Gıda

hikooooo

Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2023
3
1
27
Merhaba güzel anneler
Benim bebeğim 10 aylık 5 aylıkken ek gıdaya başladık 1 ay boyunca çok güzel yedi ondan sonra yememeye başladi yese bile zorla agtarak yedirdim. Doktorumjza daniştik emiyosa zorlama terst etki yapar kendi yemek isteyene kadar verme dedi. 2-3 ay yedirmedim sadece emdi. Şimdide emiyor ama sütüm doyurmuyo ek gıda almadığı için kiloda alamıyor. Hala da yemek yemek istemyor nezaman yedirmeye calişsam ağzını kitliyo agliyo neyapmam lazim bana biraz akıl verebilirmisinz.

Degısık degısık haşlamalar bebege ozel tarifler vermeyin
Siz ne yiyorsanız oyle lezzetli baharatlı yemekler yesin
Ben bunu bılırım bunu soylerım tatsız coxuk tarifleri fılan cocugu tiksindiriyor
Seçen bı cocuk oluyo

Son zamanlarda onuda denedim bebeğime özel hicbisey yapmadım biz ne yiyorsak bizimle birlikte yesin diye yok ilk tadına bakıyor sonra ağzını kitliyor

Önüne koy biraz minciklasin yedirme uğraşma yanında otur, sen ye, görsün elinle ye oda izlesin ser bı örtü devam, kendi kesfettikce oyun gibi sever belki, hem eline aldığını ağzına götüren bebe bunlar,corbayla kaşığını ver sen de al bı kase yavas yavaş sende ye, bebekler taklit yapar alışır inşallah, yedirmekle zorlamakla uğraşma iyice sogumasin, tatsız muhallebilerle de bayıltma tadını begenmedigin kendi yemedigin birşeyi zorla verme insan evladı bunlar yazıktır on aylık olmuş zaten bazı şeyleri taklitle gayet güzel kapar açıkmaya başladığını anlayınca iyice acikmasini bekleme huysuzlanir otur yemekle yanına mis gibi yiyin birlikte akşam yemeğe sizle otursun mesela yemese de baksın koyun önüne görsün alışsın bu duruma

Zorlamayın, oyunla eğlenceyle taklitle şakayla yedirmeye çalışıyorum ben de. Yoksa hiç gönlü yok yemeye. İki kaşık yiyorsa kârdır diyrum, tabak tabak yiyen çocuk yok

5 aylık bebek ne güzel yedi.. Kaşık kaşık mamalar verilmiyor başta .. 3 kaşık kuraliyla tadım tadım.1 yaşa kadar Şeker tuz bal verilmez baharat 10 aydan sonra verdim nane kimyon corbalarida vardı. Blw deneyin onunda eline kaşık verin . Akşam yemeklerinizde yemesede masada olsun onunda önüne kayun . Kahvaltılarda mutlaka bir meyve rendelerdim yada muzla verirdim . Bebek pankekleri verin eline minciklasin yesin. Yoğurt severdi Öğlen yoğurtla verirdim yemeğini . Sevdiklerini bulup onun yanında yedirin . Aynı zamanda kendide elde tutulacak formda yiyeceklerden tutsun karıştırıp minciklasin. Ne kadar yerse okadar zorlama yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…