Gerçekler

delbin

"kafamı dinlemek değil, susturmak istiyorum."
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2017
1.112
645
53
ileride yapacağını hayal ettiğin şeyleri, artık yapamayacağını anlayarak hayal kurmaktan vazgeçtiğin gün, kendini "gerçeklik" denilen o derin havuza bütün çıplaklığınla bırakıyorsun. ondan sonra da bütün hayatın, o gerçeklik havuzunda yüzeye çıkmak için çırpınmakla geçiyor...

Havuzun suyu çok soğuk. İşin kötüsü, girince de alışamıyorsun. Suyun içinde olduğun her saniye, o gerçeklik denilen soğukluk, sanki ilk girişinmiş gibi nüfuz ediyor vücudundaki bütün hücrelerine...

Sürekli kendi hayatımız yerine başka hayatları merak ediyor, kendi hayatımız yerine başka hayatları düzeltmeye çalışıyoruz. Sırtımızdaki dikenlerin, diğer insanlara batabileceğini düşünemiyoruz. Mesafeyi ayarlayamıyoruz, bu yüzden birbirimize katlanamıyoruz.

İnsanımız kibirlidir bizim. Kendine toz kondurmaz. "Bağlaç olan -de -da ayrı yazılır" deyince kızar ama "Ayrı yazmazsan kendini kul, köle olarak tanıtmış olursun" deyince gurur yapar, ayrı yazar. İlk yöntem pek işlemiyor, bir de böyle deneyeyim dedim.

Eğitimsizliği ve cehaleti ile övünen başka bir millet daha yoktur.
"Neden okul okumadın?" dersin, "Biz hayat okulundan mezun olduk" der.
"Neden kitap okumuyorsun?" dersin, "Bizim hayatımız roman" der.
Bir de bunları övünerek söyler. Sanki okumak kötü, okumamak güzelmiş gibi...

Zaten hep aynı hatayı yapmıyor muyuz? Acı çeken dostumuza kıyamayıp ona en rahat yatağı sunuyoruz. Dost dediğin acı söyler, açık sözlü olur. Birisine gerçekten değer veriyorsan ona gerçekleri söylemelisin. Günü geçiştiren yalanlar ile hiçbir ilişki ayakta kalamaz.

Milletimizin genel problemleri:

-İş ahlakının olmaması.
-Spor ahlakının olmaması.
-Ticaret ahlakının olmaması.
-Genel bir ahlakının olmaması.

Eğitim ve Kültür seviyesi düşük olan insana mütevazı davranılmaz. Senin nezaketini acziyet sanıp tepene binmeye çalışırlar. Onun için herkese hak ettiği gibi davranıyorum ki, kimse çizgiyi ve haddini aşmasın, herkes yerini bilsin. Bu ülke insanı bana bunu öğretti...

İnsanlara "Hayatınızda hiç sevilmediniz", "Sevgisiz büyüdünüz" diye nefret kusacağınıza, çocuklarınıza Adab-ı Muaşeret öğretin. Her aile çocuğuna görgü kurallarını öğretse, hiçbir problemimiz kalmaz.

Bu tip insanları hayatıma sokmuyorum. Bunlar iyi günlerde komiktir, sizi güldürür, ancak ciddi ve kötü bir olay olduğunda, o olayı analiz edip, çözüm üretemez, olayın ciddiyetini kavrayamaz (ya da sorumluluktan kaçar) size destekten çok köstek olurlar. uzak durulası insanlardır.

Back
X