Gitmek bilmeyen vajinal mantar

Nuray demiralay

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2016
17
5
1
28
Kizlar yillardir mantarla ugrasiyorm fakat kesin bir sonuc bulmus degilim surekli tekrarliyor bir cok ilac kullandim dogal kurler falan fakat hic biri ise yaramiyor surekli akinti ve cinsel iliskide koku var daha once yasamis olup kurtulan varsa yardimci olabilirmisiniz lutfen

Ben de geçen yıl aynı sorunu yaşadım. Fitiller, oral yoldan ilaçlar kullandım. 2 ayda bir tekrar etti. Sonra günde 2-3 kez bir çay kaşığı yoğurt sürdüm. 2 günde kaşıntı geçti ama 1 ay tekrar ettim. Bir daha da tekrarlamadı. Mantarın tekrar etme sebebi oradaki faydalı bakterilerin yok olması. İlaç zararlı bakterileri öldürüyor ama faydalı bakteri üretmiyor. Yoğurt bunu sağlıyor. Deneyin derim. İnanın geçecek.

Her gün duş alıyordum ben, duştan duşa tamamen temizleyip tekrar sürüyordum. Duş haricinde her tuvalete girdiğimde tuvalet kağıdı kullanıyordum normal şekilde. Yoğurdu biraz içeriye doğru verin. O bölge nemli olacağı için tuvaletten sonra kupkuru silmeyin. Bir müddet dayanın bu şekilde.

Vajinal mantar enfeksiyonu ne demektir? Nasıl tedavi edilir?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aytun Aktan vajinal enfeksiyonlar ve mantar hakkında merak edilenleri Kadınlar Kulübü TV'ye anlatıyor.

Kadınlarda görülen vajinal enfeksiyon kadınlar için çok can sıkıcı durumu oluşturur. Her kadın hayatında mutlaka bu sıkıntıyı yaşar. Birde bu sorunu tekrarlayıcı olarak yaşayan hastalar vardır ki bunlarda araştırılmalı.

Vajinal mantar enfeksiyonu vajenin kendi florasında asitite oranını sağlamalarıyla ilgili bir sıkıntının varlığından kaynaklanır. Yani asidik bir PH eğer başka bir noktaya dönüyor ise orada mantar fırsatçı bir enfeksiyon olarak ortaya çıkar. Yani mantar enfeksiyonu dışarıdan alınmaz. Zaten vardır ve fırsat bulduğu için ortaya çıkar. Bunlar bağışıklık sistemlerinde bozukluk ve değişiklik olduğu zaman, herhangi bir nedenle antibiyotik kullanıldığı zaman ortaya çıkar. Tüm ayrıntılar videomuzda:

Sevgili Kadınlar Kulübü forum üyeleri sizler için açtığımız Kadınlar Kulübü TV'ye video izleme desteklerinizi bekliyoruz. Kadın dayanışmasına ne dersiniz? :) Sizleri ilgilendiren en yeni videolarımızla sayfamıza davetlisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…