gitmek için yurt dısındaki hangi ülkeyi secmeliyiz?yurtdısındakilerden acil yardımmm

hangi ülkede yasama olanakları daha iyi?


  • Ankete Katılan
    27
Ingiltere'de ev fiyatlari son 17 yilin en dusuk seviyesinde. Bu nedenle aralarinda Turkiye'de olan bircok ulkeden ingiltere'ye ev almak icin gelenlerin sayisi hic de az degil. Ev almak icin uzun prosedurler yok ama sureci bilmiyorum. Ben Ingiltere'de Oxford'da ogrenciyim sadece malesef. O ev alma surecini bilemiyorum. Sadece Turklerin yerlestirildigi bolgeler diye bir durum soz konusu dahi degil. Kim hangi ulkenin vatandasi olursa olsun istedigi her bolgede yasayabilir. Ancak nedenini anlayamadigim bicimde nedense Turkler bir arada yasamayi tercih ediyorlar, bu yuzden buraya cok uyum saglayamiyorlar. Cogu Ingilizceyi 20-30 kelime ile konusuyor. Tanidiklari Ingiliz hemen hic yok. Bu sekilde yasanacaksa nicin binlerce kilometre uzaga gelirler bilemiyorum. Ingiltere'de cocuklar icin ailelere yuksek ucretler odeniyor evet ama bu uygulama kendi vatandaslarina yapiliyor diye biliyorum. Yani kendi vatandasi olmayan yabancilara para verir mi bilemiyorum. Ama bu konuda birseyler ogrenirsem bildiririm.

Ben burada ogrenci olarak bulunuyorum. Ve ogrenciler icin bazi haklar var. Bunlardan biri haftalik 20 saat calisma izni var. Tatil zamanlarinda haftalik 40 saat calisilabiliyor. Bu hak ogrencilik ile birlikte edinilmis oluyor. Ayrica 20 saat uzerinden calisma durumunda ogrencilerden vergi kesilmiyor. Diger yandan vergiler oldukca yuksek. Bununla birlikte ogrenciler ve burada calisanlar yani ogrencilerle birlikte devlete vergi verenler icin hastaneler ucretsiz ve gercekten cok cok yuksek kalitede. Bircok belediye hizmetleri mevcut. Bunlar cok uzun olacagi icin burada deginmiyorum. Ancak bunlarin disinda devletin yabancilar icin farkli yardimlari olacagini sanmiyorum. Kendi vatandaslari icin sadece cok sayida yardimlari mevcut. Ogrenciler ucretsiz okuyor hatta ceplerine para dahi konuluyor. Okusunlar diye ustune para veriyorlar. Yaslilar icin buna benzer cok olanaklar var. Eger ileride vatandaslik almayi dusunurseniz bunlardan yararlanabilirsiniz. Ancak burada calisip vergi oderseniz bunlarin bir kismindan yararlanabilirsiniz. Bununla birlikte Ingiltere'de calisan Turklerin cocuklari AB vatandasi statusunde egitim alma hakki kazaniyor. Bu statu ile egitim ucreti cok daha dusuk oluyor. Neredeyse ceyregi kadar oluyor.

Bunlarin disindaki her sorunuz icin bildigim kadari ile yardimci olabilirim.

egitim ile ilgili sayende yeterince bilgi aldım aklımda soru işareti kalmadı..tesekkür ederim.a.s

