- 29 Kasım 2018
- 4.098
- 24.161
- Konu Sahibi Yakud-u Anka
Nereye gitti ay bekliyorumYettim gariiiiiii
Hatunummmmmmmm cicimmm
Kim üzdü seni
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nereye gitti ay bekliyorumYettim gariiiiiii
Hatunummmmmmmm cicimmm
Kim üzdü seni
Canım nerden başlasam bilmiyorum... ama çok bunaldım uykusuzluk vs. artık kendimle başedemiyorum. Bi yerden başlayayım devamı gelir, biz evlendiğimiz zaman eşim yurtdışında çalışıyordu yılın bazı zamanları evimizde kalıyorduk 3-4 ay gibi, sonra 3-4 ay tekrar gidiyordu bende biraz annemlere biraz kv.lerde kalıyordum annemlerle aynı şehirde değildik, kv ile şehirler aynı evlerimiz farklıydı. Sonra çocuk olunca bu süreç beni çok zorladı artık evimizde durmamıza karar verdik ve eşim iş değişikliği yaptı bizde ailemden ve kv.den çok uzak bi şehre taşındık. Adapte olmakta çok zorlandım, çünkü eşim daha önceleri evimizde durduğumuz için bana çok yardımcıydı hatta ben istemiyordum artık benim işlerime karışma diyordum ama şu an evin işleri çocuk falan hepsi benim elime bakıyor yetişemiyorum ilk günler çok ağladım. Çocuk uykusu çok düzensiz sabahlıyoruz resmen, her işim kalıyor desem yeridir. Çok istedim kendi düzenim olsun diye ama ayak uyduramıyorum bi yandan seviniyorum bi yandan evi düzene sokamadım napıcam ben, çok bunaldımBuradayım jaaanim hemen telini şarja takiyim
Sana ben kıyamammm kuzummm...Canım nerden başlasam bilmiyorum... ama çok bunaldım uykusuzluk vs. artık kendimle başedemiyorum. Bi yerden başlayayım devamı gelir, biz evlendiğimiz zaman eşim yurtdışında çalışıyordu yılın bazı zamanları evimizde kalıyorduk 3-4 ay gibi, sonra 3-4 ay tekrar gidiyordu bende biraz annemlere biraz kv.lerde kalıyordum annemlerle aynı şehirde değildik, kv ile şehirler aynı evlerimiz farklıydı. Sonra çocuk olunca bu süreç beni çok zorladı artık evimizde durmamıza karar verdik ve eşim iş değişikliği yaptı bizde ailemden ve kv.den çok uzak bi şehre taşındık. Adapte olmakta çok zorlandım, çünkü eşim daha önceleri evimizde durduğumuz için bana çok yardımcıydı hatta ben istemiyordum artık benim işlerime karışma diyordum ama şu an evin işleri çocuk falan hepsi benim elime bakıyor yetişemiyorum ilk günler çok ağladım. Çocuk uykusu çok düzensiz sabahlıyoruz resmen, her işim kalıyor desem yeridir. Çok istedim kendi düzenim olsun diye ama ayak uyduramıyorum bi yandan seviniyorum bi yandan evi düzene sokamadım napıcam ben, çok bunaldım
Kuzum elbet herseyin bir zamanı var bende hayatımda ki yeniliklere hiç kolay adapte olamam seni çok iyi anlıyorumCanım nerden başlasam bilmiyorum... ama çok bunaldım uykusuzluk vs. artık kendimle başedemiyorum. Bi yerden başlayayım devamı gelir, biz evlendiğimiz zaman eşim yurtdışında çalışıyordu yılın bazı zamanları evimizde kalıyorduk 3-4 ay gibi, sonra 3-4 ay tekrar gidiyordu bende biraz annemlere biraz kv.lerde kalıyordum annemlerle aynı şehirde değildik, kv ile şehirler aynı evlerimiz farklıydı. Sonra çocuk olunca bu süreç beni çok zorladı artık