Gingivoplasti

mernem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mart 2009
345
1
0
Antalya
Herkese merhaba uzun süreli bir ortodontik tedaviden sonra ki hala bitmiş değil mükemmel dişlere sahip olmaya kafayı takan biri olarak ayrıca tel tedavisinin getirdiği diş etlerimde ki uzama durumundan da kaynaklı diş eti estetiği denilen bu girişimi uzun süredir araştırıyorum. Acaba daha öncesinde böyle bir girişim yaptırmış ve sonuçlarından memnun olan birileri varmıdır aramızda? Varsa eğer bizlere nerede ve ne şekilde yaptırdığını ayrıca Youtube de izlediğim videolarda sadece diş etlerine müdahele yapılan kişileride gördüm çünkü genelde gingivoplasti yapaılan kişilerin diş etleri yukarıya alındığı yada kesildiği için diş yapılması da gerekebiliyor tabii kişiden kişiye ve diş durumuna görede değişir. Neyse lafı fazla uzatım bu konu ile ilgili bilgili olan arkadaşları buraya bekliyorum...... öptüm hepinizi opuyorumnanaktan

Anlayamadığım bir durum var.Gingivoplastiyi siz kendiniz mi istiyorsunuz,doktorunuz mu gerekli diyor?
Ortodontik tedaviden sonra nasıl böyle bir gereksinim oldu?
Gingivoplastiden sonra bahsettiğiniz durumlar olur evet ama ağız içi duruma ve soruna bağlı olarak gelişir.

Bunu ben istemiyorum gerekli olduğunu düşündüğüm için yazdım çünkü eski halimle tel tedavisinden sonra ki halim arasında diş etlerimde büyüme ve uzama gerçekleşti. Ortodontik tedavi sonrasında böyle bir operasyon geçirerek hem daha estetik bir diş dizilimi yapısına sahip olmak hem de uzayan bu diş etlerim altında oluşabilecek tartar bakteri plağı veya ileride oluşabilme ihtimali olan çürüklere hemen sonrasında engel olmak için yaptırma taraftarıyım. Sanırım siz diş doktorusunuz ama ben de yaptığım araştırmalar ve görüştüğüm bir kaç doktor sayesinde dişin elverdiği ölçüde böyle bir işlemin tekrar diş etlerinin arta kalan kısmına bağlı diş yapılması yada yapılmaması durumu kişiden kişiye değişir denildi. Sadece bu prosedürün nasıl işlediği sonrasında iyileşme sürecinin ne kadar olduğu yüzde kaçlık bir oranda diş yaptırmak zorunda kalacağım ve belki de gelişen teknolji ile birlikte seçilecek doğru bir teknikle en iyisini nasıl seçeceğim konusunda bilgi almak istemiştim.

cnm eğer cok karmaşik bir ameliyat istemiyorsan kemiğe kadar torpuluyorlar dişetini.ama eğer daha fazla istiyorsan sanırım kemiği kırıp diş falan yapıp bir şekilde daha cok torpluluyorlar ama sanırım bu biraz korkutucu.bence dişetlerini kemiğe kadar torpulet elverdiği olçude

tedavin bittikten sonra o uzayanlar geri cekilir bence.bende de uzayanların bazıları çekildi geri.dişetlerine iyi bak.bana doktorum listerine diye bir gargara verdi.baya guzeldi iyi geldi.ama biliyorsun gargaraları uzun sure kullanamaıyorsun dinlendiriyorsun dişleri bir sure.ben bir de isveç şurubu kullandım o da baya iyi geldi dişetlerim iyice toparlandılar.

o uzayan tarafta bir yerlerde boşluk ya da cekilmiş diş var mı genelde boşluk olunca dişin diğer tarafınde diş eti sarkıyor biraz

cevabın için teşekkür ederim evet uzayan tarafta diş çekimi yapılmıştı ama ben bu güne kadar hiç gargara kullanmadım diş ipi kullanmaya başladıktan sonra baya iyi oldu diş etlerim ama estetik olarakta gözüme çok batıyorlar birde o kadar süre diş teli takıp dişlerim düzelsin diye uğraştıktan ve güzel dişlere sahip olmayı bekledikten sonra diş etleriminde estetik görünmesini istiyorum olmassa dediğin gibi çok az bir oranda diş eti estetiği yaptırıp diş yapılmasına gerek olmadan bir çözüm yolu arayacağım bakalım....:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…