genital uçuk olduğumu öğrendim, kendimi iyi hissetmiyorum?

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
evlendikten bir 6-7 ay sonra aft şeklinde uçuk çıktı, hep aynı yerde oluyor ve tam olarak iyileşmiyor. ya kızarıklık kalıyor ya tekrar beyaz oluyor. Doktor, sadece tekrarlayan birşey olduğunu ekstra bir tehlike bulunmadığını söyledi. bu doğru mu?
1) eşimin de doktora gitmesi gerekir mi?
2) bu virüs bana eşimden mi bulaştı sadece cinsel yolla mı oluyor yani eşime evlenmeden önce başka birinden mi bulaştı bunu öğrenmek istiyorum. çünkü bizim daha önce de 7 yıllık sevgililik sürecimiz vardı ilişki yaşamıyorduk ve şuan kafam karıştı aklıma kötü şeyler gelmiyor değil. niyeyse sağlıklı düşünemiyorum. cidden beklemem böyle birşey ama insanın aklına gelmiyor değil. eşimde de kızarıklık oluyodu bazen ben tahriş falan olduğunu düşündüm.

3) hamilelik olursa doğum süreci nasıl işliyor, bu hastalık geçse bile kesin çözüm olsun diyr sezeryan mı olmak durumundayım? sanırım geçse bile içim rahat etmez o durumda.

4)eşim sürekli prezervatif kullanmalı mı?

5) eşim karşılıklı oral istediği oluyor, bu durumda bunu hiçbir zaman yapmamalı mıyız?

evlendikten bir 6-7 ay sonra aft şeklinde uçuk çıktı, hep aynı yerde oluyor ve tam olarak iyileşmiyor. ya kızarıklık kalıyor ya tekrar beyaz oluyor. Doktor, sadece tekrarlayan birşey olduğunu ekstra bir tehlike bulunmadığını söyledi. bu doğru mu?
2) bu virüs bana eşimden mi bulaştı sadece cinsel yolla mı oluyor yani eşime evlenmeden önce başka birinden mi bulaştı bunu öğrenmek istiyorum. çünkü bizim daha önce de 7 yıllık sevgililik sürecimiz vardı ilişki yaşamıyorduk ve şuan kafam karıştı aklıma kötü şeyler gelmiyor değil. niyeyse sağlıklı düşünemiyorum. cidden beklemem böyle birşey ama insanın aklına gelmiyor değil. eşimde de kızarıklık oluyodu bazen ben tahriş falan olduğunu düşündüm.

3) hamilelik olursa doğum süreci nasıl işliyor, bu hastalık geçse bile kesin çözüm olsun diyr sezeryan mı olmak durumundayım? sanırım geçse bile içim rahat etmez o durumda.

5) eşim karşılıklı oral istediği oluyor, bu durumda bunu hiçbir zaman yapmamalı mıyız?
bunları doktorunuza sorsaydınız ya ? daha dogru bılgı olmazmıydı ?

Eşiniz doktora gitse iyi olur ancak belirtisi yoksa doktorun yapabileceği bişey var mı bilmiyorum.

Evet %99.9 ihtimalle cinsel yolla bulaşır.

Normal doğumda bebeğe bulaşma ihtimali olduğu için genelde sezaryen tercih edilir.

Prezervatif konusunu doktora danışsanız daha iyi olur, çünkü muhtemelen ikinizde de olan bir şey için korunmaya gerek yoktur.

Lezyon olmadığı sürece oral konusunda sıkıntı olmaz sanıyorum ama yine de doktora danışmakta fayda var.

Her halükarda siz en doğru bilgiyi bir uzmandan alırsınız. En iyisi gidin ne yapmanız gerektiğini öğrenin.

doktora da bazı soruları sordum ama o hemen reçete yazdı gönderdi 5-10 dk zaman ayırıyorlar
sorularınıza cevap vermedı mı yanı ?
sordugunuz soruya cevap bıle alamadıysanız bır baska doktora daha gorunun derım .
mecbur soracaksınız yanı bazı seyler mecbur sorulacak .

Ağız- genital bölge teması ile HSV-1’ in genital bölgede de enfeksiyona neden olduğu gösterilmiştir.
Böyle yazıyor İnternette
Eşinizin ağzında uçuk çıkar mı hiç?

Eşiniz doktora gitse iyi olur ancak belirtisi yoksa doktorun yapabileceği bişey var mı bilmiyorum.

Evet %99.9 ihtimalle cinsel yolla bulaşır.

Normal doğumda bebeğe bulaşma ihtimali olduğu için genelde sezaryen tercih edilir.

Prezervatif konusunu doktora danışsanız daha iyi olur, çünkü muhtemelen ikinizde de olan bir şey için korunmaya gerek yoktur.

