Glüten Enteropatisi; Çölyak

Fiyuce

02.04.2016
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2007
825
24
643
39
Herkese merhaba...Sayfalara baktım fakat detaylı açıklama göremedim buraya başlık açmam iyi olur sanırım...

15yasından beri demir eksikligi anemisi derdiyle dönemsel çile çeken biriyim...son 1.5yıldır da gazi üni tıp fakültesinde hematolojide muayene oluyordum. sonunda düzeltilemeyen demir eksikliği folik asit ve b12 yüzünden endoskopiye soktular... ince bağırsak biyopsisinde gluten enteropatisi yazıyor yani çölyakmış... böyle bi ihtimalden bahsettikleri için bi süredir inceliyordum nedir diye çünkü daha önce duymamıştım... hematolojiden gastroenterolojiye sevkedildim cuma sabah muayeneye gidicem kan tahlili sonrası kesin tanı konulacakmış... Fakat kafam allak bullak oldu.. o yenmeli bu yenmemeli vs... bu hastalıga sahip arkadaşlar burdan bilgi verebilirler mi?
drumun dediğine göre fazla ekmek poğaça yani hamur işi tüketmediğim için anlayamamışlar.. bende kilo kaybı gibi bi belirti yok...
Hasta olan arkdslar yazabilirler mi ne yapmak lazım ne yapmamalı bu hastalık ne kadar ciddi ileride ne gibi problemler yaşatıyor vs...

öncelikle merhaba ve geçmiş olsun..
ben çölyak hastasıyım yaklaşık 1 yıl önce teşhis edildi. belirtilerin çölyak a ççok benziyor ama umarım değildir.
peki kesin teşhis kondu mu?

sonunda birinin cvp vermesine cok sevindim...:)

evet kondu teşhis dogrusu kan tahlilim pztsi cıkıcak biyopsim önce yapıldıgı icin biyopsiye göre çölyak raporumu bile verdiler... yaklasık 5gundur falan da diyet yapıyorum...
sen ne yapıyorsun diyet adına? 1yılda herhangi bir gelişme oldu mu?

ben tesadüfen gördüm msjını.. yoksa bilsem hemen cvp verirdim.
rapor verdilerse kesindir o zaman..diyete çok dikkat etmek gerekiyor.demir eksikliği için serum aldım ben..işe yaradı.mesela kemik yoğunluğuna baktır,çinko,kalsiyum vs gibi vitaminlere de baktır.

çölyak bende hiç belirti vermedi.tesadüfen öğrendik.başka bi sıkıntıdan dolayı endoskopi yaptırdım o sırada çıktı.hiç bir belirtim yoktu.ishal,karın ağrısı vs.ama raporumda da kesin çölyaktır diye yazmıyor.çölyak belirtisi var diyor.ama anti endomisyum testim 120 çıkmıştı.dr kesin dedi.yani çok başında bulmuşuz.benim vücudumun belli yerlerinde kaşıntı yapıodu kendisi :)

bana maya da dokunuyor.bu yüzden glutensiz undan mayasız ekmek yapıyorum evde.carrefour larda glutensiz ürünler satılıyor onları alıyorum.tabi yazık ki pahalı..bir de gluten aklına gelmeyecek bi sürü şeyde var. diş macunu,yoğurt,makyaj malzemeleri,bazı çikolatalar vs. yasakların listesini internette bulabilirsin. ayrıca çölyak dernekleri var onlar sana yardımcı olabilir.. ne istersen sorabilirsin.

benim atladığım bişey olduysa bana da sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum..
geçmiş olsun..

Bende 18 de ortaya çcıktı çölyak hastalığı.Diyete glutensiz yaşam ile herşey güzel ne mutlt ki bir belirti vermemiş sizlere.

ben de 3 yıldır çölyaklıyım. diyet yaptıktan sonra kendime geldim. bütün değerlerim çok düşüktü. demir eksikliği b12 eksikliği ve kemik erimesi başlamıştı. dyetten sonra bunların hepsi düzeldi. kemik erimesini önlemek zormuş emilim problemi olduğu için. zayıftım kilo aldım. iştahım açıldı. kendi unumdan herşeyi yapıyorum. browni, kek, lahmacun çok da lezzetli oluyor. alıştıktan sonra gerisi geliyor. hepiinize sağlıklı günler diliyorum..hihoyyyt

Aranızda kilo alım problemi yaşayan varmı... herkes cok zayıftım simdi düzelmeye basladım diyor... ben normal kilodaydım hastayken dietten beri feci kilo alıyorum... boy172 kg ise 68-69....boyle bi problem yasayan ve nasıl kilo verilebilecegini söyleyebilcek kimse varmı?

