Geniz eti, bademcik, kulak tüpü tek ameliyat 😞

Merayyy

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2020
1.941
6.577
108
Merhabalar hanımlar, kızım 2 ay sonra tam 3,5 yaşında olacak yani şu an 40 aylık. Ağustos ayından beri inatla geçmeyen üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetimiz vardı zaman zaman astıma hatta bir ara zatürre başlangıcına kadar çevirdi. Gitmediğimiz doktor kalmamıştı çocuk göğüs hastalıklarına bile gittik hepsi antiniyotik ,alerji ilacı, burun spreyi ve mide ilacı yazıp gönderdiler.

Ağustostan kasıma kadar toplamda 11 tane antibiyotik yazılmış.( tabii ki de ben hepsini vermedim 5 kutu falan kullandık) Bir gün kızım beni zor duyduğunu söyledi hemen o gün kulak burun boğaza götürdüm. Orta kulakta sıvı birikmesi var, kulak zarında çökme yapmış geniz eti ameliyatı olması gerekiyor dedi. Neyse başka bi kulak burun boğaza da gittim haydaaa o da hem geniz eti hem bademcik hem de kulak tüpü önerdi. Devlet hastanesine gittim oradaki de evet ameliyat olması gerekiyor ama yaşı çok küçük biz 1 ay ilaçlarını değiştirip 1 ay sonra değerlendirelim dedi. Biz ameliyata karar verdik çünkü kulaktaki sıvı duyma zorluğu yaratıyor ve işitme kaybı olmasından korkuyorum. Benim sorum şu; ameliyat sonrası bizi bekleyen olumsuzlukları deneyimli olanlarınız anlatabilir mi? Çok korkuyorum çok endişeliyim. Bütün doktorlar hem fikir yani olmama durumu yok artık zaten gün aldık 4 gün sonra ameliyat olacak ama ne bileyim içim kalbim öyle tuhaf ki anlatamam.. bizi bekleyen zorluklar neler? Olumlu olumsuz yanları ne? Yaşayanınız bileniniz varsa benimle de paylaşır mısınız?

Hayır yani kullandığı antibiyotiklerin vücuduna ne kadar zarar verdiğinin de farkındayım.. hani doktor yazıyor kullanmazsam geçmez diye düşündüm ama bir kullandık geçmedi, ikinciyi 2 ayrı grup şeklinde vermişler aynı anda 2 antibiyotik kullandık geçer gibi oldu geçmedi. Başka doktor da bu ilaçlar iyi gelmez boşa kullanmışsınız diyip antibiyotik iğne verdi o iyi geldi ama 1-2 hafta sonra tekrar hastalandı. Yani artık çıldıracaktım ağlaya ağlaya verdim antibiyotiği hep yine de bana mısın demedi. Kâr zarar hesabı yaptığımda evet ameliyat mantıklı bütün doktorlar aynı şeyleri söylüyor. Beni sadece süreç düşündürüyor sonrasında neyi nasıl yapıcaz çocuğum aşırı iştahsız 3 buçuk yaşına bişey kalmadı ona rağmen daha 12.5-13 kilo arasında. Prematüre doğmuştu zaten çok zayıf ay bilmiyorum ya deneyimli anneler bi el atın

Kızım 3,5 yaşında bu ameliyatı oldu geniz eti alındı ve kulağına tüp takıldı ilk bir hafta sadece sıvı beslendi zor olan tek süreç buydu ondan sonra uykuları beslenmesi gelişmesi herşey çok daha iyi oldu bazı doktorlar artık tavsiye etmiyor iyileştirmeye çalışıyorlar fakat bizde tıkanıklık yüzde 80 gibiydi ameliyat kaçınılmazdı ve hiç pişman olmadık iyiki yaptırmışız diyoruz

Zaten doktorlar iştahsızlığının da sebebi olarak geniz eti ve bademcik olduğunu söylüyorlar. Reflüsü vardı alerjik bi bebekti zaten büyüdükçe solunuma çevirdi. İstanbul içinde köyümüz kendimiz de merkezdeyiz. Yani İstanbul içi gittiğimiz yer de köye gidip geliyoruz çocuk hastalanıyor her seferinde. Hayır hava değişimi tamam da hani ben il bile değiştirmiyorum ona rağmen dışarda azıcık bi rüzgar alsın benimkinin burnu akıyor ateşi çıkıyo öksürük peşine astım. Bebekken ne havalar aldı ne havalar. Aylardır alerji ilaçları kullanıyoruz. Yani Allahın gücüne gitmesin de sıtkım sıyrıldı daha artık. Yemek yedirmek ayrı zulüm zaten peşinde çatal kaşıkla koşuyorum. İştah açıcılar ne takviyeler neler kullandım atom diye bişey yaptım yok anacım benim çocukta tık yok.

Benim kızımda öyleydi 1,5 sene sadece tarhana çorbası ve makarna yedi diyebilirim. Ama bu ameliyattan sonra iştahı arttı söylüyorlardı inanmıyordum herhangi bir zorluğu yok aksine kolaylık oluyor ameliyat olduğu ilk gece nefes alışverişini duyamadım o kadar sessiz ve rahat uyuyordu ki daha önce hep zorlanırdı mesela

Benim çocuğum şu an tarhana ve makarnayla yaşıyor desem. Sabahları kahvaltısını güzel yapar peyniri yumurtası ekmeği yer bide gün içinde makarna pilav patates akşam yemeği de tarhana. Sadece bunları yiyerek yaşıyor çok zayıf 4 saat önce tarttım 12.8 geldi kilosu. Bişey yemicem anne karnım ağrıyo dedi yattı uyudu. Saat 6 da yemişti daha da biiey yemedi

Aynı şeyleri yaşadık hiç canınızı sıkmayın benim kızım şuan 7 yaşını doldurmak üzere ve tavuk köfte kuru fasülye barbunya nohut vs hepsini iştahla yiyiyor hepsi de o ameliyattan bir süre sonra oldu

Umut oldunuz. Çevremde de geniz eti ameliyatı olan çok var bademcik hiç yok korkuyorum bende ne bileyim çok küçük anestezi alacak zaten nazlı bi çocuk bide bebeğim var 9 aylık. Allah bütün annelerin yardımcısı olsun. İnşallah bende bi gün çocuğum maşallah herşeyi yiyor diyebilirim sizin çocuğunuza da maşallah Allah bağışlasın Rabbim nazardan saklasın

5 sene sonra hesaba giriş yapıp sizin mesajınızı görüp yazdım :) şurup gibi bişey verdiler ondan sonra uyudu ben normalde tabi ağlardım o an ama yan yatakta daha önce ilk oğlu ameliyat olmuş bir kadın vardı ikinci çocukları için gelmiş çocuk uyuşmaya başlayınca video falan çektiler baya eğlendiler o beni biraz sakinleştirmişti yoksa acillik olabilirdim bende

Ya ben şu mesajı okurken gözlerimin dolması peki dün doktora ameliyat için gün almaya gittik ben orda başladım zaten ağlamaya hayır çocuğa kızıcam bu ara kızamıyorum da ameliyat olacak diye böyle içime sokasım geliyor. Allah beterinden saklasın tabi görüp göreceğimiz bu olsun. 5 sene sonra girip bana yazmak tevafuk diyelim o zaman çok teşekkür ederim yorumlarınız için

Allah şifa versin versin hemen toparlasın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…