evimizde durmamıza karar verdik ve eşim iş değişikliği yaptı bizde ailemden ve kv.den çok uzak bi şehre taşındık. Adapte olmakta çok zorlandım, çünkü eşim daha önceleri evimizde durduğumuz için bana çok yardımcıydı hatta ben istemiyordum artık benim işlerime karışma diyordum ama şu an evin işleri çocuk falan hepsi benim elime bakıyor yetişemiyorum ilk günler çok ağladım. Çocuk uykusu çok düzensiz sabahlıyoruz resmen, her işim kalıyor desem yeridir. Çok istedim kendi düzenim olsun diye ama ayak uyduramıyorum bi yandan seviniyorum bi yandan evi düzene sokamadım napıcam ben, çok bunaldım
Ben sana dua ediyorum gülüm inşallah senin de bebeğin olacak ne denediysem olmadı 2 gün düzenlense 3. gün uyuyakaldıysak düzen bozuluyor, çok diledim inandım bi gün düzenim olur inşallah benim de diye, çünkü ne çiçek besleyebiliyordum ne reçel yapabiliyordum yapsam da bitiremeden gidiyorduk evden kv. geliyordu bütün erzak dolabımı açıp kendi evine götürüyordu ona da anahtar veriyorduk hiçbir düzenim yoktu kp. ile geliyordu eve bakmaya ben yokken, çocuk için biriktirdiğim minik oyuncakları kp atıyordu vs. Yatak odamın camına kadar silinmiş olarak buluyordum evi bi tek dolaplarımı ellemiyorlardı. Ilk başlar kızdım kendi kendime sonra dedim ki benim de elbet bi gün düzenim olacaktır bekledim sabrettim, çocuk doğurdum kv kendine doğurdum sandı bana emzirmeden emzirmeye verdi. Eşimin gitmesi gerekti 3-4 ay kv ile kalmak zorunda kaldım iyileşene kadar. Bebeğimin uyku düzenini bozdu. Ne zaman uyansak sabah 1 saat sonra tekrar kucağına alıp uyutuyorduSana ben kıyamammm kuzummm...
Öncelikle şunu diyeyim senin yerinde olmak için canımı verirdim biliyormsn, keşke evladım olsayda koklasam öpsem ama yok olmuyor, olacak gibide değil
Ama senide anlıyorm kolay değil... Balım senin fıstık cok küçükte değil aslında artık uyku düzeni verebilirsin.. İlk zamanlar seni aşırı zorlayacak yıpranacaksn ama o düzene alıştımı senden rahatı olmaz.. Biraz dişini sıksanmı
Balım bnlarn hepsini yaşadm ben biliyormsn.. Ben anne evindeyken 1 gram iş yapmazdm, yediğim tabağı kaldırmazdm o derece üşengeçtim.. Yemek feln hak getire.. Annem derdi evlenince senin evin kokacak aç kalacaksnz felan derken evlendim eşim şehir dşnda çalışıyordu annemde benm 2 kat üstümde oturuyor, aynı apt ev aldı eşim ben tek kalmıym diye derken annemde yiyordm nasılsa eşim yok diye, aylar sonra eşim memlekete geldi burda çalışıyır, evim pırıl pırıl, yemekleri kendim yapıyorm, annemin yemeğini beğenmez oldum, üstelik ben çalışıyorm her cumartesi temizlik gnüm, akşam eve geliyorm direk yemeğe, yemek pişiyor toparlıyorm derken saat 8 oluyor, yinede ojemi sürerim eşimle ilgilenirim ama ilk alışma süreci cehennem gibitydi, duvarlar üstüme geliyordu ama snra ne yaptm biliyormsn zevk almaya baktın, müzik eşliğinde yaptm ne bileym farklı farklu denedim hani monotonluğun dşına çktm..Ben sana dua ediyorum gülüm inşallah senin de bebeğin olacak ne denediysem olmadı 2 gün düzenlense 3. gün uyuyakaldıysak düzen