kızlar merhaba.bende 2 yıldır çölyak hastasıyım.burada okuduklarıma göre en ağır ben geçirmişim bu rahatsızlığı.benim kendimi bildim bileli kansızlığım ve inanılmaz gaz şikayetim vardı.sürekli bir şişlik.arada böyle 1 hafta ishal çıkardım sonra geçerdi.2005 yılında bir anda 5 kiloverdim.54 kilodan 49 a düstüm kimse anlam veremedi.o sene öss ye hazırlandığım için sınav stresidir dedik.2008 yazında sürekli ishal çıkmaya başladım.kilo kaybım olmaya başladı.45 kiloya dştüm.doktor baktı.tahliller kolonoskopiler falan stresten dedi gönderdi eve.3 ay böyle gecti birden ben yatağa düştüm.artık yediğim herseyi kusmaya da baslamıstım.ishalde devam ediyordu.ben 43 kiloyadüstüm yataktan kalkamıyordum.baska doktora gittik.kan tahlili ve endoskopi yapıldı.ve teşhisim konuldu.ben diytle 3 ayda 15 kilo aldım.o kadar yiyordumki durduramıyordum kendimi......bu hastalığın teşhisi konulan arkadaşlara geçmiş olsun.kesinlikle buğday ile ilgili hiçbir sey yemeyeceksin.ekmek makarna bulgur erişte yeeyeceksin.dısarıdaki hiçbir bisküvi gofreti yemeyeceksin bunlar yasak.arkadaşında dediği gibi özel ürünleri var büyük marketlerde ve eczanelerde satılan ama ürünleri pahalı.raporun olması iyi onun için.herhangi birşey sormak isteyen olursa buradanda özeldende sorabilir.

ben de 2 yıldır çölyak hastasıyım benim teşhisimde minis gibi geç konuldu ve çoooooooooook uzun süre durdurulamayan ishaller yaşadım ama şimdi sağlıklıyım çok şükür tüm kan değerlerim normal ama sosyal hayatta biraz sıkıntı yaşıyorum beslenme konusunda

ben de 10 yıldır çölyak teşhisi ile diyet yapıyorum.Ben çok ağır atlattım teşhis edilene kadar defalarca hastahanede yattım bağışıklık sistemim çöktü kaç şişe serum yedim bilmem.Kusma ve ishal döneminden sonra hiçbirşey yememeye başladım neredeyse aneroksiaya dönüşecekti ki teşhis konuldu.Ciddi bir diyetteyim ne kilo aldım ne de verdim 3 ayda bir yeniden demir şurubu ve b12 için dodex iğne yazılıyor.Diyeti bozmak gibi bir şansım yok çünkü benim bağırsaklarım çok zarar gördü yanlışlıkla yesem bile ishal kusma nöbetlerim tutuyo hastanelik oluyorum.10 yıl geçti hala ara ara karın ağrısı ve gaz sancısı çekiyorum.Diyete uyulmazsa barsak kanserine dönüştürüyor hırpalandığı için.Arkas
ını okumadığım salça bile almıyorum süt ürünleri de fazla tüketemiyorum onlar da etkiliyor ayrıca mantar yiyince de aynı sonuçla karşılaşıyorum.Anlayacağınız zor bir haya tarzı.Dışarda misafirlikte yiyecek sorun oluyor.Azcık koydum un diyen az tadına baksan diyen,ekmek yiyemiyorum deyince lavaş getiren off of

çocuklarda görülebilirmi acaba?benim oğlumda 6 yaşında ishal değil günde bir yada iki kez çıkıyor ama çok sulu.2-3 yıldır uğraşıyorum.ara ara gaita testi yaptırıyorum.testlerinde bakteri falan bişey çıkmıyor.böyle bir hastalığı varmıdır acaba?nerelere götürsem?nasıl anlaşılır acaba?

en sık çocuklarda görülüyor. çocok gastroloğuna götürmen gerek. zayıfsa ishal ve karın ağrısı oluyorsa şüphelenmelisin. demir eksiklği, ağızda ve burunda çıkan aftlar, halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık gibi belirtiler de olabiliyor..

Merhaba :)
Ben uzun bir zamandır çölyak hastasıyım ancak çok geç teşhis edilebildi hastalığım.Sürekli şikayetlerimden dolayı doktora giderdik ilaç yazıp yollarlardı.Ailemde de çölyak hastası falan olmadığı için (şu an yaşayanlarda) kimsenin aklına gelmemişti sanırım.En sonunda durum ciddileşince birilerinin aklına gelebildi nihayet ve 25 gün hastanede yattım,teşhis zorda olsa konuldu.2006 yılından beri diyet uyguluyorum.Öncelikle şunu söylemeliyim ki diyeti uygulamadığında çok ciddi şeyler olabiliyo.Benim hastalığım teşhis edilmeden önce diyet yapmadığım için en son geldiğim durum çok kötüydü.Vücudumdaki tüm vitamin ve mineraller özellikle de kalsiyum çok düşüktü.Kansızdım, çok zayıftım, aşırı halsizleşmiştim, kronik ishal vardı, kemik yoğunluğum falan hiç normal değildi vs. vs.
Diyeti uygulamaya başladıktan sonra kendimi 5-6 ay içinde bayağı toparladım.

