• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitsemde Zor Gitmesemde...

Kuşlarımdan o şekilde ayrılamam hiç olmadı onları abime bırakırım başkasına veremem..Şu an aynen o durumdayım ama bazen diyorum ki acaba başlarına bir şey gelse hastalık ölüm falan kendimi suçlar ömür boyu vicdan azabı çeker miyim...
hiçbir yol bulamazsanız abinize verebiliyorsanız ona verin
Allah vermesin onların başına bir iş gelse neden suçlu hissedeniz ki aileniz böyle olmanızı istemiş zaten, tek başınıza 3 kuşunuzla soğuk bir evdesiniz sizin başınıza bir iş gelse Allah göstermesin vicdan azabı çekmesi gereken kişiler belli.
Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin

Zor çok zor gerçektende. Peki söyleseniz kombi bozuldu yaptırabilir misiniz diye. En azından babanıza yazın belki işe yarar. Böyle bir ortamda ne kadar takmamaya çalışsanızda çok daha fazla yıpranabilirsiniz. Olduğunuz yerde kalmak için tüm imkanları zorlayın bence.
Abim söylemiş.O da “O bozmuştur biz ordayken bir şeyi yoktu” demiş.Oysaki onlar burdayken mevsim yazdı sanki kaloriferleri yaktılar.Sıcak su akıyor evet ama kaloriferler yanmıyor.

Burası üniversite okuduğum şehir olduğu için herkes kendi memleketinde ne yazık ki...O kargonun bi de insan versiyonları oluyor ne yazık ki..Apartmandaki tek bekar benim,afgan gençler var bir de onlara gelen giden çok oluyor,onlara gelen misafirler benim hesabıma yazılıyor 😂🙏🏻 Bi duyuyorum meğer ne çok arkadaşım varmışta gelip gidiyormuş 😂 milletin lafına bakıp kendi çocuklarına tavır alacak kadar cahil bir ailem var.
O zaman ev arkadaşı aranıyor diye ilan ver. Elbet yeni atanan bekar bir kadın kısa da olsa bulabilirsin. Ya da tek çıkacaksın tek kurtuluş bu.

Bnce ısıtıcı braz bahane aslnda ailenzn yanna gitmek istyorsnz ama korkuyorsunuz da yasayacajlarnizdan..
Eger kiradaysaniz ve o kdar problemse isitici evi degistireblirsiniz yasadgnz yeri degstirmek yerine..

hiçbir yol bulamazsanız abinize verebiliyorsanız ona verin
Allah vermesin onların başına bir iş gelse neden suçlu hissedeniz ki aileniz böyle olmanızı istemiş zaten, tek başınıza 3 kuşunuzla soğuk bir evdesiniz sizin başınıza bir iş gelse Allah göstermesin vicdan azabı çekmesi gereken kişiler belli.
Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin
Çok teşekkür ederim. 😊 en son çarem o olacak muhtemelen.

Olaylar sizin anlattiginiz gibi mi bilemiyorum
Bazen fazla hassasiyette yanlış anlayabiliyoruz cevremizdekileri...
O yüzden dedim.

Bnce ısıtıcı braz bahane aslnda ailenzn yanna gitmek istyorsnz ama korkuyorsunuz da yasayacajlarnizdan..
Eger kiradaysaniz ve o kdar problemse isitici evi degistireblirsiniz yasadgnz yeri degstirmek yerine..
Ev ailemin kendi evi kira değil.Aslında o şehir çok daha avantajlı.Deprem tehlikesi yok mesela,kendi sektörümde iş bulabilirim.Bu tarz avantajları düşününce çok fazla.Ama yıllardır aileme karşı bir savaş vermekten çok yoruldum.Bu beni korkutuyor dediğiniz gibi

Olaylar sizin anlattiginiz gibi mi bilemiyorum
Bazen fazla hassasiyette yanlış anlayabiliyoruz cevremizdekileri...
O yüzden dedim.
Eksiği var fazlası yok emin olun,annem ilkokulda ödev defterime ödevimi yazmayı unuttuğum için bıçakla elimi kesmişti.Ama inanın fiziksel şiddet uyguladığı psikolojik şiddetin yanında hiç kalırdı.

Çok zormuş hayatınız,anne kız olarak böyle olmanız üzücü gerçekten.
Aile evine dönmek istemiyorsanız abinize gidin istiyorlarmış da.
Bir süre para da biriktirirsiniz, ayrı küçük bir eve çıkabilirsiniz.

Eksiği var fazlası yok emin olun,annem ilkokulda ödev defterime ödevimi yazmayı unuttuğum için bıçakla elimi kesmişti.Ama inanın fiziksel şiddet uyguladığı psikolojik şiddetin yanında hiç kalırdı.
Akıl sağlığı yerinde mi
Ciddi anlamda soruyorum psikiyatriste hiç götürülmedi mi
Çok tiksindim üzgünüm adınıza

Ne abinlerin ne de ailenin yaninda yapamazsin, hrle ki tek basina yasamaya alistiktan sonra. Ya ikinci el bir kombi alacaksin ya da elektrik parasini odeyebilirim diyorsan elektrik ocagi...
Isıtıcı alma fikri var kafamda düşünüyorum,teşekkür ederim 🙏🏻 Dediğiniz gibi insan rahat edemiyor başkasının evinde..Gerçi ailemin evindeki odam hala benim odam eşyalarımın çoğu orada ama evli ablam bile daha çok sahipleniyor o evi...Ben bir türlü “burası benim evim” moduna giremiyorum.

Abim söylemiş.O da “O bozmuştur biz ordayken bir şeyi yoktu” demiş.Oysaki onlar burdayken mevsim yazdı sanki kaloriferleri yaktılar.Sıcak su akıyor evet ama kaloriferler yanmıyor.
Hey allahım ya :KK12: madem sizin yanlarına gitmenizide istemiyorlar “ o zaman bende onların yanına geri taşınırım ne yapayım” diye haber gönderin belki yaptırırlar o zaman. Yada bir arkadaşın dediği gibi ev arkadaşı bulun kendinize. Her şey yoluna girer sıkmayın canınızı, inanıyorum ben başaracaksınız.

Çok zormuş hayatınız,anne kız olarak böyle olmanız üzücü gerçekten.
Aile evine dönmek istemiyorsanız abinize gidin istiyorlarmış da.
Bir süre para da biriktirirsiniz, ayrı küçük bir eve çıkabilirsiniz.
Oraya gidince 8 aylık yeğenime ben bakacağım,yani başka bir işe girme şansım olmayacak muhtemelen..Bu sefer kendi sektörümde tecrübem olmayacak,ama son çarem onların yanı.Teşekkürler 🙏🏻

Akıl sağlığı yerinde mi
Ciddi anlamda soruyorum psikiyatriste hiç götürülmedi mi
Çok tiksindim üzgünüm adınıza
Biz yerinde olmadığını düşünüyoruz ama ona kalsa hiiiç alakası bile yok.Kendisi bireysel olarak hiç gitmedi.Benim gittiğim psikologlarım onunla görüşmek istediler hatta birisi “durum çok ciddi tedavi görmesi lazım” bile dedi ama benim annem bunu hakaret olara algıladığı ve ona göre bu babam karşısında kendisine bi ezilme fırsatı vereceği için asla kabul etmedi.Tımarhanelik biri aramızda dolaşıyor ama dışarıya karşı o melek gibidir endişeye gerek yok.

Back