Tubicik,
Sordugun soru aslinda cok zor ve nasil daha kisa ve net anlatabilirim,diye uzun uzun dusundum. Ne yazik ki,senin bildiginden farkli bir seyi yazamiyacagim...
Dunyada yasanan kriz herkesin gozunu korkutup,insanlarin guvenini sarsilmasina sebep oldu. Herkes kendince,yasanan zor durumdan dolayi,"cikis kapisi" bulmaya calismakta. Yillardan beri suren gocler daha iyi yasam icin degil miydi? Almanya,Fransa ve diger ulkeler eskiden,yeni gelisen sanayisi,isci eksikligi yasadigi icin Turkiye'deki insanlarimiza is imkanlari tanimisti. Evet-isciler calisir,para kazanir ve sanayi gelisiyor. Alan memnun-veren memnun. Fakat,teknolojinin gelismesi ile bu talep azaldi. O ulkelerdeki uretim de oyle. Goruyoruz ki, en buyuk ve isim yapmis firmalar bile artik Cin de uretim yapip urunlerini pazara suruyorlar. Cinli isci bir kase pilav icin sabahtan aksama kadar calismakta. "Isciye" is kalmadi icin-talep de yok. Yabanci ulkelerde yasayan ve calisan insanlar yavas yavas donus yapti(erken davranan kazandi,digerleri ne yazik ki cebinde tomarca doviz ile degil,anne babalarin emekli maaslarina guvenerek). Para kazanmak icin geriye ne kaldi-beyin gucu ve pazarlamasidir. Yurtdisindaki egitim daha saglam oldugundan dolayi(orta okul ve lise bitirme mecburiyeti Turkiyede bir kac yildan beri var)maalesef Tr ogrencilerimiz yurtdisinda tekrar okula gitmek zorunda kaliyor kendini gelisterebilmek icin,bu da bir kac kayip yil demek. Bu okudugu bolum ile ilgili olabilir,yabanci lisan ogrenmekle de olabilir. Neyse ne-bunu kayip yil olarak degerlendiriyorum,cunku unuversite ogrencilerimiz hemen hayata atilmak icin hazir degil ve bu zamana kadar ogrenim icin harcadiklari parayi geri alamiyor,maalesef.
Ingilteredeki hukumet(bunca goclerden dolayi) is konusundaki onceligi kendi vatandasina vermekte. Diger ulkeler de eminim oyledir. Sonuc-cok saglam ve pazarlayabilecegin meslegin olmali.
Hayatta her yerde rekabet oldugu gibi,is alaninda da boyle-iyi olan kazaniyor,....birazcik da sans.
Yabanci ulkeye gitmek,yerlesmek,is guc sahibi olmak eskisi gibi kolay degil(yukarida yazdiklarimdan dolayi).
Ihtiyaci olana,yapilan yardimlar mutlaka toplanan vergilerle alakali oldugu icin-o ulkenin vergileri de yuksektir,anlamina gelir. Bu bir sirkulasiyon meselesidir! Haklar konusuna gelince-her seyi insanlarin kendi ellerinde ve dusunce ile alakali. Eger insan kendi gecmisine,yasadigi din,orf ve adetler,konustugu dile,kilik kiyafet,ten rengine,baskalarin dusunclerine ve de herkesi oldugu gibi kabul etmesinde zorluk cekiyorsa,saygi gostermiyorsa ve de sahip cikmiyorsa-bunu da baskasindan asla beklememeli. Bu da bir sirkulasiyon meselesidir yerimseniben(buradaki forum kucuk bir ornek).
Umutlarini yikmak istemem,ama sorunlar daha sen yola cikmadan, onune cikiveriyor,ne yazik ki-vize ve o ulkedeki ikamet olayi(Avrupa vatandasi oldugum icin,prosedur ne sekilde isledigini bilmiyorum). Iyice her seyi dusunmek -kalacak ev,is,ogrenim.....
En iyisi,direkt gitmek yerine ilk once o ulke ile bilgi toplamak amaci ile bir kac gunlugune ziyaret etmek ve merak ettigini kendin gormektir. Herkesin hayat gorusleri,beklentileri farklidir.
Eger,su anda kurulu bir duzenin,aile,dostlarin var ise-"hic kipirdama" derim!!! Uzaktan davulun sesi hos gelir. Uzakta ve bilmedigin bir seyi daha cazip geliyor olabilir. Tr deki ekonomik durumlar da pek iyi olmadigini duyuyorum,fakat guclu olmak ve yilmamak lazim.
Ilerde ekonomik mutlaka duzelir. Biraz daha zaman...ZAMAN. Ama...illaki giderim dersen-yol toz pembe,ustu gul yapraklari serpilmis bir yol olmayacagini da unutma! Her baslangic zordur!
Nasil bir karar alacagini bilmiyorum,ama SENIN yolun her zaman acik olsun!!! Iyi dusun ve akilli ol! a.s.