bozuluyor, çok diledim inandım bi gün düzenim olur inşallah benim de diye, çünkü ne çiçek besleyebiliyordum ne reçel yapabiliyordum yapsam da bitiremeden gidiyorduk evden kv. geliyordu bütün erzak dolabımı açıp kendi evine götürüyordu ona da anahtar veriyorduk hiçbir düzenim yoktu kp. ile geliyordu eve bakmaya ben yokken, çocuk için biriktirdiğim minik oyuncakları kp atıyordu vs. Yatak odamın camına kadar silinmiş olarak buluyordum evi bi tek dolaplarımı ellemiyorlardı. Ilk başlar kızdım kendi kendime sonra dedim ki benim de elbet bi gün düzenim olacaktır bekledim sabrettim, çocuk doğurdum kv kendine doğurdum sandı bana emzirmeden emzirmeye verdi. Eşimin girmesi gerekti 3-4 ay kv ile kalmak zorunda kaldım iyileşene kadar. Bebeğimin uyku düzenini bozdu. Ne zaman uyansak sabah 1 saat sonra tekrar kucağına alıp uyutuyordu
Öyle bi alanım var odanın birini o şekilde düzenledim ama çok vaktim olmuyor orda vaktimi geçirmeye, sabaha kadar uyumayıp sabah uyuyup öğleden sonra uyanıp yapabileceğim rutin işleri yetiştirip en son da yemeği yapıp bi çekiliyorum ki saat 6ya geliyor artık akşam olmuş, akşam yemeği yensin-topla vs. içeri geçiyoruz bu demde çocuk zaten çok hareketli her an peşindeyim 2 dk arkamı dönsem yüksek binl yere çıkmış olur. O yüzden hep yanımda tutarım oyunlar oynatırım çok da yorulur ama uyumak istemez. Ayağımda sallarım ki uyusun zorla uyur. Yemek sonrası bulaşık yerleştir çay demle birşeyler çıkar derken saat 9 olur, 2 saat daha otururuz eşim uyumaya ben nöbete devam. Sabah 6-7ye kadar hergün...Kuzum elbet herseyin bir zamanı var bende hayatımda ki yeniliklere hiç kolay adapte olamam seni çok iyi anlıyorum
Oncelikle uykunu düzene sokmak gerekir ki bu sinir yapar depresyona sürükler kendimden biliyorum sabah kalkıp agladigimi biliyorum .
Evinde kendine ait bir köşe oluştur ev islerini yaptıktan sonra orada biraz nefes egzersizleri yap meditasyonlar var youtube de bu da çok iyi gelir
Onun disinda hersey zamanla oturacak bunaldikca bu günlerin geçeceğini düşün
Eşinle yardım konusunda konusabilirsin
Is paylaşımı yapın islerini erteleme
Ev çok dağınık olduğu zaman insanın zihni de dağınık oluyor çocugun içinde güzel aktiviteler yaparak onu yor ki akşam güzelce uyusun minnak inşallah hersey düzene oturur ❤
Kelin ilacı olsa diyeceğim ama yokÖyle bi alanım var odanın birini o şekilde düzenledim ama çok vaktim olmuyor orda vaktimi geçirmeye, sabaha kadar uyumayıp sabah uyuyup öğleden sonra uyanıp yapabileceğim rutin işleri yetiştirip en son da yemeği yapıp bi çekiliyorum ki saat 6ya geliyor artık akşam olmuş, akşam yemeği yensin-topla vs. içeri geçiyoruz bu demde çocuk zaten çok hareketli her an peşindeyim 2 dk arkamı dönsem yüksek binl yere çıkmış olur. O yüzden hep yanımda tutarım oyunlar oynatırım çok da yorulur ama uyumak istemez. Ayağımda sallarım ki uyusun zorla uyur. Yemek sonrası bulaşık yerleştir çay demle birşeyler çıkar derken saat 9 olur, 2 saat daha otururuz eşim uyumaya ben nöbete devam. Sabah 6-7ye kadar hergün...
