Geniz eti ameliyatı ve tüp takılması tecrübe olanlar

nihan34

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
86
42
613
İstanbul
Merhaba çocuğu geniz eti ameliyatı olan var mı. Benim oğlumun kulaklarında sıvı birikiyor burnu çok akıyor. Biz tüp taktırmak istemiyoruz acaba sadece geniz eti ameliyatı olsak kulak sorunumuz da çözülür mü? Nolur bilgisi olan aydınlatabilir mi? Şimdiden çok teşekkür ederm

Ben oğlum 6 yaşındayken aynı sorunu vardı banada dediler tüp takılacak bademcikleri alınacak geniz eti alınacak diye sonra işinin eğil bir dr a denk geldik kulaktaki sıvının yaz güneşinde koruyabileceğini bol bol sakız çiğneyip balon şişirmesi gerektiğini ve sadece geniz etinin alınmasının yeterli olacağını söyledi antibiyotik tedavisi de uyguladı geniz eti ameliyatı oldu 1 gece kaldık hastanede sonrasında ne bademciği ne burun akıntısı ne kulak enfeksiyonu geçirmedi eğer tüp takılması illa şart diyorsada korkmayın benim arkadaşım taktırdı kendiliğinden düştü

Beni çok rahatlattınız çok teşekkür ederim.Doktor burun akıntısı geçmez devam eder demişti o yüzden tüp taktırma konusunu hiç istemesem de düşünmeye başlamıştım. Fakat şuan ilk olarak geniz eti aldırmaya karar verdim. Devam ederse sonrasında tüpü düşüneceğim.

İyi akşamlar, kendim bu iki ameliyatı da geçirdim. Benim kulaklarımdan sıvı akardı o derecede ileriydi. Tüp takıldıktan sonra ne bir daha enfeksiyon oldu ne de akıntı. Benim çocukluğum hastanelerde geçmişti ve ameliyattan sonra çok rahatladım. Geniz eti için de nefes alamazdım ben ve akıntı olurdu. Çoğunlukla rahatladı fakat akıntı olan kısım hala ara ara dolar ve nefes alamam ama yine de çok rahatladım

Bizim de geniz etini aldırmamış gerekiyormuş. Kulaklarında biraz sıvı var ama ameliyat sırasında çizik atacaklarmış kulak zarına. Belirgin sıvı gelirse tüp takacaklar, az bir sızıntı gelirse geniz eti alınınca kendisi boşalır diye bırakacaklarmış. Daha 2 buçuk yaşında. Gittiğimiz 2 doktor var biri çok karşı operasyona. Boşuna bıçak değdireceksiniz çocuğa diyor. Diğeri bizi kbb'ye yönlendiren zaten, bir an önce alınsın diyor. Boy uzaması çok yavaşladı beni en çok bu endişelendiriyor. Hafif horlaması, nadiren de apnesi var. Kreşe gittiği için burun akıntısını hiç önemsemiyorum, o sabit.

Merhaba ameliyat oldunuz mu acaba?olduysa süreç nasıldı?benin kızım 4 yaşında aynı şekilde geniz eti alındı ve kulak zarlarına çizik atıldı.1 hafta oldu ama ara ara kulağında ağrı tarifliyor ve bazen genizden konuşuyor harflerin bazılarını tam çıkaramıyor ara sıra. Sizde de oldu mu olduysa ne zaman geçti acaba

1 buçuk ay önce alındı. Ameliyattan önce de genizden konuşması yoktu, sonra da fark etmedim. Oğlumun kulağına tüp de takıldı. İlk hafta aniden giren ağrısı oldu. İçindeki sıvı boşalıp basınç değiştiği için normalmiş. Ameliyattan 2 hafta sonra herhangi bir şikayeti kalmamıştı. Geçmiş olsun.

Merhaba benim oğlumda 2,5 yaşında tehşis nasıl kondu? Geçen seneden beri nefes alamıyor oğlum, horluyor gün içinde bile ağzından sesli nefe alıyor önce alerji dendi şimdi geniz eti. Sadece ağızdan baktı. Bi spey bide şurup verdi geçmeze ameliyat ama biz yapmıyoruz dedi ne yapacağımı şaşırdım

Çocuk doktoru bile 10 aylıkken söylemişti geniz etinin hızlı büyüdüğünü. Yani ağızdan bakılarak görülebilen bir şey ama kesin tehşisi kbb uzmanı burundan endoskopi ile koydu. kulaklarına da bir ölçüm yapıldı içinde ne kadar sıvı olduğunu gösteren. Öncesinde geniz etinin büyümesini durdurmak için oğlum da uzun süre sprey kullandı. Şurup kullanmadı. Alerjisi yok ama her gittiğimiz kbb uzmanı alerjisi var mı diye sordu. Çünkü alerjisi olan çocuklarda çok daha hızlı ve çok büyüyen bir şey geniz eti. Alerjisi varsa önce onun tespit edilip uygun tedavisinin yapılması gerek. Yoksa ameliyattan sonra alerji geniz etini yine büyütüyor. Ankara'daysanız 10 tane doktor adı verebilirim :) Biz ameliyat etmiyoruz diyen kbb uzmanı mı?

