Canım estalmus...
1260 yaptılar kitaplar içinde 2 çocuk ama benim...
peşin ödedim. 2540 oldu...
bizde cumartesi başlıyor ilk ders...
öpüyorum sizleri ve çocukları...
Kardeşimin anlattığına göre yeğenim ilk dersi hiç dinlememiş..Daha doğrusu oyalanmış,canı sıkılmış...Sınıftakilere de dersi dinletmemiş...Öğretmeni perişan etmiş yani...Kardeşim durumu anlatınca daha önce de dediğim gibi özel olarak ilgilenmeye karar vermişler yeğenimle...Geçen dersi,şimdiki dersi ve gelecek dersi anlatmış öğretmen...Çünkü çok hızlı kavrayıp öğreniyormuş....Yani sınıf arkadaşlarından baya önde gideceğe benzer..Herkesin yarım saatte kavradığı bir şeyi o en fazla 5-10 dakika da kavrıyor demiş öğretmen..Daha önce de yazdığım gibi mental aritmetik olimpiyatlarına hazırlayacaklarmış...Çünkü çok özel bir çocuk matematik konusunda......
Sınıfın huzurunu bozduğu için tek başına ders veriyor mental aritmetik kursunda öğretmeni..Çok hızlı öğreniyor diyorlarmış...5 basamaklılardan 6-7 basamaklılara başlamış artık...
Anaokul öğretmeni ve diğer veliler çok şikayetçiymiş.... Çünkü biraz kaba davranıyormuş ve şiddet uyguluyormuş arkadaşlarına...Hiper aktif olduğundan şüpheleniyoruz.Psikiyatrist 5 kasımda rapor hazırlayacak...Gözlem hemşiresi uyumsuz ve agresif bir çocuk demiş...Herşeyi inanılmaz çok hızlı yapıyor...Boyama,toplama,pc de araba yarışlarında hep birinci...
Sanırım normal devlet okullarında yapamaz..Birebir ilgilenimesi gereken bir çocuk..Üstün zekalılar okullarına yönlendirilecek gibi...
bugün yetenek sizsinizde çıktı bu çocuklar.. izleyeniniz var mı bilmiyorum..
benimde evladım olduğunda göndereceğim bir kurs olacak (7-8 yıl sonra unutabilirim diye pcme kaydettim)
evte cnm eğer istanbulda iseler sarıyerde boğazhisar koleji var üztünyetenekli çocuklara yönelik eğitim programları var
aklında bulunsun
hiperaktifliğin tanısı öyle hemen koyulmaması gerekir derin bir gözlem sonrası koyulmalı ki ailesi de elinden geleni yapıyordur mutlaka
böyle çocuklara verilen bilgiler yetersiz kaldığında da böyle uyumsuz davranışlar sergileyebiliyorlar
kapasitesine yetebilen bilgiler verilirse bu hırçınlıklarının azalacağını zann ediyorum ben
hadi bakalım hayırlısı olsunBenimde oğlum 4 yaşında bugün deneme dersine götürücem
benim görüteceğim yer beylikdüzü gizlizeka mental aritmatik
Benim yeğen kendini iyice aşmaya başladı...12 şer 12 şer sayıyor
iyi günler benim eşim matematik öğretmeni aynı zamanda uluslararası bir kurumda mental aritmetik dersleri veriyor 2 hafta sonrada altınnokta yayınevinden bu alanda kitabı çıkacak bazı uzak doğu ülkelerin eğitim sisteminde oldugunu ve ulasal matematik yarışmalarında ilk 5 ülkeden 4 ü uzak doğu ülkesi olduğunu söylemişti eğer aklınıza takılan sorular varsa sorup cevap vermeye çalışırım
slm cnm
o zmn şöyle bir soru sorayım
şimdi bu kurs 2,5 - 3 dönem sürüyor ya bu kurların hepsini tamamladıktan sonra da
her gün bu parmak egzersizlerinin yapılması gerekecek mi
yapılmadığında ya da bu sistem unutulursa hatırlatmak için hızlandırılmış bir program fln var mı
ve zihinden toplama işlemlerine yaklaşık olarak ne kadar sürede geçilir
bunları cevaplarsan sevinirim :))
parmak hesabı için abaküste 6 aya yakın bir süre eğitim alıyor daha sonra flash karta geçiyor buradaki abaküs resmi üzerine işlemler yapıyor daha sonra parmak hareketine geçiyor bu eğitim öğrenciden öğrenciye değişmekte 3 ayda parmaga geçende var 8 ayda geçemeyende parmak hesabı kaçınılmaz son gibi birşey kurs bittikten sonra hayatın hiçbir döneminde parmak hesabı yapmıyacak ihtiyaçta hissetmiyecek ve zamanla hantallaşacak zaten bu eğitimin ana amacı parmak hesabı değil bu sadece işin vitrin kısmı önemli olan matematigi sevmesi özgüven ve zihinsel gelişim
benim endişem kursun tüm kurları bittiğine hiçbir egzersiz yapmadan da bu işlemleri
parmaklarını kullanarak yada kullanmadan yapabilmesi
yani bu işin sonunda işlemleri üstünden 5 yıl geçse de zihinden yapabilecek değil mi
işte bu 5 yıl sonunda bu işlemleri yapabilmesi için unutmamak adına egzersiz fln yapmak gerekiyor mu onu merak ediyorum
Benim oğlum da başladı bu 3.haftamız olucak ben memnunum bu mental artimatikten tabi çevreden bazı tepkiler almadım değil yok erken gönderiyosun yok okulda zorlanacak falan gibi ama benim amacım oğlum şakır şakır matematik toplayıp çıkarsın değil oğlum yaşıtlarına göre zeki ve 6 yaş ayarında ve zaten su anda da 6 yaşındakilerle aynı sınıfa aldılar benım amacım oğlumun zekasını kullanmayı yani beynin ıkı tarafını da kullanabilsin bir şeye odaklanmayı herhangi bir olayda karar verme yeteneğinin gelişmesi öz güveninin gelişmesi ve sosyalleşmesi için gönderiyorum.Bu mental aritmatik olayını ticari olarak da bakan var yok tv ye çıktı diye kesin bundan para kazanacaklar diye cocukları kullanıyorlar falan diye ikiye ayrılmış insanlar bence yanlış sonuçta çocuklarımıza bir şeyler vermek istiyoruz bu da onlardan biri diye düşünüyorum.
bu konuda veliler ve ögretmenler için mental aritmetik nedir mantıgı nasıl oluyor bununla ilgili bir kitap hazırladık altın nokta yayınevinden çıkmak üzere eli kulagında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?