Siyah perdelerim var, çocuk odasının kapısı arızalı o yüzden orda tek bırakmaya korktum o yüzden beşiği yatak odasına koyduk, havalar biraz düzelince odasını tamamen düzenlemeyi düşünüyorum, bi de biz o kapıyı yaptırıp çocuğa oda yapacaktık kv geldi biz taşınırken yok dedi oda yapmayın çocuk çok küçük... Eşim de bana göz kırptı o gidince ayarlarız diye. Orayı da ayarlayamadık... zaten beşikte de uyumuyor, yatak oluyor beşiği ama kv yüzünden yapamadık dediğim gibi. O kendime ayırdığım odamda bi yatak var uyursa orda yatıyorum bazen çocukla bazen de yatak odasındayız sevmese de beşiğini..Balım bnlarn hepsini yaşadm ben biliyormsn.. Ben anne evindeyken 1 gram iş yapmazdm, yediğim tabağı kaldırmazdm o derece üşengeçtim.. Yemek feln hak getire.. Annem derdi evlenince senin evin kokacak aç kalacaksnz felan derken evlendim eşim şehir dşnda çalışıyordu annemde benm 2 kat üstümde oturuyor, aynı apt ev aldı eşim ben tek kalmıym diye derken annemde yiyordm nasılsa eşim yok diye, aylar sonra eşim memlekete geldi burda çalışıyır, evim pırıl pırıl, yemekleri kendim yapıyorm, annemin yemeğini beğenmez oldum, üstelik ben çalışıyorm her cumartesi temizlik gnüm, akşam eve geliyorm direk yemeğe, yemek pişiyor toparlıyorm derken saat 8 oluyor, yinede ojemi sürerim eşimle ilgilenirim ama ilk alışma süreci cehennem gibitydi, duvarlar üstüme geliyordu ama snra ne yaptm biliyormsn zevk almaya baktın, müzik eşliğinde yaptm ne bileym farklı farklu denedim hani monotonluğun dşına çktm..
Birde şöyle bir önerm olcak benm arkadaşmn oğlu aşırı agrasif hatta kolik bir bebekti, büyüdükçe biraz duruldu 2-3 yaşlarnda
Ona uyku eğitimi verirken cock odasına siyah perde diktirdi, hem uykusu bölünmesin uyanmasn diye hemde uyuması cabuk olsun diye, ilk bir hafta cocukla hopldı zıpladı, iş yerinden bile izin aldı, gndz asla uyutmadı yordu yordu ama cocuğn canı çktı ayakta uyuyordh resmen derken saat en geö akşam 9da yatırmaya alıştırdı, şimdi saat 9 dedimi cock yatakta, bazen zorluyırmuş yanına yatıtor uyuya kaldımı hemen kalkıyor, onumu denesen acaba?
Kız aynı benim çocuk sana çekmişKelin ilacı olsa diyeceğim ama yok
Sabaha kadar otur ofle pufla
1 2 bazen 3 de uyan mal gibi
Sonra birseyler yemek için uğraş ölmemek için yemek ye is yap akşam olsun aynı bu sekildeyim
Bazen de sırf uykum gelsin diye uygulamalı uyku meditasyonu açarım karanlıkta onu dinleyerek kendimi zorla uyuturum yoksa olmuyor inan bu durumdan bende bıktım 1 gün düzene girse erken uyuSam sabah gene geç kalkiyorum hop başa sariyorum care bulamadım daha sırf uyku düzenim yüzünden kimseye gidip gelemiyorum normal zamanda virüssüz olandan kendimi böyle kabullendim artık ama düzene sokacam az kaldı aminn
İşte bak gördnmü ondan demek kiSiyah perdelerim var, çocuk odasının kapısı arızalı o yüzden orda tek bırakmaya korktum o yüzden beşiği yatak odasına koyduk, havalar biraz düzelince odasını tamamen düzenlemeyi düşünüyorum, bi de biz o kapıyı yaptırıp çocuğa oda yapacaktık kv geldi biz taşınırken yok dedi oda yapmayın çok küçük... Eşim de bana göz kırptı o gidince ayarlarız diye. Orayı da ayarlayamadık... zaten beşikte de uyumuyor, yatak oluyor beşiği ama kv yüzünden yapamadık dediğim gibi. O kendime ayırdığım odamda bi yatak var uyursa orda yatıyorum bazen çocukla bazen de yatak odasındayız sevmese de beşiğini..
