Gizli zeka ''MENTAL ARİTMETİK''

ablanla konuşabildin mi cnm acaba :26:
Kusura bakma biraz geç oldu mesaj =)

Kursa haftada 2 gün gidiyormuş, ama bazen derse göre tek gün de olabiliyormuş.

Benim ablam doğuda bir ilçede yaşıyor, eşinin işi nedeniyle. Orada bu kursu "Aloha mental aritmetik" açmış fakat normal kurs ücreti almamış öğrencilerden, yıllık 250tl almışlar ve bu parayı da mal müdürlüğüne yatırmış ablamlar. Orada toplanan para da bir köy okuluna yardım amaçlı gönderilmiş. Belki bu yardım nedeniyle belki de farklı bir nedenden dolayı bu kadar düşük kursun ücreti.

Ablamın söylediğine göre batıda bu kursun ücreti yıllık 750-1000tl arasıymış, fakat en sağlıklı bilgiyi kurstan alabilirler diyor. İnternet sitesinde iletişim bilgilerinden numarayı alıp ararsanız fiyat konusunda da bilgi veriyorlarmış.

benim öğrencilerimden gidenler vardı bu kursa (6 yaşındalar). faydası biraz da çocuğa bağlı. bazı öğrencilerimde çok güzel ilerlemeler gözlemlerken bazı öğrencilerimde hiç ilerleme gözlemlemedim. hatta benim öğrettiklerimi unutanlar da oldu. velilerime sordum memnun kalıp kalmadıklarını çok memnun olduklarını söylediler. size de bağlı çocuğun gelişimi. bildiğim kadarıyla orda öğretilenler ışığında evde alıştırmalar yapılıyor. bunlar internet üzerinden öğrencilere gönderiliyor ve internet üzerinden yaparak ilerleniyor. öğretmenler ordan çocuğun hatalarını eksiklerini takip ediyor, alıştırmaları saat kaçta kaç dakikada yaptığını kontrol ediyorlar. ona göre eğitim planlarını düzenliyorlar.

anladım cnm çok teşekkür ederim ilgin için
ücreti de çok çok uygunmuş ben bir yere sordum 1500tl demişlerdi yıllık

teşekkür ederim mutlaka çocuğun yapısına göre de kurstan elde edilen sonuç değişir

sizin öğrencileriniz 1. sınıf öğrencisi miydi
:26:

Son düzenleme:

hayır anasınıfı öğrencileri

Bende çocuğumu Aloha mentale gönderiyorum...
Sadece ilk gün tek basamaklı sayılardan 5 tane söylediğimde yapıyordu...
Çok memnunum...İnşallah daha da başarılı olur...
Sizin yavrularınızda....

ben geçtiğimiz yıl mental aritmetikte çalştm arkadaşlar. sorunuz varsa cevaplayabilirm..

teşekkür ederim cnm

mesela ben sormaya başlıyayım

1-hangi mental aritmetiğe gittin

2-kurs başladıktan ne kadar sonra işlem yapabiliyor çocuklar

3-toplamda 3 yıl mı sürüyor
(ilk yıl toplama-çıkarma,ikinci yıl çarpma-bölme ve üçüncü yıl da sanırım üslü sayılar olarak mı eğitim veriliyor)

4-parmak egzersizleri her gün mutlaka yapılmalı mı ne kadar yapılmalı

5-haftada kaç gün kaç saat gidiliyor

biraz uzun oldu ama idare ediver

merhaba canım.
1) MENAR mental aritmetiğe gittim.
2)bahsettiğiniz işleme bağlı. eğer 2+2, 1+3 gbi işlemlerse ve çocuğunuz kurstan önce rakamları bliyorsa hemen. fakat 6+8, 9+14 gbi işlemlern süresi daha uzundur. konuların gidişatına göre değişir.
3)2,5 yıl. (1 yıl toplama ve çıkarma, 1 yıl çarpma ve bölme, yarım yıl ise bu 4 ünün pekiştirilmesi) üslü sayıları da ilk kez sizden duyuyorm :)
4)evet her gün mutlaka yapılmalı. çok değil, günlük 15-20 dk çocuğunuz için yeterli olucaktır.Burada anne ve babaya görev düşüyor.
5)kurumuna göre değişebilir. biz haftada 1 gün 3 ders saati (40 ar dakikadan toplam 2.20 saat) yapıyorduk. ayrıca h.içi 1 veya 2 gün de öğrenciyi alıştrma yapması için ders dışı etknlik olarak çağırıyorduk.
umarım yeterli olabilmişimdir :))

