• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giden cocuklugum ve gencligim :(

Gecmis olsun senin neyin var? Cok sükür iyi ki bir kizim var, su hayatta ki tek sansim.
Tekrarlayan gebelik kayıpları Ve iki yıldır üst üste 3 kez bel fıtığı ameliyatı oldum hala ameliyatlık durumdayım ağrılarım artmaya başladı Ve benimde bir kız bebeğim var

Baban yüzünden eşinin seni ezmesi onun ne pislik olduğunun göstergesi. Ayrıca bence sen dipdesin. Bosanirsin Türkiye'ye gelirsin sıkıntı çekersin ama şu halin ölmeden mezara girmek gibi zaten az aklını kullansan daha kötüsü olmaz merak etme

Ben de babamla hiç anlaşamadım ve babama hiç benzemeyen bir adamla evlendim aksi olamazdı zaten.
Sen de öyle yapmalıydın babam ne derse desin kocam beni ezmez tam tersi korur ;)
Boşanıp sığınma evine gidebilirsin ama sanmıyorum böyle birşey yapacağını

Kendi değerinin farkına varmalısın önce. Birileri sana değer vermiyorsa bu senin eksikliğinden kaynaklanmıyor. Şuan da sadecd tükendiğini söyleyen yorgun bir kadın görüyorum. Bununla baş etmenin daha kolay bir yolu var. Eğer kendinle başa çıkamıyorsan, kızına tükenmiş güçsüz bir anne hissi vermek yerine, onu nasıl başı dik bir kadının koruduğunu hissettir. Bilsin ki annesi narin ayaklarına rağmen güm güm yürüyebilen bir kadın. Kendi iç kitabın da kahraman olmalısın. Sonra da kızının kahramanı.. Bu his pskolojine iyi gelecek ve olduğundan güçlü hissetmeni sağlayacak.

önce bir vela havle cek ya allah de
ona sıgın.
sonra git vakit buldukca caktırmadan esine ordaki kadın haklarını arastır kurumlara git sor
ne haklar sunuyorlar orası yurt dısı türkiyeden daha güzel sartları vardır bence emin ol
yabancı dilin varmı eger varsa rahatlıkla türkiyede iş bulursun zaten
bide lütfen korkma sen kendine inan azcık tabiri caizse cazgır ol hakkını ara
pusma esin ve ailesi seni nasıl ezebilir yaa kimki onlar sen esya veye afedersin hayvan degilsin onlar senin sahibin degil
önce ruhunu tedavi et daha saglıklı düşünürsün pusmussun cökmüşsün ruhen kendini silkele toparlan
sonra arastırmacı ol git sor sorgula kanunları arastır haklarını arastır o aldıgın ordaki paralarla calısmasan bile gecinirsin
gecen bayanın biri yazmıs yurt dısında
işsizmiş yok cocuk parası su kadar euro
yok işsizlk maası su kadar
yok kira yardımı
inan türkiyedeki en iyi meslekten daha iyi maas eline geciyor
sende arastır lütfen kendi hayatını ve kızınınkini kurtar
ikinizin hayatı senin elinde korkma sakın yaz buraya akıl danıs cesaretl ol

Ben yurtdisinda yasiyorum ve burdaki kadin siginma evlerine güvenmiyorum. Türkiyeye gelsem beni kabul ederlermi?
Hangi ulkedesin?
Sen elindeki imkanlarin farkindamisin canim?sakin tr ye doneyim deme yurt disindaki haklarini bilsen zaten tr yi dusunmessin bile...
Sosyal hizmetler var oraya anlatirsin durumunu, hatta siddet vs durumlarinda uzaklastirma verirler yanina bile yaklasamaz...daha cok gencsin kendine yazik etme,kizini daha iyi sartlarda buyutebilirsin azcik cesaret canim ihtiyacin olan tek sey bu..

