yazıda bazı yanlışlıklar var.
-"edepli yetiştirmek" demişsiniz de dünya üzerinde tek bir edep anlayışı yoktur. size göre edep evlenene kadar sevişmemektir bana göre değildir. bana göre edep başkasına zarar vermemektir, incitmemektir, çalmamaktır vs.
-"başkasına ana olamamak" kadın neden bir başkasına bir şey olmak için yaşasın? ben neden birine anne olmak için hayatımı şekillendireyim ya da birisine "eş" olmak için hayatımı yönlendireyim. o zaten benim "eş" imse bu şekilde de eşimdir. artı ben birinin karısı/anası olarak var olmuyorum bu dünyada. kendim olarak, justholdmetight olarak var oluyorum. geri kalan insanlar ya benim hayatıma gelip adapte oluyor, olmuyorsa çıkıp gidiyorlar.
ikinci bir nokta aynı cümle üzerine: anne olmanın kriterlerini değerlerini kim belirliyor. nerede bu üst yargı mercisii merak ediyorum.
bana göre iyi bir ana olmak demek çocuğuna gereken sosyal, fiziki koşulları sağlayabilmek veyahut sağlayabilmek için elinden geleni yapmaktır. çocuğunun iyi gününde kötü gününde ona destek olmaktır. onu korumaktır, kollamaktır.
insan olmanın doğasını reddetmekten yana değilim. şahsen ana olmakla-sevişmeyi bağdaştıramıyorum. bağdaştırabildiğim tek alan sevişince çocuk sahibi olabildiğin

onun dışında iyi analık-evlilikten önce sevişmek falan ?
-herkes islam dinine mensup değil. dolayısıyla herkes aynı dini ve kurallarını takip etmiyor