Ankette INGILTERE icin oy verdim .


sanırım dedigin gibi, gidip bir kacgünlük ziyaretten sonra kararımı almalıyım..sadece orda yasayanlar olarak sizin daha iyi tecrübeler edinmiş oldugunuzu bu yüzden sizlerin düşüncelerinizin neler oldugunu ögrenmek istedim sonucta bir kac günde olsa orada yasayanların kadar olanakları göremem..
bu güzel bilgilendirme için tesekkürlera.s
 
ingiltere yi düşündük fakat ordada türkleri cok ezdiklerini söylüyorlar.

Boyle bir seyi yok!!! Dusuncen yanlis!!! Bu kraliyet Hintliyi,Pakistanliyi,Afrikaliyi vs. kendi kulturleri,dinleri ve kilik kiyafetleri ile kabul etmis,ve saygi gostermekte. Burada kimse kimseyi ezemez ve ayrimcilik yapamaz.
 
Son düzenleme:
Boyle bir seyi yok!!! Dusuncen yanlis!!! Bu kraliyet Hintliyi,Pakistanliyi,Afrikaliyi vs. kendi kulturleri,dinleri ve kilik kiyafetleri ile kabul etmis,ve saygi gostermekte. Burada kimse kimseyi ezemez ve ayrimcilik yapamaz.

zaten böyle bir düşüncem yok.sadece bir süre orda yasayıp dönene bir aileyle konustugumuzda ayrımcılık yaptıklarını türkleri sadece kendi belirledikleri yere yerlestirdiklerini anlattılar.bende nekadar dogru ne kadar yanlıs oldugunu hala orda yasamakta olan gurbetcilerimizden<sizlerden< ögrenmek istedim
 
Son düzenleme:
genel olarak Kuzey Avrupa ulkelerindeki egitim sisteminden suphe duymaniza hic gerek yok aslinda. Ben birebir yasadigim Belcikadan ornek vereyim. Iki dilli bir ulke. cocuklar 2.5 yasina gelmeden krese basliyor -Flaman bolgesindekiler icin soyluyorum-ve bu donemde hepsi Fransizca egitimine basliyorlar. Yani daha cocukluktan Flamanca ve Fransizca anadilleri oluyor. Sonra 18 yasina kadar devlet dil egitimi veren okullarda bedavaya dersler veriyor. Flaman bolgesinde Ingilizce bilmeyen tek kisi gormedim. Bunlara yaslilar da dahil. Universiteler 3 sene cogunlukla. ama kimse bu 3 seneyle yetinmiyro tabiki. Ön master denen bir senelik bir master programina gidiyorlar illaki. sonra bu da yetmiyor ileri duzey masterlarini da tamamliyorlar. Bu surecte Almanca, Ispanyolca veya farkli bir dil daha ekleniyor dil havuzuna. etti mi 4??!?! Bir reyon gorevlisinden kasiyerine kadar muhattap oldugum herkes bu saydigim dillerin ya hepsini ya da en az 3 unu cok akici birsekilde konusuyordu. Bunun en buyuk etkeni devletin sundugu imkanlar suphesiz. Ayrica yuksek ogrenim AB vatandaslari icin cok ucuz ve yuksek kalite. Hayat standartlarina diyecek soz yok zaten ki Belcika kriz dolayisiyla gerileyen ulkelerin basinda gelior, buna ragmen cok oturmus bir duzenleri var.