Merhaba 1,5 yaşındaki oğlum için hem tup hem geniz eti önerdi doktorumuz. Ibni Sina da Hazan Hocaya gidiyoruz. Hazan Başak. Siz Hazan Hanım'a gittiniz mi hiç? Gittiyseniz memnun muydunuz? Başka bir doktora daha mı götürsem diye düşünüyorum sormak için. Ankara'da yaşıyorum, bahsettiğiniz 10 doktorun adını öğrenebilir miyim? Teşekkür ederim.

Merhaba 1,5 yaşındaki oğlum için hem tup hem geniz eti önerdi doktorumuz. Ibni Sina da Hazan Hocaya gidiyoruz. Hazan Başak. Siz Hazan Hanım'a gittiniz mi hiç? Gittiyseniz memnun muydunuz? Başka bir doktora daha mı götürsem diye düşünüyorum sormak için. Ankara'da yaşıyorum, bahsettiğiniz 10 doktorun adını öğrenebilir miyim? Teşekkür ederim.

Hazan Başak'ı hiç duymadım. Ben doktor araştırırken derlediğim isimler Umut akyol, can koç, nuri özgirgin, gökhan olgay, erdinç aydın, sait yücel, cem özbek. 10 değil 7 etti, aradan zaman geçince bazılarını unuttum sanırım.

B bernaayaz merhaba , peki siz Ankara daki doktorlardan hangisini tercih ettiniz çocuklarda hangisi daha tecrübeli dersiniz ayrıca buharlaştırılarak mı yoksa kesi yapılarak mı alındı ? Geçmiş olsun

B bernaayaz merhaba , peki siz Ankara daki doktorlardan hangisini tercih ettiniz çocuklarda hangisi daha tecrübeli dersiniz ayrıca buharlaştırılarak mı yoksa kesi yapılarak mı alındı ? Geçmiş olsun
hepsi çocuk konusunda tecrübeli. bütün isimleri ya doktorlardan ya da çocuğunun geniz eti ve kulak problemleri için doktora gitmiş arkadaşlarımdan aldım. gökhan olgay ve erdinç aydın'a gittik. ikisi de çocuk doktorlarımızın önerdiği isimlerdi.

kesi ile alındı diye düşünüyorum çünkü hiç buharlaştırma diye bir şeyden bahsedilmedi ve alınan parça patolojiye gitti. kesi yerine koterizasyon yapıldı, yani yakıldı. o da geniz etinin tekrar büyümemesi içinmiş. acaba buharlaştırmadan kasıt o mu?

Son düzenleme:
Merhaba, buharlaştırma sanırım kablatör plazma adındaki bir cihazla kesi olmadan alınıyor. Kanama olmadan yapılıyormuş. Tekrarlama riski de çok azmış.

Merhaba benim oglumda 6 yasinda ve doktor kulağında sıvı var geniz eti de var bademcik hepsi bir yapılır demisti sizi görünce tereddüt ettim tüp için hangi doktora gittiniz hastane

Merhaba benim oglumda 6 yasinda ve doktor kulağında sıvı var geniz eti de var bademcik hepsi bir yapılır demisti sizi görünce tereddüt ettim tüp için hangi doktora gittiniz hastane
Taktırmadım sadece geniz etini aldırdım sorun kalmadı ama tabi bilemem herkesin rahatsızlığı farklı ben bu tür işler için özel hastanenin söylediğine değil daha çok devlet hastanesi ne ser ona bakın derim

Bana da özel hastanede demişlerdi tüp takıcaz geniz eti bademcik aldırılacak diye eğitim araştırma hastanesinde bir doktor da geniz etini alalım takip edelim demişti çok şükür gerek kalmadı bademciği aldırmadım tüp taktırmadım sakız çiğnemek balonşişirmek bide güneşli havalarda güneş halletti.Geçmiş olsun bir ili doktor görüşü almakta fayda var

Merhaba öncelikle geçmiş olsun geniz eti ameliyatı sonrası konuşmasında bir sorun yaşadınız mı beni oğlum 3 yaşında 3 hafta önce ameliyat oldu geniz eti alındı konuşmasının çoğu anlaşılmıyor şuan sizde böyle bir şey yaşadınız mı merak ettim tekrar geçmiş olsun

Konuşmasında bir zorluk yoktu benim oğlum 6 yaşındaydı ama biraz acıdığını söylemişti kendince bi farklılık hissettiyse konuşmak istemiyordur zamanla düzelir merak etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…