Gerçekleştirdiğimiz Ya da Gerçekleştirmek İstediğimiz Hayallerimizi Yazalım

sevdiğimle ailemin rızası ile evlenip ömrüm boyunca mutlu olmak ve kendime bi iş yeri açmak istiyorum :KK16::21:

Ailemin gönüllerinin rızasını alıp evimden telli duvaklı gelinlikle çıkmak ve sevdiğimle bir ömür mutlu olmak istiyorum :KK16:

hayatımda suan istedigimşey müdürüme üniversiteyi kazanmayı ispat etmek her seferinde öyle kazanmak kolay degil diye önlisans mezunu olmamı yüzüme vurmasına sinir oluyorum.bir degil iki degil hergün ....

hostes olmak gibi bi hayalim var ama sanırım artık çok zor :KK43: :KK43:

amerika ve ingiltereye gitmek istiyorum
birde sevdiğim adamla evlenp mutlu olmak :KK16:

Üç buçuk yıl içerisinde kademe kademe bir kısmının gerçekleştiği bir kısmının da gerçekleşmek üzere olduğu bir hayalimden söz edeyim:

1) Kalabalık personelli işyeri binamızda erkekler için varken hanımlar için namaz kılacak bir mescid odası yok idi. Ve yıllardır (en az 20 yıl) bu şekilde idi. Gerçekleşmesi sanki hiiiç mümkün değil idi. Ne var ki iki buçuk yıl önce bu hayal gerçek oldu. Hem de beş kişicik için.

2) Akabinde bir hayalim de şu idi: Abdest alma yeri de olması, farklı katta erkeklere namaz kıldıran kadrolu hocamızın bize de ses sistemi ile bu hizmeti vermesi. Ve tahsis edilen mini odanın hacminin genişlemesi. Bunu gerekli yerlere talep olarak götürdük. Ancak o zaman dinlendi ama harekete geçilmedi.

İki buçuk yıl içerisinde ne oldu biliyor musunuz, namaza başlayanlar arttı. odamızla biz idare ediyorduk. Ancak bizim adımıza odamızı yan odayı da bize tahsis ederek büyütmeye karar verdiler:)

Bir wc de bir klozet iptal edildi ve abdest odasına dönüştürüldü:))))

Ses sistemi ise haftaya cuma vaazına yetişme sözü verildi:)

Bunların bulunduğum işyerinde üç yıl önce konuşulması bile çok ama çok abesti, imkansızdı, tuhaftı, anormaldi, sakıncalı idi, gereksizdi, çılgınlıktı, saçmalıktı, gösterişti,...vs....vs...vs...

İşin en ilginci ise, bunları tasarlayan yönetici kişinin aslında bundan daha önceki zamanlarda bu işlere kesinlikle sıcak bakmayacak olması. Ancak şimdi bizi en büyük destekleyici:)

Son düzenleyen: Moderatör:
hayatıma kpss den sonra müthiş değişiklikler yapmak istiyorum. mesela işe yerleşip, birikim yapmak, kilo verip çok fit olmak, spor salonuna üyelikle, kariyer yapmak ve yükselmek ay o kadar çok dua ediyorum ki hayırlısı diye bakalım hayat:44:

bu yaza kadar zayıflayıp mükemmel bi kız olmayı ve amerikaya amcamın yanına gittiğimde kendimi rahat, güzel ve mutlu hissetmek istiyorummm :97: hem güzel olursam belki amerikalı bi erkek arkadaşım oluuuur :kk77: of muhteşem keşke olsaaa

Benim okadar çok hayalim var ki hangisini yazsam diye düşünüyorum... En büyük hayalim fotomodel olmak. Ayrıca çok başarılı ve kültürlü biri olmak da istiyorum.
İnşallah bütün hayallerime bir bir ulaşırım...

En büyük hayalim kpss yi kazanmak.
Kendi paramın olması.
kendi ayaklarımın üzerinde durabilmem.

ikinciside beni çok sevecek bana değer verecek birisyle hayatımı birleştirmek :KK14:

Şimdilik hayallerim bunlar ..:21:

İngiliz dili ve edebiyatı okumayı çok istiyorum öncelikle. Sonracığıma kilo verip fit olmam şart! Birde sevgilimin hep benim yanımda, hayatımda olmasını hayal ediyorum. Şimdilik bu kadar sanırım.