Lezyon olmadığı sürece oral konusunda sıkıntı olmaz sanıyorum ama yine de doktora danışmakta fayda var.

Her halükarda siz en doğru bilgiyi bir uzmandan alırsınız. En iyisi gidin ne yapmanız gerektiğini öğrenin.
doktora birkaç soru sordum, bazı sorular sonradan aklıma geldi ama doktorlar da zaten 5-10dk vakit ayırıyorlar.

eşime bunu söylemeli miyim cinsel yolla bulaşıyor diye o sadece aft diye biliyor böyle bulaştığını bilmiyor yani.

doktora da sorduğum şeyler oldu ama sorular kafamda sonradan oluştu diyebilirim ve doktorlar sadece 5-10dk zaman ayırıyorlar

devlet hastanelerinde 5-10 dk ayrılması maalesef muazzam sağlık sistemimizin rezilliği..
ben eşimle toplamda 14 yıldır birlikteyim, 9 yıldır evliyim bir oğlum var ve bende tee doğumdan sonra hpv çıktı.. tehlikeli bir tür olmadığından bu uçuklar nitrojenle donduruldu ve geçti.. 3 senedir bir daha olmadı.. düzenli smear testi veriyorum herhangi bir sıkıntım yok..
doktorun bana söylediği bu tür hastalıklar %100 cinsel yolla bulaşıyor ve erkekler taşıyıcı olup kadınlarda hastalıklar ortaya çıkıyor. kadınlarda yıllarca hiç de çıkmayabilir ama genelde bağışıklık sistemi düştüğünde ortaya çıkıyor.. bir daha hiç çıkmayadabilir, sürekli de çıkabilir bunlar belirsiz..
eşinle kaç sene birlikte olduğunun bi önemi yok.. senden önce 1 kere bile başkasıyla birlikte olduysa ve o kişide hastalık varsa olan oluyor zaten..

tavsiyem devlet hastanelerinde bununla ilgili sağlıklı cevaplar alamayacağın için özel bir hastanede iyi bir doktor bulup sen jinekologa eşin de ürologa görünmeniz..

doktora birkaç soru sordum, bazı sorular sonradan aklıma geldi ama doktorlar da zaten 5-10dk vakit ayırıyorlar.

eşime bunu söylemeli miyim cinsel yolla bulaşıyor diye o sadece aft diye biliyor böyle bulaştığını bilmiyor yani.

ayrıca biraz önce izah ettiğim gibi zaten eşinden bulaşmış olduğu için bunu eşinle kesinlikle paylaşmalı ve ikinizin de tedavisi sonuçlanmadan cinsel birliktelik yaşamalısınız ki bir şekilde sonlansın..

Romatologa git behçet hastaliği yonunden kontrol etsin. Ağizda da kuçuk beyaz agrili aftlar çikiyor mu?

Romatologa git behçet hastaliği yonunden kontrol etsin. Ağizda da kuçuk beyaz agrili aftlar çikiyor mu?
evet ağzımda yıllardır yara çıkıyor, ben onu doktora söyledim ama bu sanırım evlendikten sonra oldu diye hiç behçet hastalığına yormadı bu durumu, kan testi ile uçuk olduğunu belirledi

Özel hastaneye gidin o zaman. Anladığım kadarıyla smear da vermemişsiniz. Gidin doğru düzgün teşhisiniz konsun, hangi tip olduğu belirlensin, tedaviniz başlasın. Eşinizle birlikte tedavi olacaksınız tabi ki söylemelisiniz. İnsan böyle bir şeyi eşinden neden gizler zaten?

Özel hastaneye gidin o zaman. Anladığım kadarıyla smear da vermemişsiniz. Gidin doğru düzgün teşhisiniz konsun, hangi tip olduğu belirlensin, tedaviniz başlasın. Eşinizle birlikte tedavi olacaksınız tabi ki söylemelisiniz. İnsan böyle bir şeyi eşinden neden gizler zaten?
smear gerek yok o siğilde oluyor dedi ben kan testi ile öğrendim
gizleme değil de zaten söylüyorum uçuk aft diye ama bilmiyor gibi yani açıklamadım daha bende yeni öğrendim

Hastanelere bir cozum bulsalar keske doktora da bir sey demiyorum cunku 5 dk bir hasta bak diyen s.b. 5 dk muayene mi etsin teshis mi koysun tedaviyi mi planlasin recete mi yazsin hastayi mi bilgilendirsin. Ozele git diyenler olmus ama ya ozele gidecek parasi olmayanlar ne yapsin 😔

Ee simdi kocaniz aldatmis mi oluyor cinsel yolla bulasiyorsa?

Back
X