Öncelikle geçmiş olsun bendede var genital siğil ama rahim ağzında ben degil doktorum görmüştü hemen benden parça aldılar bişey hissetmedim hatta üstüne hafif kanamalarim bile oldu çok sürmeden bitti..bana ilk başta gittiğim doktor patoloji sonucuma göre kansersin demişti kötü çıkmıştı çocuğun olmaz vs dedi ben başka doktora gittim oda muayene edip smear testi yaptı..smear testim temiz çıktı çok şükür ama oda bana kanser hücresi taşıyorsun mutlaka temizlettir aşı yaptır ve sakın çocuk düşünme dedi ben tabi bunla da yetinmedim ve şuan ki doktoruma gittim muayene etti bakti sana kim kansersin dedi smear testin temiz temizletmene bile gerek yok dursun bunlar dedi her ihtimale karşı aşı yaptır dedi senede bir kere smear testi vericem..kusura bakmayın uzun oldu yanitim ama mutlaka siz tedavinizi olun ben o dönem fitil kullandım çünkü benjm birliktelikte bile kanamam oluyordu Şükür fitillerden sonra kanamam kesildi..sigillerim benim görebilecegim bir yerde değil baya içeride öyle oldugu için ben göremiyorum ne durumda bilmiyorum aşı da ileride kızın olursa onu bile hpv den koruyormus doktorum demişti bende olucam inşallah