Bu arada aklinda bulunsun Iskandinav ulkelerinde (ısveç, Norveç, Danimarka, ızlanda ve Finlandiya) yuksek egitim hem kendi vatandaslarina hem de yabancilara bedava. Her ne kadar bu konu uzerinde tartismalar suruyor da olsa bu durumun degismesi zaman alir. bunlar disinda Hollandada da egitim 10 numara ama AB vatandasi deilsen normalde cok cuzzi olan okul paralari 7000-9000 euroya firliyor. Burs fln da baya cekismeli yani... Ben Belcikadan doneli 1 sene oldu kismetse haftaya Pazar tekrar donuyorum master icin. Istesem farkli bir ulke secebilirdim. Ama bildigim deneyimledigim bir ulkeye gitmeyi tercih ettim. cunku bu kez maddi olarak beni destekleyecek kimsem olmayacak. Calismak zorudayim.bu yuzden daha saglam adim atmak daha az risk almak istedim. Size de nacizane tavsiyem gittiginizde size yol gosterebilecek guvenilir insanlarin hali hazirda yasamakta oldugu bir ulke secerseniz ilk yillariniz daha kolay olur. cunku siz sadece ogrenim gormeye deil o ulkede ev almaya ve is kurmaya da niyetlisiniz. bu durumda ulkede bu islerin yolunu yordamini size gosterecek biri olmazsa cok zorlanabilirsiniz. cunku inanin Avrupada basit bir cop ayristirma islemi bile insanin kafasini karsitiriyor siklikla. gamyoncuiremsu

bu arada kismetse ne zaman tasinmayi dusunuyorsunuz?
 
merhaba,gercekten egitim sistemine cok önem veren bir ülkeymiş belcika..biz bu ayın sonunda eşimin işleri nedeniyle suriyeye gidiyoruz.ordan geciciez arastırdıgımız,karar verdigimiz ülkeye.tavsiyeleriniz ve bilgiilendirmeniz içintesekkür ederim..sizinde yolunuz acık olsun
 
merhaba tubicik

Sana yardimci olabailmeyi cok isterdim ama zannedersem benim yasadigim ulke senin aklnin ucundan bile gecmemistir :p Ben nerdeyse 5 yildir Avustralya'da yasiyorum..yani dunyanin bir diger ucu..buranin da imkanlari gelismis olan butun diger ulkelerdeki gibi cok guzel..her ne konuda olursa olsun hatta bu sene yine 3. mutlu yasanilabilir ulke secilmis..ama gel gelelim ki cooook uzak bir bilet parasi 2,500 Australian dolari.yani hemen hemen 3.200 lira..bazen ucuzluyor ama normal fiyati bu..pat diye o parayi bulmak kolay olmuyor sirf yol icin..

burda nerdeyse herkesin ev alma inkani vardir..tabii ki borc seklinde kira oder gibi 30-40 yil odeyerek..pesin parayla ev almak imkansiz cunku..

egitim sistemine gelince cocuklar burda ilkokulu, ortaokulu, liseyi hatta universteyi hic zorlanmadan okuyorlar..tarih dersleri hic olmuyor meselea..belirli dersler goruyorlar, ileriki yasamlarinda, mesleklerinde lazim olacak dersleri..universtede calisma hakki var ayni ingiltere'deki gibi..vatandas olsan da olmasan da calisabiliryorsun uni okurken.hatta okurken calismayip burda oturma iznin varsa sana maas da veriyorlar, kira yardimida. turkiye'nin lise diplomasini kabul etmemesine ragmen beni bu sene universteye kabul ettiler..21 yasini gectikten sonra olgun yastan dolayi istedigin bolume basvurabiliyorsun, hukuk tip da dahil..ama ortuma iznin yoksa milyoner olman lazim okuyabilmek icin..cooook pahali..turkiye'den gele tanidiklarim var sirf 1 yili 3 ile 5 bin arasinda degisiyor.

kriz tabii ki burayi da etkiledi fabriklara kapandi falan..ama hukumet arkasindan yaptigi girisimlerle herseyi eski rayina oturttu..zaten is bulamazsan sana hersekilde yardim ediliyor maddi aacidan, manevi acidan..cocugun olunca 5000 dolar para aliyorsun sirf nufusun artmasina yardimci oldugun icin..sonra da calisamayacagin icin maas baglaniyor..

