• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gideceini bilmek ama yine de sevmek...

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
358
45
Siz hiç gideceğine emin olduğunuz birini sevdiniz mi? Sadece sevdiğiniz için yanınızda olmasını istemenin haksızlık olacağını, sizinki kadar olmasa da, onun yüreğinde yeriniz olduğuna inandığınız bir adamı sevmenin, ne kadar zor olduğunu bilir misiniz?
Ayrılığın çok uzak olmadığını bile bile sevmek, kalbin kaldıracağından ağır bir yük gibi ama öyle dayanıklı ki şu kalp, sanki etten, kandan değil de demirden.
Ne bana, ne başkasına ait olan; bir çınar gibi yalnız yaşayan, özgürlüğünü ellerine kelepçe etmemiş bir adamı seviyorum. Her düşündüğümde kalbimi sızlatıyor sevgim. Nasıl anlatmalı bu duyguyu bilmem ki? Doktorların, ölecek dediği hastanın başında beklemek gibi, elinizden bir şey gelmez, sadece iyi bakarsınız, başında beklersiniz. Bir yandan kendinizi hazırlarsınız, ne kadar hazır olabilir ki insan?
Vakti geldiğinde gideceğini bildiğim bir adamı seviyorum. Oysa kalsın isterdim. Bir ömrü birlikte geçirelim. Yaşlanalım koltuğun üzerinde, balkonunda begonviller açan evin serin saatlerinde birlikte ölelim. Omuz omuza duralım ayakta, zor bu yükü hayatın, her köşe başı geçene çelme takmak için bekleyenlerle doluyken, saklanalım birbirimize. Dışarıda fırtına çıkmış, güneş açmış, volkanlar patlamış, bize ne? Ama öyle olmayacak! Onun gidip kafa tutması gerek hayata, tüm sakinliğine rağmen, kızgın bir güneş altında bağırması lazım kan ter içinde..o hala yolun çok başında.koşacak hayalleri,yaşayacak güzel günleri var...
Birine, sen seviyorsun diye “kal” denmiyor. Biliyorsun, hissediyorsun, şimdi olmasa yarın, mutlaka gidecek. Zaten sevgi, seven yüreği bağlar, karşı taraf sorumlu değil ki! “Sevmeseydin arkadaşım” derler adama, silah zoruyla yatmadık ya yoluna!
Acı, aşkın kan kardeşi, ayrılmamaya yeminleri var. Ne zaman gönlüne aşk ateşi düşerse, bil ki canın yanacak. Öyle büyük alev topları patlayacak ki içinde, her yan kül, duman olacak. Gözünden yaş yerine ömrün akacak. Birine tutulduysan, söz geçiremiyorsan kalbine, kendini yangınlara hazırlayacaksın. Önünü, sonunu görmeyi öğreneceksin. Aşk dediğin, bir çeşit delilik hali, akıllı insan aşık olur mu hiç? Aslında, aklı olan sever. Bilirsen ki bu bedenler ihtiyarlayacak, büzüşecek, geriye hiçbir şey kalmayacak güzellikten, önce aklı seversin,yüreğini seversin...
Gidecek bir adamı seviyorum. Kendine zulüm etmek böyle olmalı ama bu, zulmün en asil olanı. yaşanılan çaresiz imkansızlıklarla boğuşuyor,Karşılık beklemeden sevmeyi öğretiyorum kalbime. Tüm insani isteklerime rağmen, olduğu kadarıyla yetinerek tadını çıkarıyorum. Ruhumdaki yabani otları koparıyorum. Egomu, gururumu, şeytan yanımı, çıkarları, almayı, sadece istemeyi, bildiğim bütün aşk oyunlarını yolarak söküyorum. Bir daha hiç çıkmasınlar diye ateşe veriyorum. Sevgi tarlasına yakışmayan ne varsa temizliyorum. Kirlenmiş neresi varsa, eskimiş hangi gönül yarasının artıklarını tutuyorsam, hepsini kaldırıp atıyorum. İçimde büyük bir bahar temizliği var. Hak ettiğine inandığım bir erkeğe, daha önce kimseye bakmamışım gibi bakıyorum. ona hak ettiği aşkı veremediğim için kahroluyorum...
Sonu ayrılık olacak bir aşka koşuyorum. ruhumdaki meleğe söz geçiremiyorum ki..Üstüm başım ne kadar kirli olsa da, sevgimi yıkadım, gümüş bir tepside sunuyorum. İster alır, ister almaz ama ben aşka inancını kaybedenlere inat ve aşka rağmen; dimdik sevdamın arkasında duruyorum.
herkese nasip olmaz böylesine temiz bir aşkı yaşamak,yaşatmak...
içimdeki tüm ızdıraba rağmen
iyi ki tanımışım,iyi ki sevmişim senin gibi güzel bir yüreği diyorum...
Her yaşam mutlu bitecek değil ya?
Ben payıma düşeni aldım,
yüreğinin güzelliği gözlerine değen
aslında hiç bana gelememiş,hiç bende olamamış
ama
bir gün gideceğini bildiğim bir adamı seviyorum!

alıntıdıra.s.