Çok eğlenceli gel ama bugün dertliyimAy burası da eğlenceliymiş, bir adet mesaj bırakam, hellööövvv
Hersey düzene girer sıkma canınıKız aynı benim çocuk sana çekmiş
Canım nerden başlasam bilmiyorum... ama çok bunaldım uykusuzluk vs. artık kendimle başedemiyorum. Bi yerden başlayayım devamı gelir, biz evlendiğimiz zaman eşim yurtdışında çalışıyordu yılın bazı zamanları evimizde kalıyorduk 3-4 ay gibi, sonra 3-4 ay tekrar gidiyordu bende biraz annemlere biraz kv.lerde kalıyordum annemlerle aynı şehirde değildik, kv ile şehirler aynı evlerimiz farklıydı. Sonra çocuk olunca bu süreç beni çok zorladı artık evimizde durmamıza karar verdik ve eşim iş değişikliği yaptı bizde ailemden ve kv.den çok uzak bi şehre taşındık. Adapte olmakta çok zorlandım, çünkü eşim daha önceleri evimizde durduğumuz için bana çok yardımcıydı hatta ben istemiyordum artık benim işlerime karışma diyordum ama şu an evin işleri çocuk falan hepsi benim elime bakıyor yetişemiyorum ilk günler çok ağladım. Çocuk uykusu çok düzensiz sabahlıyoruz resmen, her işim kalıyor desem yeridir. Çok istedim kendi düzenim olsun diye ama ayak uyduramıyorum bi yandan seviniyorum bi yandan evi düzene sokamadım napıcam ben, çok bunaldım
Ya var ya dimdik ayakta durmaya çalışıyorum eşime bile bişey çaktırmıyorum gülüyorum oynuyorum eğleniyorum ama gece olunca beni bir afakanlar basıyor darlanıyorum, normalde uykuma çok düşkünüm uyuyamıyorum uyumamam lazım artık kafa da gidiyorİşte bak gördnmü ondan demek ki
Sen o odayı ayarla, yatağına felan dikkat çekeceği oyuncaklar al
Kitap oku bak nasıl alışacak.. Aslnsa garibim miniğiminde düzene ihtiyacı var annesi gibi..
Sen güçlüsün ankamızsn.. Sadece herşey üst üste geldiği için bunalmşsn ama at yüküni rahatla.. Atma içine
her yerden çıkıyorsun bakıyorumda hgajkdhakhjAy burası da eğlenceliymiş, bir adet mesaj bırakam, hellööövvv
Helooov biz dost sen var aramıza katılmak sen istiyor dujjAy burası da eğlenceliymiş, bir adet mesaj bırakam, hellööövvv
eneee sendemi burdasınHelooov biz dost sen var aramıza katılmak sen istiyor dujj
Sorun bi de şu ki eve yardımcı alsak üstünden bi de ben geçerim kendim yapmam lazım, ev temizliğinde problem yok bazı odalar yerleşmedi, tek başıma yetişmiyorCiddili konular da varmış merhaba, şuan tam bunalma donemindesin, bu süreç geçecek ve duzene girecek insallah her şey. Öncelikle maddi durumunuz nasil bilmiyorum ama ayda 1 yardimci alma ihtimaliniz var mi? Bir de babaya cocugu birakip arada kendin icin bir seyler yapma durumu olabiliyor mu?