Genital sigil sadece esten mi bulasir

Srfak24ask

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2019
3
4
30
Merhaba bende yaklaşık 2 ay önce sigil çıktı bundan önce 3 defa asilama yaptırdım ve mantar şikayetim çok oluyordu bunun icin mantar kremi kullandım el veya ayaktaki mantarları geçiren bi krem di o kremi kullandiktan sonra 1 hafta sonrasında siğil ler çıktı bende Dr gittiğimde durumun ciddiyetini anlattı ve yaktırdim amma yine var bu siğil ler sadece esin den mi bulaşıyor yoksa tuvaletten veya başka yerlerden de bulasir mı açıkçasıben eşimden suphelenmeye başladım bu yüzden bilgisi olan varmı

Benim de tüp bebek sürecinde oluştu şahsen ben de hastaneden bulaşmış olmasından çekiniyorum. Çünkü sürekli yumurta kontrolü için alttan muayene yapılıyordu ultrasonla başındaki kılıfı değiştirmeyi unutmuş olabilirler veya birçok ihtimal daha var.. onun dışında o ara çok hamama gidiyorduk ordan da bulaşmış olabilir :KK43: çünkü ben eşimden şüphelenmiyorum. Ama evlenmeden önce kaptıysa bilemem.

Sigilin bulasmasi icin ciltteki sigil olan yerle surtunme olmasi sart demisti benim doktorum. Cunku virus ciltteki catlaklar yoluyla geciyor. Yani oyle dokunmakla bulasmiyormus. Ayrica sigil virusunu ne zaman kimden kaptiginin anlamanin bir yolu yok. Atiyorum kadin ya da erkek diyelim ki 5 sene once sigil olan biriyle surtunme dahi olsa birliktelik olmustur, hicbir belirti vermeyebilir, bugun bagisiklik dusmustur sigil cikmistir. Burda onemli olan doktorunuz smear yapti mi, rahim agzi icin ilk bu onemli

Simir yapıldı iki defa yaptırdım temiz çıktı ve hpv tip 6 çıktı
Tip 6 düşük riskli bir tip siğil yapanlardan. Doktorunuza gidip tedavi olup bağışıklığınızı da güçlü tuttuğunuzda geçer inşallah. Korunun mutlaka hatta negatif olana kadar ilişki bile yapmayın bence ben öyle düşünüyorum. Tabii eş varsa o da tedavi olmalı. Beta glukan içerikli immuneks kullanabilirsiniz. Ayrıyetten yeşil çay, zerdeçal çayı, propolis, çörek otu yağı vs de tüketebilirsiniz. Geçmiş olsun

X