• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Glucophage 850 mg kullananlar buraya..

insülin direncinde tip 2 diyabette kullanılan bi ilaç
ayrıca insülin direncinin sebep olduğu pko ve yumurtlama vs gibi durumlarda tedavi amaçlı veriliyo

benimde kilo sorunum var..sağ dön sorun sola dön sorun isyan değil asilik değil her halimize şükür..ama insan dior içinden sanki hamile kalanlar süper sağlıklı..:((

banada kilo verdirsin diye verdi faydası oluyo mu acaba ?

ilk zamanlar mide bulantısından iştah falan hak getire
ama ben 5 -6 yıldır içiyorum zayıflatsa ben zayıflardım
ama şu özelliği var vucuttaki şekeri yağa dönüştürmüyo
şeker depolarının dengeli olmasını ani açlık tokluk şekerini dengeliyo
yapıyosa ondan dolayı yapıyodur yani

Merhaba bende 1.5 aydır kullanıyorum polikistik overim olduğu için doktorum bu ilacı verdi kilo verdirmiyor ilk zamanlar biraz iştahı kesiyor ben 1.5 ayda 1 kilo verdim sadece.

ben glifor kullanmaya başladım glucophage ile tamamen eşdeğer mi acaba ? yoksa farkı var mıdır?

Ben bu konuya deneyimlerimle aydinlik getirebilirim... Cok uzun zamandir cesitli sorunlar yasamama ragmen bir turlu kan testi yaptirmaya gitmedim ( bir baska aksilik daha cikacak diye). En sonunda gectigimiz hafta tum cesaretimi toparlayip doktora gittim ve tum degerlerime baktirmak istedigimi soyledim. Biraz yorucu olsa da (3 gun ardi ardina kan vermek zorunda kaldim) sonuclarimi aldigimda cok mutlu oldum. Sorunum hizli kilo almak, adet duzeninde bozukluk ve az yememe ragmen kilo verememdi. Kanimda seker seviyesi normalden az yuksek cikmasina ragmen insulin direncim oldugu meydana cikti. Bunun uzerine doktorum glucophage 850mg kullanmami onerdi. ( 1.,3. ve 6.ayda kontrol edilmek uzere)... Bu hafta ilk haftam 1 tane iciyorum gunde, haftaya 2ye cikaracagim. Ilaca baslayisimin 5.gunum bugun, yeme icmeme dikkat ediyorum ve duzenli yuruyorum (30dk). 1.1 kilo gitti bile. Ilacin yan etkisi pek olmadi. Aklima gelenler bunlar, umarim yardimci olabilmisimdir.

:22:
Ben bu konuya deneyimlerimle aydinlik getirebilirim... Cok uzun zamandir cesitli sorunlar yasamama ragmen bir turlu kan testi yaptirmaya gitmedim ( bir baska aksilik daha cikacak diye). En sonunda gectigimiz hafta tum cesaretimi toparlayip doktora gittim ve tum degerlerime baktirmak istedigimi soyledim. Biraz yorucu olsa da (3 gun ardi ardina kan vermek zorunda kaldim) sonuclarimi aldigimda cok mutlu oldum. Sorunum hizli kilo almak, adet duzeninde bozukluk ve az yememe ragmen kilo verememdi. Kanimda seker seviyesi normalden az yuksek cikmasina ragmen insulin direncim oldugu meydana cikti. Bunun uzerine doktorum glucophage 850mg kullanmami onerdi. ( 1.,3. ve 6.ayda kontrol edilmek uzere)... Bu hafta ilk haftam 1 tane iciyorum gunde, haftaya 2ye cikaracagim. Ilaca baslayisimin 5.gunum bugun, yeme icmeme dikkat ediyorum ve duzenli yuruyorum (30dk). 1.1 kilo gitti bile. Ilacin yan etkisi pek olmadi. Aklima gelenler bunlar, umarim yardimci olabilmisimdir.

Arkadasım bu ilaç banada önerildi ama ben pek bi fayda görmedim ya yanlışmıyor kullandım acaba sen sabah ac mı iciyordun suan ne durumdasın merakettim

bende glifor1000mg içiyorum.sadece aksamları tok karnına içiyorum.doktorum sabahta iç demişti kilom artıyo diyince ama kilom suan azaldı

Back