merhaba canım.
1) MENAR mental aritmetiğe gittim.
2)bahsettiğiniz işleme bağlı. eğer 2+2, 1+3 gbi işlemlerse ve çocuğunuz kurstan önce rakamları bliyorsa hemen. fakat 6+8, 9+14 gbi işlemlern süresi daha uzundur. konuların gidişatına göre değişir.
3)2,5 yıl. (1 yıl toplama ve çıkarma, 1 yıl çarpma ve bölme, yarım yıl ise bu 4 ünün pekiştirilmesi) üslü sayıları da ilk kez sizden duyuyorm :)
4)evet her gün mutlaka yapılmalı. çok değil, günlük 15-20 dk çocuğunuz için yeterli olucaktır.Burada anne ve babaya görev düşüyor.
5)kurumuna göre değişebilir. biz haftada 1 gün 3 ders saati (40 ar dakikadan toplam 2.20 saat) yapıyorduk. ayrıca h.içi 1 veya 2 gün de öğrenciyi alıştrma yapması için ders dışı etknlik olarak çağırıyorduk.
umarım yeterli olabilmişimdir :))

çok teşekkür ederim oldukça açıklayıcı anlatmışsınız elinize sağlık

Yeğenim de bu ay sonu başlayacak bu kursa inşallah...5 yaşında henüz..
4-5 basamaklı sayıları parmakla değil kafadan topluyor...5000 e kadar falan sayabiliyor...Yazabiliyor da...Çarpma,toplama,çıkarma,bölme hepsini biliyor...Sayıları teker teker saymayı bıraktı..2şer, er,5 er sayıyor...Geri geri de sayıyor...

Bir de bir çocuğun okula bir iki yaş erken başlaması onun üstün zekalı olduğu anlamına gelmiyormuş..Sadece yaşıtlarına göre üstün deniliyormuş......

benim oğlum da okumayı ve yazmayı

toplama çıkarma işlemlerini biliyor

ben de eğitim hayatını olumlu yönde etkilerini düşünerek göndermek istiyorum

bulunduğum yerde 1 tane kurum vardı ama şimdi 2. açılmak üzereymiş

ben de onun açılmasını bekliyorum bakalım

eveeeeeeeeeeeetttttttttt uzun süren araştırmalarım sonucu nihayet oğlumu dün kaydettirdik

önümüzdeki cumartesi dersler başlayacak

bakalım gelişmeleri yine buradan paylaşırım

eveeeeeeeeeeeetttttttttt uzun süren araştırmalarım sonucu nihayet oğlumu dün kaydettirdik

önümüzdeki cumartesi dersler başlayacak

bakalım gelişmeleri yine buradan paylaşırım

hayırlısı olsun oğlun için, bende bununla ilgili bir konu açacaktım konunu gördüm,benimde oğlum seneye okula başlıyor rakamları öğrendiğinde bu kursa vermek istiyorum ,okul saatine uyarmı acaba birde ne kadar ücret ödedin canım

ben hafta sonu grubuna yazdırdım her cumartesi 3 saat sürecek kurs

benim bulunduğum yerde kurs saatlerini öğrencinin okul saatine göre ayarlamaya çalışıyorlar hafta içi grubu için

1400 liraya anlaştık 700 kayıt yaptırırken 700 de birdahaki ay vereceğiz

fiyat biraz tuzluymuş ama değer diye düşünüyorum ,ilerleyen zamanlarda gelişmeleri paylaşırsın canım biz düşünenler için bilgi olmuş olur

Annem sınıf öğretmeni bu sene birinci sınıfları okutuyor sınıfında birkaç tane mental aritmetik kursuna gitmiş olan varmış, ama daha önemli olan problem çözme yeteneği diyor annem tabi ki bu da bir avantaj ancak.

Yeğenim de bu ay sonu başlayacak.1200 tl ye anlaşmışlar.Ancak bu sefer de mental aritmetik onu geriletir mi diye endişeleri başladı..Mental aritmetikte sistem başkaymış..Yeğenim zihinden topluyor çıkarıyor rakamları...Mesela 5-6 basamaklı rakamları toplayıp çıkartıyor zihinden........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…