daha hangi imkanlarini anlatsam aklima gelmiyor..ama yasamak icin 1 numarali ulke aslinda..ama cok uzak turkiye;den gelenler icin cok uzak..ben buraya geldigimden beri 1 kez gelebildim oraya, bu sene olmadi daha gecen gittigimizin aciklarini zor kapattik..sirf bu yuzden burayi tercih etme derim cnm..

size kolay gelsin cnm insallah istedigin gibi olur hersey..ama bence akliniza yatan ulkelere 1 ayligina bir gidin arastirin derim ben.. egerk ciddi ciddi o ulkede yasamaya karar vericekseniz onceden iyice bir herseyini ogrenin.hatta isinizi ayarlayin..aslinda senin meslegin cok guzelmis kisa zamanda kendine bir isyeri acarsin..dil sorunu hallettin mi isin cok guzel cnm.
 
merhaba tubicik

Sana yardimci olabailmeyi cok isterdim ama zannedersem benim yasadigim ulke senin aklnin ucundan bile gecmemistir :p Ben nerdeyse 5 yildir Avustralya'da yasiyorum..yani dunyanin bir diger ucu..buranin da imkanlari gelismis olan butun diger ulkelerdeki gibi cok guzel..her ne konuda olursa olsun hatta bu sene yine 3. mutlu yasanilabilir ulke secilmis..ama gel gelelim ki cooook uzak bir bilet parasi 2,500 Australian dolari.yani hemen hemen 3.200 lira..bazen ucuzluyor ama normal fiyati bu..pat diye o parayi bulmak kolay olmuyor sirf yol icin..

burda nerdeyse herkesin ev alma inkani vardir..tabii ki borc seklinde kira oder gibi 30-40 yil odeyerek..pesin parayla ev almak imkansiz cunku..

egitim sistemine gelince cocuklar burda ilkokulu, ortaokulu, liseyi hatta universteyi hic zorlanmadan okuyorlar..tarih dersleri hic olmuyor meselea..belirli dersler goruyorlar, ileriki yasamlarinda, mesleklerinde lazim olacak dersleri..universtede calisma hakki var ayni ingiltere'deki gibi..vatandas olsan da olmasan da calisabiliryorsun uni okurken.hatta okurken calismayip burda oturma iznin varsa sana maas da veriyorlar, kira yardimida. turkiye'nin lise diplomasini kabul etmemesine ragmen beni bu sene universteye kabul ettiler..21 yasini gectikten sonra olgun yastan dolayi istedigin bolume basvurabiliyorsun, hukuk tip da dahil..ama ortuma iznin yoksa milyoner olman lazim okuyabilmek icin..cooook pahali..turkiye'den gele tanidiklarim var sirf 1 yili 3 ile 5 bin arasinda degisiyor.

kriz tabii ki burayi da etkiledi fabriklara kapandi falan..ama hukumet arkasindan yaptigi girisimlerle herseyi eski rayina oturttu..zaten is bulamazsan sana hersekilde yardim ediliyor maddi aacidan, manevi acidan..cocugun olunca 5000 dolar para aliyorsun sirf nufusun artmasina yardimci oldugun icin..sonra da calisamayacagin icin maas baglaniyor..

daha hangi imkanlarini anlatsam aklima gelmiyor..ama yasamak icin 1 numarali ulke aslinda..ama cok uzak turkiye;den gelenler icin cok uzak..ben buraya geldigimden beri 1 kez gelebildim oraya, bu sene olmadi daha gecen gittigimizin aciklarini zor kapattik..sirf bu yuzden burayi tercih etme derim cnm..

size kolay gelsin cnm insallah istedigin gibi olur hersey..ama bence akliniza yatan ulkelere 1 ayligina bir gidin arastirin derim ben.. egerk ciddi ciddi o ulkede yasamaya karar vericekseniz onceden iyice bir herseyini ogrenin.hatta isinizi ayarlayin..aslinda senin meslegin cok guzelmis kisa zamanda kendine bir isyeri acarsin..dil sorunu hallettin mi isin cok guzel cnm.

evet işte güzel imkanlı üklelerden biri daha..burda tıppı kazanmak için anamızı aglatıyorlar ordaki avantaja bak?:eek:lmaz:
evet uzaklıgı biraz sorun olabilir ama yinede arastıracagımız ülkeler arasına koydum canım..bizim için önmli olan iyi bir gelecek..
 
olanakarı gercekten iyi görünüyor..peki cocouklar için okulların egitim seviyeleri nasıl?

