• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genital yanma, koku

Seftalireceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2019
695
580
53
Çocukluğumdan beri bitmek bilmeyen idrar yolu enfeksiyonu var. Mide bulantısı, yanma koku hiç bitmiyor. Eşim şimdi uzakta ama ben geleceği güne odaklanıp diken üzerinde bekliyorum.Gidiyorum devlet hastanesine idrar yolu enfeksiyonu için hep aynı ilacı verip gönderiyor. Diyorum bu ilaçtan kullandım ama şikayetim devam ediyor.Hala aynı ilacı yazıp yanına da başka bir ilaç yazıp gönderiyor. Çok ağır değil ama yinede koku oluyor.Özellikle burnum o kadar iyi koku alıyor ki.Kendim olsun başkası olsun hemen farkediyorum. Hijyenime de dikkat ediyorum ama gelen bir akıntı ile yine koku devam ediyor. Sirke, karbonat gibi şeyleri deneyip genital florayı da bozmak istemiyorum. Ph bozulunca zararlı bakteriler çoğalıyormuş diye okumuştum. Şimdi N.vea genital bölge yıkama jelini kullanmak istiyorum. Kullananlar var mı?
Ya da bu kokudan tamamen kurtulan var mı?

Bende de çok sık oluyordu sizin kadar olmasa da eritmeli bı ilaç verdiler akşam içtim sabaha kadar idrarımı tutup sabah yaptım o fayda etmişti birde sirkeli ılık su yapıp o bölgeyi yikiyordum hergun o da çok fayda etmişti iki üç günde fayda etti isterseniz sirkeyi bir deneyin

Jel kullandım sadece bastiriyor kokuyu fayda etmiyor sirke ve karbonat işine hiç girmeyin aynı durumu yıllardır yasiyorum aynı şekilde aynı ilaçları yazip gonderiyorlar

kurtulman icin basit bi recete var aslinda bende yurtta klozetten mikrop kapmistimm surekli kasintimm sari akintimm yanmalarim vardi oturamiyodum bide doktorda antibiyotik falan krem veriyodu evliysen fitil ama ben dogal yollarla cozdumm.
ilk olarak gittimm 10 pamuklu ic camasiri aldimm o naylon gibi olanlari hic kullanma boyle sikayetin varsa onlari yikayip guzelce utuledimm aksam yatmadan once bir tane temiz giyodum bise sabah kalkimca hemen degistiriyodumm gun ortasindada bi tane degiatiriyodum
sonra ekmegi azalttimm ozellikle beyaz ekmek
gunluk sabah bir kase yogurt yedim
gece yatmadam bir bardak suya bir yemek kasigi elma sirkesi koyup iciyodum
gece yatarken bacaklarimi genital bolgemi yikiyodum ilik suylaa guzelce kurulayip camasirimi giyodum isterdeb giymesende olur hava almasi onemli guzel incede bi pijama giyodum
asla bu sure zarfinda dar kiyafetler giymedim dar kotlar rahatsiz edecek kumaslari tenimden uzak tuttum
bol bol c vitamini en cokta limon tukettimm bir bardak su iceceksem icine hemen limon damlatiyodum cok faydasi var
bunlari sadece 1 hafta yaptimm ama duzenli hic aksatmadan ve kokten bitti

Ve lutfen o jellerden kullanmayin oranin dengesini bozmayin basta iyi gelir temizler guzek kokar ama icerinin dengesinide bozabilir tuvaletten sonra bol su ile yika guzelce kurulaa

Yikamayacaksin arkadasim bir kere yikaman yeterli o da saf suyla zaten cok titizlendigimiz icin ph dusuyor ve bakteri mantar olusuyor mumkunse hep kuru kalicak fitiller oteler sadece dr lar verir sık kullanimda zararli cozumu kurutup mantari sonra fitil kullanmak ardindanda esinizde varsa eger o da ilac kullanicak yoksa oyle surer gider mantar

Çocukluğumdan beri bitmek bilmeyen idrar yolu enfeksiyonu var. Mide bulantısı, yanma koku hiç bitmiyor. Eşim şimdi uzakta ama ben geleceği güne odaklanıp diken üzerinde bekliyorum.Gidiyorum devlet hastanesine idrar yolu enfeksiyonu için hep aynı ilacı verip gönderiyor. Diyorum bu ilaçtan kullandım ama şikayetim devam ediyor.Hala aynı ilacı yazıp yanına da başka bir ilaç yazıp gönderiyor. Çok ağır değil ama yinede koku oluyor.Özellikle burnum o kadar iyi koku alıyor ki.Kendim olsun başkası olsun hemen farkediyorum. Hijyenime de dikkat ediyorum ama gelen bir akıntı ile yine koku devam ediyor. Sirke, karbonat gibi şeyleri deneyip genital florayı da bozmak istemiyorum. Ph bozulunca zararlı bakteriler çoğalıyormuş diye okumuştum. Şimdi N.vea genital bölge yıkama jelini kullanmak istiyorum. Kullananlar var mı?

Normal değil bence sürekli devam eden bir şikayet. Önce araştırıp güvenilir bir özel hastaneye jinekoloji bölümüne git. Sebamed Feminine Intime Wash kullanıyorum her duşta. Mantar tedavimden sonra arkadaşım onermisti. Çokta memnunum. Ama önce tedavi olman şart. Bide ara ara az bisey sirkeyle suyu karistirip yarim caybardagi içiyorum haftada bi kac kere. Icerden onlem almaya calisiyorim :) . Ayrıca günlük ped ve kokulu tuvalet kağıdı almıyorum artık.

Idrar yolu enfeksiyonu olmadim hiç. Alaturka tuvalet tercih ederim klozet sevmem. Bünyeye göre değişir mi bilmiyorum da önemli olan genital bölgeyi temiz tutmak bence. Sadece su kullanıyorum jel vs hic kullanmadim. Ilaclari bilmem de bol su icin temizlige dikkat edin.

A
Bende de çok sık oluyordu sizin kadar olmasa da eritmeli bı ilaç verdiler akşam içtim sabaha kadar idrarımı tutup sabah yaptım o fayda etmişti birde sirkeli ılık su yapıp o bölgeyi yikiyordum hergun o da çok fayda etmişti iki üç günde fayda etti isterseniz sirkeyi bir deneyin
Ama sirke ordaki florayı bozuyor. Genital bölge için pek önermiyorlar artık.

sırke ph ına zarar vermez suyla karıstırdıgında tahrıs de etmez korkma. ılactan daha ıyı. ve zararsız

Ne sirkesiydi?

Back