölyakla 2 buçuk ay önce tanıştım. açıkçası hala kabul edemedim. adını bile duymamıştım. ama glutensiz diyet bana çok iyi geldi. kendimi çok iyi toparladım. sanki yeniden doğdum. kilo aldım, şikayetlerim bitti, halsizlik, en nefret ettiğim de artık ishal olmuyorum. bir tek biz çölyaklı değiliz. artık çok fazla kişide duyar oldum. ve ben hissediyorum ki hastalığımıza neden olan enzim eksikliği doğuştan değil. hepimizde bu gen bozukluğu var. ama bence yani ben öyle düşünüyorum, benim giibi 23 yaşında çölyak olduysanız, çevresel nedenler etkili. ben çok hazır beslenen biriydim. şimdi yediğim her şeyin arkasına bakar alıp yiyorum. ama ona rağmen farkettim ve şöyle dedim, benn bunları sağlıklıyken nasıl tüketiyormuşum kendime inanamadım. yediğimiz her şeyde
inanılmaz katkı maddesi var ve hiç sağlıklı değil. ben üniversite 4. sınıftayım. 3 sene evden uzak yurtta kaldım. üçüncü sınftayken öğrendim hastalığımı. yurt yemekleriyle beslenmek bi çölyaklı için çok zormuş. hiç kmse anlayışlı değil. hiç kimse başına gelmeyince anlamıyor. babam bana elektirikli ocak aldı. kaç gün odada gizli gizli yumurta kırıp beslendim. ve bu sene evimdeyim. öğrenci değişim sistemiyle evime geldim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
inanılmaz katkı maddesi var ve hiç sağlıklı değil. ben üniversite 4. sınıftayım. 3 sene evden uzak yurtta kaldım. üçüncü sınftayken öğrendim hastalığımı. yurt yemekleriyle beslenmek bi çölyaklı için çok zormuş. hiç kmse anlayışlı değil. hiç kimse başına gelmeyince anlamıyor. babam bana elektirikli ocak aldı. kaç gün odada gizli gizli yumurta kırıp beslendim. ve bu sene evimdeyim. öğrenci değişim sistemiyle evime geldim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.