önce bir vela havle cek ya allah de
ona sıgın.
sonra git vakit buldukca caktırmadan esine ordaki kadın haklarını arastır kurumlara git sor
ne haklar sunuyorlar orası yurt dısı türkiyeden daha güzel sartları vardır bence emin ol
yabancı dilin varmı eger varsa rahatlıkla türkiyede iş bulursun zaten
bide lütfen korkma sen kendine inan azcık tabiri caizse cazgır ol hakkını ara
pusma esin ve ailesi seni nasıl ezebilir yaa kimki onlar sen esya veye afedersin hayvan degilsin onlar senin sahibin degil
önce ruhunu tedavi et daha saglıklı düşünürsün pusmussun cökmüşsün ruhen kendini silkele toparlan
sonra arastırmacı ol git sor sorgula kanunları arastır haklarını arastır o aldıgın ordaki paralarla calısmasan bile gecinirsin
gecen bayanın biri yazmıs yurt dısında
işsizmiş yok cocuk parası su kadar euro
yok işsizlk maası su kadar
yok kira yardımı
inan türkiyedeki en iyi meslekten daha iyi maas eline geciyor
sende arastır lütfen kendi hayatını ve kızınınkini kurtar
ikinizin hayatı senin elinde korkma sakın yaz buraya akıl danıs cesaretl ol
Aynen katiliyorum size,turkiye sartlarinda zor gecinir zaten onca memur unv mezunu olanlar issizlikle bogusurken oraya gitmesi hele cocukla hic iyi bir fikir degil...
Hangi ulkede oldugunu ogrenseydim arastirirdim haklarini ama hemen hemen butun avrupa ulkelerinde ayni haklar,milyonlarca kadin var burda bosanmis kendi ayaklarinin uzerinde duran pasalar gibi gecinen...
Onemli olan cesaret bulup ilk adimi atmakta..
Inan burda bu durumda olan kadinlar sizin de dediginiz gibi,issizlik maasi +kira yardimi+cocuk bakim yardimi+cocuk parasi aliyor ve kucumsenecek bir rakamda degil birlesince calismasina bile gerek yok ilk zamanlar,kesinlikle cok rahat yasar en azindan huzurlu olur evladiyla...

Ayna nerde ayna sanki bi an kendimi gördüm:cry: ama bacım senin artıların var ne biliyormusun sağlığın yerinde bünün için şükret kocayı babayı çıkar hayatından :bicak:Ve kızının senin gibi bir hayat yaşamaması için elinden geleni yap :anne:
Kiziniz ne tatli masallah Allah saglikli mutlu omurler versin onada sizede:)
Konu sahibi arkadasim zor seyler yasamissiniz evet kendi ayaklarinizin uzerinde durmak icin gec degil daha yasiniz genç

ALLAH YARDIM ETSİN
ne diyelim buradan verdiğimz bir umut ve yolla yardım edebiliriz
cesaretli olup harekete gecmeli

Cnm. Hepimizin çocukluğu, gençliği geçti gitti. Sanıyor musun ki çok mutluyduk. Herkesin hayatı bir roman. İnan... Üstelik hala çok gençsin.10 sene sonra şu an bir adım atmadığın için çok pişman olabilirsin. Önce kendini topla, psikolojik destek al... gençsin, Çalışabilirsin... Oturup bir plan yap, ve adım at... Korkma...
Dua et. Allah yardımcın olsun...