Yıllar önce savrulmuş giderken,”Rüyalarımdaki hayatı mı yaşıyorum?”diye kendime hiç ama hiç sormamıştım. Benim için hayat her gün yaptığım abuk sabuk işlerden ibaretti. En iyi yaptığım iş de her söylenilene evet anlamında kafa sallamaktı. İşin gerçeği başka alternatifim de yoktu. Ne istediğini bilmeyen birine kim yardım edebilirdi ki?

Kendimde gördüğüm en belirgin yanlış, kendimi herkesten aşağı görmekti. Aşağılık mıydım ben? Tabi ki hayır! Gerçekte hiçbir ortam beni buna itmiyordu. Aslında bu ortamı bal gibi ben yaratıyordum. Silik bir tiptim ben kendimden hiç memnun değildim.

Resmi bir davet beklediğim de kesindi. Benim sorunum şöhret ve paranın rüyalarımdaki gibi çekici ve güzel bir kadının beni bulmasını beklemekti. Sanki birilerinin karşıma geçip şöyle demesini bekliyordum:”Merhaba ben ruh eşin, benimle evlenir misin?” ya da “Ben iyi yürekli cinim ne kadar para istersin?”Yani “armut piş ağzıma düş” durumları!

Adeta bir sabah uyandığımda yaşamımın her zamankinden farklı olacağını sanıyordum. Bu arada garip bir davranışım vardı. Çevremin dikkatini çekmek için elimden geleni yapıyordum. Buna mecbur muydum? Kesinlikle hayır! Ama neden böyle bir gereksinim duydum hala bilemiyorum. Şu da bir gerçek ki; toplum insanlar üzerinde sürekli bir baskı kuruyor ve kişiyi istediği gibi olmak yerine istenilen gibi olmak zorunda bırakıyor.

Evet, her şey berbat gidiyordu, ama tüm bunlar beni asla yıldırmamalıydı. Çünkü ben daha küçücükken her gece yatmadan önce büyük adam olduğumu hayal ediyordum. Tüm bunları unutup o küçük çocuğa ihanet edemezdim değil mi ama?

İşin garip tarafı içimden bir ses, rüyalarımdaki hayatı yaşamanın, tam istediğim gibi olmanın olanaklı olduğunu söylüyordu. Bu sesi anlamlı ve dostça bulduğumdan olsa gerek arayışımı daima sürdürdüm hiç bırakmadım. Bana göre olması gereken de buydu. Ölgün ve bitkin bir durumda olup olmamam değil, sadece ve sadece rüyalarımdaki hayatı yaşayıp yaşamadığım önemliydi.

Benim yaşamdan öğrendiğim en önemli derslerden biri “Bir şey yapmazsam hiçbir şey elde edemeyeceğim” oldu. Gerçekten de yaşamda insana hiç bir şey hazır sunulmuyor. Kararlı olmak, çaba göstermek ve en önemlisi pes etmemek gerekiyor. Bunu Amerikalı kişisel gelişim uzmanı Anthony Robbıns bakın nasıl açıklıyor:”Kendi gelecekleri ile ilgili planları olmayanlar başkalarının planlarına dahil olurlar”.Bu inancım bana rüyalarımı gerçekleştirme aşamasında gerçekten çok yardımcı oldu. Ne zaman bir amaç belirlesem derhal bir şeyler yapar oldum.

Kocaman bir amaç belirlediğimde hemen kendime “Neden olmasın?” diye sordum. Daha karizmatik olmaya karar verdiğim gün saç sitilimi değiştirdim! Birini mutlu etmek istediğim zaman övgü dolu bakışlarımı üzerine diktim. Eğer karşımdaki insan beni yanlış anlamışsa ondan derhal özür diledim. Birinden hoşlanmışsam “Senden hoşlandığımı bilmeni isterim” Diye söze başladım. Burada önemli bir noktanın altını çizmek isterim, ben sürekli şikâyet eden bir insanken gerçekten iyi bir şeyler yapmaya karar verdim. Tüm bunları yapmak için riske girmem ya da çok para sahibi olmam gerekmedi. Sadece biraz esnek olmam yani daha iyi bir stratejiye sahip olmam yeterliydi.

Anthony Robbins’in şu sözlerini bir an olsun aklımdan çıkarmadım.”Yaşam için anahtar, mümkün olduğu kadar farklı yaklaşımlar kullanmaktır. Tek bir stratejiyle hareket etmek, tek vitesti bir araba kadar etkin olabilmek demektir.”

BAYRAM TAŞCI

NLP MASTER PRACTİTİONER
KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI
YAZAR

X