Gizli zeka ''MENTAL ARİTMETİK''

estalmus

KANATLARIM VAR RUHUMDA
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2011
6.450
59
158
evet hanımlar bu yeni sistem hakkında

bildiklerimizi

öğrenmek istediklerimizi

aklımıza takılanları

tecrübelerimizi paylaşalım istedim

bu programa katılan-katılmak isteyenler hep birlikte birbirimize yardımcı olalım

6 yaşındaki oğlum için düşünüyorum ama biraz bilgi toplamak adına

çocuğu bu programa katılanlardan tecrübe ve deneyimlerini paylaşmalarını

ve bizlere de nasıl bi yol izlememiz gerektiğini anlatmalarını isterim

MENTAL ARİTMETİK NEDİR?

(MEGA MENTAL ARİTMETİK BEYİN EĞİTİMİ NEDİR?)

MENTAL ARİTMETİK; "MEGA MENTAL ARİTMETİK™" beyin eğitimi programı, MEGA HAFIZA™’nın "Paritmetik™", "Zihinsel Aritmetik","Mega Hafıza™ Teknikleri",

"Anzan™" ve "Sağ Beyin Eğitimleri"ni birleştirerek geliştirmiş olduğu, özellikle 5 ile 11 yaş arası (5 ve 11 yaş dahil) çocukların beyinlerinin holistik bir şekilde gelişmesini sağlayarak

olağanüstü sonuçlar veren çok özel bir zihinsel aritmetik veya bir başka ifadeyle mental aritmetik beyin eğitimi programıdır.

Bu özel program, bazı özel Mega Hafıza™ Teknikleri ile yine bazı özel zihinsel aritmetik tekniklerini birleştirerek beyinde sinerji yaratıp, öğrencilerin öğrenme ve matematiksel becerilerini,

onları gören insanların ağzını açık bırakacak derecede geliştiren bir sistemdir. Mega Mental Aritmetik eğitimi beynin her iki yarım küresini birlikte ve dengeli kullanmayı sağlayarak çocukların

daha etkili ve verimli düşünmelerini ve beyinlerini daha etkin kullanmalarını sağlamaktadır.

Program önce tescilli PARİTMETİK™ sistemi ile parmakların dokunma duyusunu kullanarak beynin kayıt mekanizması olan hipokampusta dokunma ve sayısal değerler arasında bir ilişki

kurulmasını sağlamaktadır.

Sistem ikinci etapta beynin sağ yarım küresinin geliştirilmesine uygun olan tescilli "MEGA SOROBAN™" teknikleri ile abaküsün özel bir şekilde matematiksel problem çözümleri için işin içine

katılmasını sağlamaktadır. Bu etap sayısal ve matematiksel olan beynin sol yarım küresi ile, resimlerle ve hayal gücüyle çalışan beynin sağ yarım küresi arasında güçlü snaps bağlantılar

kurulmasının başlangıç noktasıdır.

Program üçüncü etapta tescilli "ANZAN™" tekniği ile beyinde yüksek konsantrasyon ve odaklanma eğitimine ağırlık vermektedir. Bu eğitim çocukların genel anlamda belli bir konuya

odaklanabilme becerilerini de geliştirmektedir.

Programın son etabında "Mega Hafıza™" teknikleri de işin içine katılarak, matematiksel problem çözme metotları ile bilgilerin hızlı, kolay ve kalıcı bir şekilde öğrenilmesi desteklenerek

olağanüstü sonuçlar elde edilmektedir.

alıntıdır

Son düzenleme:
kiz estos bu tvdeki cocuklarin parmakla hesap yaptiklari sey mi?
superler ya bayiliyorum

evet cnm o

3 basamaklı 4-5 sayıyı bile inanılmaz hızlı işlem yapabiliyolar

ben de çocuğunu yollayıp da memnun kalanların fikirlerini tecrübelerini öğrenmek istiyorum