Ben yurtdisinda yasiyorum ve burdaki kadin siginma evlerine güvenmiyorum. Türkiyeye gelsem beni kabul ederlermi?
Aslinda arayip sorabilirsin internetden bir baksan mail de atabilirsin vatandasligin falan varsa tek bildigim almanya orda cok iyi sahip cikiyorlar ama digerlerini bilmiyorum sen bir ara erteleme netden bak

Merhaba ben 26 yasinda evli ve yurtdisinda yasayan biriyim. Yillarca babamdan dayak yedim küfür isittim ve hakarete ugradim. Bu ta aklimin erdigi zaman basladi. Niye bilmiyorum ama beni ve kardesimi hic sevmedi. Kardesim derken biz 4 kardesiz 3 kiz 1 oglan. Babam oglan kardesimi hep el üstünde tuttu ve kiz kardesimin birini hep severdi. Annem kac kere dayak yedi gözümün önünde. Bir keresinde ölümden döndü hastanelik oldu. Anneme kac kere nolur ayril bu adamdan desemde beni hic dinlemedi. Simdi cok pisman keske zamaninda ayrilsaydim diyor. Suan 5 senelik evliyim ve cok mutsuzum. Esimin aileside babam sagolsun sayesinde beni cok ezdiler. Daha 26 yasindayim ama yasam enerjim bitti tükendim. 2 yasinda bir kizim var canimdan cok sevdigim o olmasa napardim bilmiyorum. Öyle yanlizim öyle caresizimki gidecek nebir yerim nede param var. Herkes civil civilken hayatini yasar gülerken ben aksama kadar hergün evdeyim. Canim disari bile cikmak istemiyor. Buraya yazarak icimi dökmek istedim cünkü konusacak anlatacak kimsem yok.
Canim ben baktim senin icin yasadigin ulke neresiyse tc konsolosluguna gidiceksin anlatacaksin durumunu onlar bilgilendiricek gizlice git ya da ara ve tc disisleri bakanligini arayipda yardim alabilirsin

Slm cnm sirf senin icin hesabimi actim seni le ayni durumda olan tek sen degilsin demeki bnim yasadiklarimi baskasi yasamamistir biz 7 kardestik babamin kendin e has bi sopasi vardi hic acimazdi ama dovmrkte ne dovmek öldürme ye bile tesebbus etmistir o derece an grlir cocuklugumu hatirmak isterim ama adinda baba diye soz ettiklerimiz yuzunden cocukluklarimiz hep husran haftada muhakak 4 gun dayak yerdik hic yoktan yere cagirirdi hemrn giderdik gec geldin al sana 6. 7 sopa kuga yumruk basa tahtadan sandalye köşeye sıkıştırıp sopalarla dovmek kardesimin agzina bok surmesi onun kafasini bacaklarinin arasindan gecirmeye calismasi ve kardesimin travma geçirip yuksek derecede saralik olmasi buz gibi havada boyumuzdan buyik bidonlarla su tasitmasi bi bayram olsun bir sey almamasi erkekler kendi aralarinda kucuk olanları giyerdi biz kizlarda kendi aramizda 4 oglan 3 kizdik kizlardan kucul oldugum icin hep eskiler bma gelirdi bir gun olsun yeni ayakkabi yeni cantam esyam olmadi ...anlatsam roman olur hayati husranlarla dplu bir hayat bnde evliyim almanyadayim 2 yaşında bnimde kizim var 3 senelik evliyim 23 yasimdayim dertlesmek istersen het zamam yazarsin ama bnim esimde onceden ck kötüydü simdi cok iyi inanilir gibi değil ama sanki yeniden evlendim gibi cok şükür...

Hepinize ayri ayri tesekkür ederim. Haklarimi arastirip en kisa zamanda cekip gidicem bu evden. Bundan sonra kizimla kendime yeni bir hayat kurucam.

avrupada mısınız?
almanyada bir tanıdığım var, 40 yaşında, lise mezunu, hayatı boyunca hiç çalışmamış, 2 çocuğu var.
eşinden kaçıp devlete sığındı, önce bir kadın sığınma evine yerleştirdiler, o esnada dil kursuna da gönderdiler, sonra iş bulup ev tutmasına yardımcı oldular, şu an 2 çocuğu okuyor, kendisi de çalışıyor, hayatım boyunca hiç olmadığım kadar mutluyum diyor.
böyle imkanlar varken baba ya da koca kahrı çekmek kendine işkenceden başka bişey değil.

Back