Kilo problemin olmasa da diyetini sakın bozma derim ben :)Kilo vermek için ayrıca bi diyet uygulayabilirsin ama glutensiz yemeye dikkat et, çünkü hastalık ilerlerse bağırsak kanserine bile yol açabilir.

Merhaba arkadaşlar,Ben çölyak hastası olduugumdan şüpheleniyorum ama emin değilim.Sürekli karın agrılarım oluyor midem kazınıyor midem bulanıyor.Özellikle sabahları kahvaltıda ve sonrasında süreli afedersiniz öğürüyorum midem bulanıyor kusacak gibi oluyorum.Sürekli halsizim ve sürekli uykum geliyor ayyrıca çok kansızım.ve sürekli karın guruldaması ve gaz sorunum var ama kilo problemim yok gerçi yediklerime göre çok kilo aldıgım söylenemez.Sizce çölyak hastası mıyımmm?

benim tanım yeni kondu ve nasıl yapacağımı bilmiyorum. yakında bir gebelik düşünüyorum ve bu hastalığın gebelik sürecini , sonrasını ve bebeğimi nasıl etkileyeceğinden korkuyorum

benim tanım yeni kondu ve nasıl yapacağımı bilmiyorum. yakında bir gebelik düşünüyorum ve bu hastalığın gebelik sürecini , sonrasını ve bebeğimi nasıl etkileyeceğinden korkuyorum

diyetini sıkı sıkıya yaparsan bir sorun olmaz. bir çok çölyaklı gebe sağlıklı doğum yaptılar korkmana gerek yok ama bağırsakların düzeldikten sonra gebelik düşün bence..

Merhaba arkadaşlar,
Aynı kaderi paylaştığım birçok kişiye denk gelmek beni hem sevindirdi hem de üzdü,biliyorsunuz yaşadığımız şey resmen bir nefis terbiyesi

Bana çölyak teşhisi 4 yıl önce kondu,benim de sürekli ishal ve gaz problemim vardı.Hatta o kadar kötü bir durumdaydım ki bağırsaklarımda bombalar patlıyordu sanki :/
Demir eksikliği,halsizlik,zayıflık,baş ağrısı,sürekli bir uyku hali vs vs..
Özellikle regl dönemlerimde afedersiniz önden arkadan sıvı kaybı olduğundan yataklara düşüyordum.

Allah'a bin şükür hastalığıma teşhis kondu,lakin gelin görün ki benim psikolojimi çok kötü etkiledi.İnsanların aldırmaz ve boşboğaz tavırları,sözleri beni çok üzüyor.Ağzı olan konuşuyor,bazen ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.4 yıl geçmesine rağmen bir türlü alışamadım,diyetimi hiç bozmadım ama canım öyle istiyor ki yasak şeyleri yemeyi.

Benim bir de şöyle bir korkum var,aranızda çölyak hastası anneler var mı ?Eğer varsa çocuklarında da aynı hastalık ortaya çıktı mı ?Yani genetik mi çok merak ediyorum...

Keşke tıp dünyası şeker hastalığına insülin ilacını bulduğu gibi artık çölyak hastalığına da bir ilaç bulsa,birileri sesimizi duysun artık ne olur ! :'(

bende 1,5 yıldır mıde bulantısı, ıshal, halsızlık vs belırtıler var. Ama oyle bır hal almıstıkı artık aglama krızlerıne gırıyordum hayatımdan bıkmıstım dıyebılırım. Sonunda colyak teshısı konuldu daha 1 hafta once bakalım dıyete basladım ama zor oluyor. Bırde calısan bır ınsana daha zor cunku dısardayken yıyebılecegım kolay ve hızlı bısıler bulmak malesef zor. Bırde glutensız ekmek durumunada alısamadım. Tadı ve kokusu cok rahatsız edıyor benı. Bu belırtıler gecsın artık sağlıklı bır hale gelim de razıyım diyete. Herkese gecmıs olsun....

Ben ekmeğimi kendim yapıyorum yıllardır.Dışardan alınanın tadı iğrenç.Sinangil un var onu alıyorum glutensiz ,bir kaba yumurta tuz şeker ve azıcık yuvam maya koyuyorum glutensiz un ekleyip yoğuruyorum 2-3 günlük hamur oluyor.Sabahları bir parça koparıp unla şekillendirip yağsız teflon tavada gözleme gibi pişiriyorum gayette lezzetli oluyor.Ama kahvaltı dışında hiç kullanmıyorum pilav falan yiyorum yemklerin yanında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…