Burada cocuklar 2 yasindan sonra krese baslayabiliyor.Benim iki kizim var.Biri 4 biri 8 yasinda.8Yasindaki kizim bu sene 3.sinifa baslayacak.Gayet güzel bir sekilde hem almanacsini hem ingilizcesini hemde türkcesini konusabiliyor.Kücük kizimin ikinci senesi kreste.Ingilizce saymayi ögrendsi simdiden.Okullar kitap parasi gezi parasi sinema parasi gibi ufak ücretler diisnda para talep etmiyorlar.Tabiki ortaokul sonuna kadar.Sonrasi eger durumun gercekten iyi degil maddi yönden SIKINTIDAYSAN devlete bir basvuru ile cocugunun tüm masraflarini devlet karsiliyor.Yani okumaya önem veriyorlar burada.
Hakkinizda hayirlisi olsun cnm.
 
Ben de üniversite bittikten sonra yurt dışında yaşamak istiyorum. Tabi zaman ne gösterir bilinmez ama aklımdaki ülkeler ısviçre, Avusturya, Rusya
 
merhaba kıslar sizinle ben ve eşim için cok önmli bir konuyu paylasmak istiyorum.
esimle;iyi yasam olanakları <egitim,iş,cocuklarımıızın gelecegi..vs> yüzünden yurt dısına yerlesmeye karar verdik.suan cocugumuz yok fakat olursada sunulan iyi olanaklardan dolayı gidecegimiz ülkede dogum yapmak istiyorum.
tek sorunumuz hangi ülkeyi secmeliyiz?aklımızda isveç,hollanda,ingiltere var halan arastırmaktayız.ben cocouklugumu almanyada gecirdim fakat bnm dönmemimdeki almanya olanakları daha iyiydi.marktan euro ya döndükten sonra eskisi kadar iyi olmadıgını düşünüyorum.ingiltere yi düşündük fakat ordada türkleri cok ezdiklerini söylüyorlar.en iyi suan orda yasayanlar bilir.bu yüzden önerdiginiz ülkeyi nedenleriyle birlikte paylasırsanız cok sevinirim..

ayrıca baska yazmak istediginiz bir ülke yine nedenleriyle paylasabilirsiniz

düşüncelrini paylasan herkesin şimdiden yüregini öpüyorum
:asigim:

Ben Avrupa`da bircok ülkeye gezmek amacli gittim ama Türkiye gibisi yok !
 
Son düzenleme:
Ben yaklsaik 2 yildir Isvicrede yasiyorum.Arkadaslarin da dedigi gibi dogayi ,sessiz ve sakin bir ortami seviyorsan amenna...Egitim kalitesinin cok iyi oldugunu zaten biliyordum, buraya gelip yasamaya basladiktan sonra da birkez daha emin oldum.
Ev almak istediginizi yazmissiniz , biz de esimle ev almak niyetindeyiz dolayisiyla arastirdik bir süre. En basit siradan evlerin (merkezden uzak >100m2 fiyatlari 300.000 ile 500.000 Isvicre frangi arasinda.Lütfen yanlis anlama ama bukadar paraya ev alabilecek maddi gücünüz varsa zaten Türkiye`de kalin derim.Cünkü eger paran varsa Türkiye bir cennet.Ben Avrupa`da bircok ülkeye gezmek amacli gittim ama Türkiye gibisi yok !

