• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Glukofen ( Metformin )

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

aysunkkc

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2019
107
71
18
29
Merhabalar,polikistik teşhisi koyuldu doktor glukofen yazdı sabah akşam yarım içiyorum acaba bu tarz metformin içeren hapları kullanıp gebe kalan varmı? kullanmaya başlayalı 1 hafta oldu adetime 10 gün varken daha kahverengi akıntılarım cok gelmeye başladı sizce nedeni nedir bilgisi olan varmı

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    83,9 KB · Görüntüleme: 269
Arkadaşım hamile olabilirsin bu ilaç yanılmıyosam şeker hapı eltimde kullanıyodu yumurtalara yardımcı oluyo

Bende insülin direnci vardı, glukofen verdi doktor. İlacı kullanmamın 2. Ayında hamile kaldığımı öğrendim. Meğerse yumurtaları erken çatlatıyormuş. Hamile olduğumu öğrendiğimde insülin direnci için sıkı diyet yaptım, ilacı hemen bıraktım.

Arkadaşım hamile olabilirsin bu ilaç yanılmıyosam şeker hapı eltimde kullanıyodu yumurtalara yardımcı oluyo
Bel ağrısı cok yaşıyorum devamlı tuvaletteyim kahverengi akıntım 2 gün sürdü ilaçtan kaynaklı mı anlayamadım inşallah dediğin gibidir

Bende insülin direnci vardı, glukofen verdi doktor. İlacı kullanmamın 2. Ayında hamile kaldığımı öğrendim. Meğerse yumurtaları erken çatlatıyormuş. Hamile olduğumu öğrendiğimde insülin direnci için sıkı diyet yaptım, ilacı hemen bıraktım.
Glukofen işe yarıyor o zaman inşallah bende de yarar peki diyetinizi nasıl yaptınız

Glukofen işe yarıyor o zaman inşallah bende de yarar peki diyetinizi nasıl yaptınız

evet, iki gebeliğimde insülinimin yükseldiği diyabet hapı kullandığım dönemde gerçekleşti.
İnsülin direncim 6-7 bandında idi, hapı kesince hamilelikten dolayı ekmeK (unlu) ve şekerli gıdaları kestim. 2,5’a düşürdüm 1 ayda, sonra korumaya devam. Gebeliğimin ilk 3 ayını devirirken aldığım kilo sadece 600 gramdı...

evet, iki gebeliğimde insülinimin yükseldiği diyabet hapı kullandığım dönemde gerçekleşti.
İnsülin direncim 6-7 bandında idi, hapı kesince hamilelikten dolayı ekmeK (unlu) ve şekerli gıdaları kestim. 2,5’a düşürdüm 1 ayda, sonra korumaya devam. Gebeliğimin ilk 3 ayını devirirken aldığım kilo sadece 600 gramdı...
Ne kadar güzel ya inşallah bende hamileyimdir umutluyum aslında eğer öyle ise bende sizin gibi insülin diyetini uygulayacağım

Ne kadar güzel ya inşallah bende hamileyimdir umutluyum aslında eğer öyle ise bende sizin gibi insülin diyetini uygulayacağım
Doktorun dediği kullanım dışına çıkmayın. Hipo gliseminiz varsa ilaç şekeri düşürdüğünden gün içerisinde kuru kayısı ara ara tüketin, şekerinizi dengelesin. Ve mutlaka ilacı tok alın. Rabbim gönlünüze göre versin

arkadaslar merhaba :KK200:
bende pcos hastasıyım ınsulun dırencım yuksek. doktor glifor verdı. bu ılacı yumurtlama donemınden sonrada kullanıyormusunuz. döllenmede problem yaratırmı

arkadaslar merhaba :KK200:
bende pcos hastasıyım ınsulun dırencım yuksek. doktor glifor verdı. bu ılacı yumurtlama donemınden sonrada kullanıyormusunuz. döllenmede problem yaratırmı
benim insülinim normal değere akın olduğu için günde bir hapı ikiye bölerek vermişti hergün sabah akşam alıyorum faydasını gören cok olmuş

Back