Bir de yürüyüş. Her gün yarım saat yürümüştüm tempolu. Gerçi şimdi havalar çok soğuk belki dışarıda yürüyemezsiniz ama evde kulaklığı takıp bir aşağı bir yukarı tempolu yürümek de iş görüyorBanada 2 ay dedi o zaman ben içeyim diyet eklemem lazim yanina
İnsülin direncimi düşürmek için doktor yazdı. Diyetisyen-Endokrin-Dahiliye arası 5 senem geçti.
Bu sürede 58 den 65e cıktım bir süre 65 de kaldı sonra 70 altına inemedim. Şuan 80 oldum. 2 ayda Ani 10kg alınca yine gittim. Bunu verdiler zayıflar mıyım? Yani şeker yeme ayılma bayılma 15 gündür gitti. Yemek yeme isteğim normale döndü kilom değişmedi. Elbette mucize beklemiyorum. Bir çok yönden iyi hissediyorum.
Ufak bir operasyon gecirdim tahlil istendi normal şekerim 88 olmuş başka bir doktor şekerin "normal yaaa bence bırak " dedi. Sonuçta uzmanı verdi. Keyfi kullanmiyorum. Etkili mi bu kadar. Zararlı mı ben anlayamadım.
deneyimlerinizi merak ediyorum. Genelde gebelikle ilgili yorum okudum. Bunu bilmiyordum.
tabiki bu ilacı uzun süre kullanıp böbreklerini kaybeden insanlar var insilün ve prediyabetin ilacı diyet ve egzersiz düzenli olarak kilo verince büyük ölçüde kurtulabiliyoruzİnsülin direncimi düşürmek için doktor yazdı. Diyetisyen-Endokrin-Dahiliye arası 5 senem geçti.
Bu sürede 58 den 65e cıktım bir süre 65 de kaldı sonra 70 altına inemedim. Şuan 80 oldum. 2 ayda Ani 10kg alınca yine gittim. Bunu verdiler zayıflar mıyım? Yani şeker yeme ayılma bayılma 15 gündür gitti. Yemek yeme isteğim normale döndü kilom değişmedi. Elbette mucize beklemiyorum. Bir çok yönden iyi hissediyorum.
Ufak bir operasyon gecirdim tahlil istendi normal şekerim 88 olmuş başka bir doktor şekerin "normal yaaa bence bırak " dedi. Sonuçta uzmanı verdi. Keyfi kullanmiyorum. Etkili mi bu kadar. Zararlı mı ben anlayamadım.
deneyimlerinizi merak ediyorum. Genelde gebelikle ilgili yorum okudum. Bunu bilmiyordum.
Yarım sekilde sabah akşam 10 gün kullandım. İshal gecti tam. Başka saglik sorunum oldu. almadım 5 gün ben şuan sporu geçtim hareketsiz yatıyorumHayatımı mahveden ilaç asla vücudum alışmadı kullandığım 1 sene boyunca , sürekli ishaldim. Bünyeden bünyeye değişir tabi bende ki etkisi geçmeyen ishaldi. Hayat kalitemi etkiledi b12 mi sömürdü. Kilo verdim tabiki 80 den 68 e düştüm, artı diyet ve sporla. Bıraktım ilacı ve tekrar da kilo almadım.
Şimdi araştırıyorum metformin içeren ilaçlarla krom pikolinat aynı işlevi göreviyormuş. Doğal ilaç takviyesi olan Krom Pikolinat kullanıcam şimdi kan şekerini dengelemek kontrol altına almak için
Hangi dozda kullaniyorsun? Gunde kac defa kac mg?Yarım sekilde sabah akşam 10 gün kullandım. İshal gecti tam. Başka saglik sorunum oldu. almadım 5 gün ben şuan sporu geçtim hareketsiz yatıyorumbol su içeyim bari böbreklerime zarar gelmesin. Ve yazdiklarinizi hemen araştırıyorum
Ben de metformin kullaniyorum ne yan etkisi ne arti bir etkidi hicbirsey gormuyotum. Hangi fozda kullaniyorsu? Ve ne zamanlarda?İnsülin direncimi düşürmek için doktor yazdı. Diyetisyen-Endokrin-Dahiliye arası 5 senem geçti.
1000mg sabah aksamdi suan 1 ogun aliyorum bozdum kendi kendime. :/Ben de metformin kullaniyorum ne yan etkisi ne arti bir etkidi hicbirsey gormuyotum. Hangi fozda kullaniyorsu? Ve ne zamanlarda?
Anladim canim. Benimki 500mg gunde 3 kere. Ben de dedim acaba karatay usulu beslenip 1000 gramdan gunde 2 kere mi alsam diye. Belki oylelikle bir faydasini gorurum.1000mg sabah aksamdi suan 1 ogun aliyorum bozdum kendi kendime. :/
Hiç bilmiyorum. Benim ameliyat sonrasi ilaclar karisti cok ishale sebep oldu bir taneye dusurdum ciddi seker istegini kesiyor. Özenli doktorun dedigine uymak lazim. Ben tekrar sabah aksama gecicem umarim etkisini gorurum buraya yazarim sende diyetle yap kesinlikle ben maalesef diyet yapmadimAnladim canim. Benimki 500mg gunde 3 kere. Ben de dedim acaba karatay usulu beslenip 1000 gramdan gunde 2 kere mi alsam diye. Belki oylelikle bir faydasini gorurum.
Gunde 2000 mg aldiginda gormys kuydun faydasini gunde 2 kere 1000erden?
Haklisin canim. Diyet sartHiç bilmiyorum. Benim ameliyat sonrasi ilaclar karisti cok ishale sebep oldu bir taneye dusurdum ciddi seker istegini kesiyor. Özenli doktorun dedigine uymak lazim. Ben tekrar sabah aksama gecicem umarim etkisini gorurum buraya yazarim sende diyetle yap kesinlikle ben maalesef diyet yapmadim