yok canım okadr nakit paramız nerde..
ayrıca türkiyede kalmak için sadece ev sahibi olmak yetmiyorki.bi iş yeri acmak istiyoruz devlet destek olacagına köstek oluyor acıncada kücük bir evrak eksikliği yüzünden kapatmak için elinden geleni yapıyor.hani hiç düşünülmüyor bi kac insana ekmek saglanıyor aileler geciniyor.ülkenin kalkınmasını engelllemek için elinden geleni yapıyorlar.halkın refahı degil burda devletin refahı önmli
 
Ben yaklsaik 2 yildir Isvicrede yasiyorum.Arkadaslarin da dedigi gibi dogayi ,sessiz ve sakin bir ortami seviyorsan amenna...Egitim kalitesinin cok iyi oldugunu zaten biliyordum, buraya gelip yasamaya basladiktan sonra da birkez daha emin oldum.
Ev almak istediginizi yazmissiniz , biz de esimle ev almak niyetindeyiz dolayisiyla arastirdik bir süre. En basit siradan evlerin (merkezden uzak >100m2 fiyatlari 300.000 ile 500.000 Isvicre frangi arasinda.Lütfen yanlis anlama ama bukadar paraya ev alabilecek maddi gücünüz varsa zaten Türkiye`de kalin derim.Cünkü eger paran varsa Türkiye bir cennet.Ben Avrupa`da bircok ülkeye gezmek amacli gittim ama Türkiye gibisi yok !

500'000i pesin ödemiyor kimse tabi ki. Evin degeri ne kadar ise onun 20-30%unu pesin ödüyorsunuz gerisinide kira öder gibi ödüyorsunuz
 
vatan hasreti cok feci yani kisa bir sure icin tamam ama uzun surede bayiyo benim esim yabanci ben arada gidelim turkiyeye diyorum tamam diyo ama evimiz var esim mimar 12 yildir ayni sirkette bir anda olmuyo ama avrupanin egitim alaninda en basarili ulkesi dogasida super irlanda derim ama yagmuruda seviyorsan ingiltereden biraz daha iyidir ama genelde ayni havasi cok hos degil hep yagmur ama egitimi insanalrin sicak kanligii dogasi temizligi gercekten cok guzel ingilterede cok benzer ama daha yogun bir ulke daha cok turk var mesela ufak bir tatil yap anlarsin ama vatanda her ne kadar ekonomik kosullar kotu olsada insanin diogdugu yer baska oluyo .
 
500'000i pesin ödemiyor kimse tabi ki. Evin degeri ne kadar ise onun 20-30%unu pesin ödüyorsunuz gerisinide kira öder gibi ödüyorsunuz

zaten artik herkes banka kredisiyle ev alip hayati boyunca ödüyor. kimsenin o kadar nakit parasi olmazki, o kadar nakit parasi olanin ev almak gibi bir derdi olmaz bence
 
merhaba kıslar sizinle ben ve eşim için cok önmli bir konuyu paylasmak istiyorum.
esimle;iyi yasam olanakları <egitim,iş,cocuklarımıızın gelecegi..vs> yüzünden yurt dısına yerlesmeye karar verdik.suan cocugumuz yok fakat olursada sunulan iyi olanaklardan dolayı gidecegimiz ülkede dogum yapmak istiyorum.
tek sorunumuz hangi ülkeyi secmeliyiz?aklımızda isveç,hollanda,ingiltere var halan arastırmaktayız.ben cocouklugumu almanyada gecirdim fakat bnm dönmemimdeki almanya olanakları daha iyiydi.marktan euro ya döndükten sonra eskisi kadar iyi olmadıgını düşünüyorum.ingiltere yi düşündük fakat ordada türkleri cok ezdiklerini söylüyorlar.en iyi suan orda yasayanlar bilir.bu yüzden önerdiginiz ülkeyi nedenleriyle birlikte paylasırsanız cok sevinirim..

ayrıca baska yazmak istediginiz bir ülke yine nedenleriyle paylasabilirsiniz

düşüncelrini paylasan herkesin şimdiden yüregini öpüyorum
:asigim:
İmkanım olsaydı Hollanda’ya taşınırdım,siz ne yaptınız konuyu hortlattım ama :)
 
X