[video=dailymotion;xq8sjo]http://www.dailymotion.com/video/xq8sjo_akylmatik-mental-aritmetik-super-dahiler-yetiytiriyor-www-akilmatik-com-tunahan_school[/video]

evet cnm bende duymadım bir araştırıyım çünkü 5 yaşında oğlum var.....nerelerde eğitim veriliyor istanbulda bir araştırmak lazım

istanbul da çok yerde var kolayca bulabilirsin neredeyse her semtte var

olmasa bile yakınındaki bi semtte bulabilirsin

zaten haftada bir gün gidiliyo 2 saat sürüyo

ve her gün mutlaka düzenli parmak egzersizlerini yapmak zorunda

bunun için aileye de bilgi veriyorlarmış

yani benim sorduğum yerde böyle demişlerdi

Ablamın oğlu gidiyordu bu kursa.
Aloha mental aritmetikti galiba gittiği kurs.
Bir yıl gitti fakat kurs bitince alıştırmalarına devam etmediği için unutmuş gibi fakat yine de ablam 5-6 tane 2 basamaklı sayıyı ona söylediğinde toplayabiliyordu.
Kursa gittiğinde 2.sınıftaydı. Bu yıl yine gidecek ve üzerine düşüp alıştırmaları yaptığınızda gayet başarılı olacağını düşünüyorum.

Ablamın oğlunun öyle güzel toplama işlemini yaptığını görünce ben de çok heveslendim 4 yaşında başlayabiliyorlarmış galiba.
Oğlum büyüsün ben de göndereceğim =)

evet cnm o

3 basamaklı 4-5 sayıyı bile inanılmaz hızlı işlem yapabiliyolar

ben de çocuğunu yollayıp da memnun kalanların fikirlerini tecrübelerini öğrenmek istiyorum

bende yollamak istiyorum canım 4 yaşında bi oğlum var kendi kendine 100 e kadar saymayı öğrendi...ve bunu mantığıyla yapıyor mesela 20 yanina 1 ekliyor 21 50 mesela yanında 5 görse 55 diyor öyle yapa yapa öğrenmiş... 100 e kadar teklemeden sayıyor...sorduğumda nasıl öğrendin diye az önce anlattıklarımı söyledi...tuhaf geldi bana bu yeteneğini değerlendirmek istiyorum....

anladım cnm zaten bu parmak egzersizleri çok önemliymiş hergün aksatmadan yapılması gerekiyormuş 15 dk

peki ablan ne kadar ücret ödedi haftada kaç gün gitti ve bir işlem içinde toplama ve çıkarmayı da yapabiliyor mu:44:

Ablamın oğlunun öyle güzel toplama işlemini yaptığını görünce ben de çok heveslendim 4 yaşında başlayabiliyorlarmış galiba.
Oğlum büyüsün ben de göndereceğim =)
evet 4-12 yaş arası çocuklar için

benim oğlum da 6 yaşında ve bu yönde yeteneği var ben de bunu köreltmeden nasıl geliştirebilirim diye araştırırken buldum bu sistemi

bu yıl 1. sınıfa başlayacak ben de kararsız kaldım bu yıl mı yollasam birdaha ki yıl mı karar veremedim:44:

çevremde de araştırıyorum ama inan hiçkimse bu sistemi duymamış bile

bence bu sistem medyada daha fazla yer alıp duyurulmalı

Bende tv de haberlerde duymuştum çok güzel bişey yaa...oğlum harfleride biliyor ama sayılara sayısala daha çok ilgisi var...tutturmuş ben astronot olucam diye:))) zamane çocukları işte:)

Kaç gün gittiğini ne kadar ödediklerini bilmiyorum çünkü aynı şehirde oturmuyoruz.
Fakat yarın arar öğrenirim ayrıntıları, buraya da yazarım.

Bende tv de haberlerde duymuştum çok güzel bişey yaa...oğlum harfleride biliyor ama sayılara sayısala daha çok ilgisi var...tutturmuş ben astronot olucam diye:))) zamane çocukları işte:)
benim oğlum da bi uzaydır tutturdu gidiyo

ay'a gidecekmiş uzaya gidecekmiş
Kaç gün gittiğini ne kadar ödediklerini bilmiyorum çünkü aynı şehirde oturmuyoruz.
Fakat yarın arar öğrenirim ayrıntıları, buraya da yazarım.

tmm cnm haberini bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…