Çok zor; bir gün gideceğini bile bile sevmek.. Belirsizlik kahreder seni sadece idam gününü beklersin yaşadıklarından, sabrından, beklentilerinden pişman olursun ya da olmazsn iyi ki sevdim dersin o senin bileceğin şey ama o bitmez sen onu bitirirsin bigün bitecekti bitti derken.. :delphin:

Hayat hep istediğimiz gibi şekillenmiyor ki işte...
Gidecek diye sevgimizden mi vazgeçelim?:delphin:

yürek acıtan sevgi bu olsa gerek
gideceğini imkansızlığını bile bile sevmek
katlanılması en zor acı.

konu tam bana uyuyor.
yollarımız ayrılacak sevgilimle.
bu şüphesiz.
ikimizin de sorumlulukları var.
o en basiti Türkiye'de yaşamak istemiyor.
ben de Ankara'dan gitmem diyorum.
o gel demiyor ben kal diyemiyorum.
biteceği o kadar aşikar ki..
o da biliyor. bazen dile getiriyoruz bile..
aman neyse. hatırlamak istemiyorum bu konuyu.

Gidecegini bile bile sevmek... Bende yasadim, bende bilirim. Sevdigimin ellerini biraktim, o aci cekemsin diye, kendimi onun gözünde karaladim.
Bizim birlikte olamamamizin sebebi, onun hoca olmasi.
Beraberligimizde bir sürü sorun cikti, ikimizin arasinda sahsi sorunlar degildi onlar. Daha cok onun cevresi beni istemiyordu basim acik diye, benimde ailem onu istemiyordu, beni hep baski altinda birkatigi icin. Hep derdi basini kapat sunu yap bunu yap. Ben onun her dedigini yerine getirmeye calistim sevdigim icin, ama hersey her caba bir yere kadar.
Ben ayrilmayalim diye, her cabayi gösterirken, aileme kafa tutmusken, o cevresindeki insanlara karsi cikamadi. Nisanlancaktik, ama onun bir sarti vardi, basini kapaticaksin, seni basi acik diger hocalarla tanistirmamam derdi. Ailemde derdiki seni basi acik alicak. Her iki tarafta inatci cikti. Kimse asagidan alayim demedi. Benim de bir süre sonra bütün ümidim kesildi. Ayrildim, canimdan cok sevdigim halde. O suan nisanli ve evlilik asamasinda, görücü üsülü bir hoca hanimla evlenicek. O benden nefret ediyor belkide unutmustur coktan ama ben onu halen yüregimde yasatiyorum. 3 Sene gecti aradan ve ben halen ayni yerde duruyorum. Sevdigimin ellerini biraktim, yolu acik olsun diye, benimle kavusamiyacagi mutluluga baskasiyla kavusabilsin diye.
Bilmiyorum dogru bir kara miydi. Biraz süpheliyim dogrusu. Belkide süphem sadece canimin cok yandigindandir.
Ama ne yapsaydim. Ne senle ne sensiz derdi. Keske tanimasaydim seni. Seninle tanistigima pismanim.
Allah seninle beni siniyor, bakiyor ne kadar dinime bagliyim diye. Senden uzak durmaliyim, cünkü allahin emri, kizin güzelligine degil imanina bakicaksin diyor.

Arkadaslar, yardiminiza ihtiyacim var? Beraberlgimiz anlatabilecegim biri varmi? Sizler dersini dogru mu yapmissim yanlismi.

ıyi de insanın başı açık diye imanı da eksik mi olmalı.. Bu düşünceyi bi anlayamadım. 1. si kitabımızda bile başörtüsünden açık açık bahsetmio.. hem her başı kapalının da imanı yerinde olduğu meçhul yaptın mı tam yapacaksın gönülsüz değil..2. si Allah onun karşına kötü deil çok güzel bi sınav çıkarmış bir insandaki inanç duygularının artırması için bir fırsat vermiş belki namaz kılmıodun ama onun sayesinde başlayacaksın ve büyük bi sevap alcaktınız ama o bunu anlayamamış yazık olmuş :(

supermiş ya yazı bayıldım ...

Irem87
bırak arkadasım hiç uzulmeye degmez ...
siz evlendiginiz zaman o tek bekar hayatı gibi herseyi kafasına gore yaşayamaz seni yok sayıp hep kendi kararlarını alamaz ...
senin kararın senindir evli olsanda iki farklı ruh ve kişilik vardır ....
bu erkekler ne sanıyoki ya evlenince tek vucut tek beyinmi sanıyolar sadece benim beynim benim kararlarım ve dusuncelerim mantalitesimi çalışıyor acaba ?
senin kararlarına saygı duyamayan birinin kararlarına saygı duymak sacma bence ...
senin yaşam tarzını bile benimseyemeyen bir erkek senden ayrıldıgı için uzuluyorsun !
bi kere seni oldugun gibi kabul etmemişki sevsin ...
sevmek herseyiyle benimsemek kabullenmektir ve saygı duymaktır ...

Back