Gizli Müşteri Olmak Ister Misiniz?

CUVCUV

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2007
1.232
7
116
Gizli müşteri veya daha doğru bir tanımla gizli denetçi, özellikle özel sektörde müşteriye doğrudan hizmet veren çok şubeli firma şubelerine sıradan bir müşteri olarak girerek hizmet kalitesini değerlendiren görevli.

Gizli denetçiler denetledikleri birimde firmanın öngördüğü düzeyde hizmet verilip verilmediğini, müşteri ile ilgilenilip ilgilenilmediğini araştırarak durumu bağlı bulundukları merkeze raporlarlar.

Bazı durumlarda gizli denetçiler karşılaştırma yapılabilmesi için rakip kuruluş birimlerinde de araştırma çalışmaları yaparlar(Vikipedi)

Peki nasıl Gizli Müşteri olabiliriz?
Google da aramaya Gizli müşteri yazınca bir çok firma çıkıyor bu linklere bakarak size uygun olanlara başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Ben üç yıldır bu işi yapıyorum mail yoluyla haberleşiyoruz, bazen eğitimler oluyor , birkaç farklı şirketle birden çalışıyorum.
Eğer sizler de ev hanımıysanız ya da çalışıyorsanız farketmez bu şirketlere başvurabilir gezerken aynı zaman da para kazanabilirsiniz.

bende bu gizli müşteriyi duymuştum ama hep kariyer sitelerinden arama yaptım ve sonuç alamadım

Benim arkadaşım yapıyor bu işi ama göründüğü gibi değil bazı şeyler. Yani getirisi her zaman para olmuyor ve cebinizden belli bir miktar çıkıyor hep. Bazı firmalar ürünlerini denettiriyor ve denediğiniz ürüne ödenen bedeli size geri ödüyor. Mesela bi kahve markası arkadaşıma yeni çıkardığı çilekli bir kahveyi denetti. Sonrasında içtiği kahvenin fişini şirkete yollayıp ödediği bedeli ve o gün için 20 Ytl para aldı( 3 şube denetledikten sonra). Fakat giyim yada dayanıklı tüketim maddesi.. vb firmalar sizden belli bir ürünü almanızı istiyor. Bu ürünü aldığınızda fişini şirkete yolllayıp ödediğiniz paranın %50 sini geri alıyosunuz. Dolayısıyla burada para değil indirim kazanıyosunuz. Denetimini yaptığınız yerlerle ilgili formlar doldurup bunları rapor olarak bildiriyorsunuz ayrıca...

Beyhan bana da indirimli iş teklifleri geliyor kabul etmiyorum para almadıktan sonra yapacağım işin bir anlamı yok.
Herzaman da böyle olmuyor size işi belirtiyorlar siz de kabul ederseniz yani para , zaman , yer açısından uygunsa kabul ediyorsunuz.

peki kazancınız aylık ortalama ne oluyor? Haftada kaç gun kaç saat calısıyorsunuz?

Bu sabit bir iş olmadığı için şu kadar kazanırsın şu kadar çalışırsın gibi birşey söylenemez
Hiç belli olmaz başvurunuz şirketlerin elinde durur bazen arka arkaya ararlar bazen de hiç aranmazsınız bazen bir işte 500 600 ytl kazanırken bazen 25-30 ytl kazanırsınız.
Ben birçok şirkete başvurumu gönderdim arıyorlar uyarsa gidiyorum uymazsa gitmiyorum.Size kalmış birşey.

ben araştırdım ayda 100 ytl ortalama bir ek getiri sağlıyoo

Canım oooo ; Kariyer sitelerinde pek bulunmuyor bu ilanlar danışman şirketlerin kendi internet sitelerinde başvuru formları bulunuyor o yüzden google dedim.
Ayrıca ayda ortalama 100 ytl diye birşey diyemeyiz ben bazen bir işimden bir günde 100 ytl alıyorum az para değil bana göre.

bende bu işi yaptım ama karı çok az geldi çünkü ulaşım giderleri size ait oluyor ve ödemeler 1 ay sonra oluyor haftalık bi saat yada günlük bi iş saati yok sadece size mail geliyor şu şirket şu gun ücretı bukdar diye kabul edersenız yapıyorsunuz ama ben bıraktım çünkü pek bi getirisi yok bi sürü soru var onları yanıtlamak bile çok zaman alıyor ama küçük bir yerde oturanlar için iyi olabilirt yanı ulaşım ücretı vermemk için

cüvcüv ; ben bir firmayla görüştüm gizli müşteri işi için ödemelerin işi yaptıktan iki ay sonra gönderileceğini söylediler.bende güvenemedim açıkçası.herhangi bir sözleşme yok .sen 3 yıldır yapıyormuşsun işi bana güvenilir firmaları söylersen bende düşünüyorum boş vakitlerimde.msn adresimi eliften veya yeşilimden alabilirsin.Cvp bekliyorum canım.

canım benım çalıştıgım firmada aynı sana dedikleri gibi ödmeyi 2 ay sonra yapacaklarınız söylediler ve 2 ay sonra yaptılar yani yatırmamak gibi bi durum olmadı fakat mesela size bi iş veriyorlar bi forum var orada gözlemler yapıp değerlendiriyorsunuz fakat bazen mail da belirtmiyorlar tam olarak isteklerinin ne oldugunu o zaman işi tekrarlamanızı isteyebiliyorlar biraz zor bi iş ona harcanan performansı dogrudan satış sektöründe kullanırsan getirisi daha iyi olur ben artık yapmıyorum bıraktım çünkü adam akıllı bir gelir kazanmadım ama senın vaktın çoksa oyalanman için tavsiye ederim

bende başvurmuştum bugün aradılar
hafta içi tarih verdiler görev için
sonra mail gönderdiler ne yapmam gerektiği için anam bi bakarımki
ücret 15 ytl
ve en az 20 ytl lik alışveriş yapmak zorundasın eee ben oraya giderkende yol parası harcıycam ne anladım ben bu işte
yerim öyle işi gitmem kardeşimşakkıdı

Ya biri bana anlatsın lütfen nasıl bi iş bu anlamadım gerçekten cüvcüv benim msn yide alırsan elif abladan memnun olurum

Arkadaşlar ben de başvuru yaptım. Ama çok fazla bilgim yok diyorsunuz ya her işi kabul etmek zorun da değilsiniz diye.Peki ya bir daha aramazlarsa

bu konu benimde dikkatimi çekti boş vaktim çok ve oyalanmaya ihtiyacım var.bende mümkünse firma adı alabilirmiyim.

Firma adı yok arkadaşlar google dan gizli müşteri diye arama yaparsanız bir çok firma çıkıyor karşınıza istediğinize başvurabilirsiniz.İnternet sitelerinde de gizli müşteri nedir nasıl olunur anlatılıyor.
Başvurduğunuzda o şirketin sizi araması garanti değil, aradıklarında iş eğer uygunsa kabul edersiniz, zaten herşeyi açıklıyorlar aradıklarında.

Parası da kimine az kimine çok gelebilir yani herşey size kalmış.

Ben ne bu şirketlerden birinde çalışıyorum ne de başka bir bilgim var ben de internetten başvurdum bir çok yerde gizli müşterilik yaptım.

ben anlamadım desem çıldıracaksınız biliorum yaaaaaa
gizli müşteri olunca firamaya mı gidilior orada gizlilik yapılıor yoksa pc başındamı çalışıyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…