- Konu Sahibi Yaseminaysalar
Arkadaşlar genital herpes için bir çözüm buldum!!!!!
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhabalar,
bundan 6 yıl önce küçük su dolu kabarcık şeklinde birşey çıkmıştı, hemen araştırdım ve genital herpes dedim kendi kendime, sonra doktora gittim evet genital herpes dedi, zaten tahlillere v.s gerek kalmadan kendini çok belli eden birşey, doktor bana uçuk için bir krem ve bir ilaç verdi ama çıktıktan sonra hiç birşey geçirmiyordu, aynı dudakta çıkan uçuk gibi....çıkmışsa yapacak hiçbirşey kalmıyor, kaşıntılı, acılı süreç, sonra yara ve yaranın geçmesi....sonra başka doktora daha gitim, bana uzun soluklu kullanmam için valtrex verdi, ve vücut direncimi kuveetli tutmamı istedi, çünkü ne zaman adet olsam, adet sonu çıkıyordu...ben uzun soluklu valtrex kullanma konusunda doktoru dinlemedim tabi, bunun vücuduma vereceği yan etkileri istemedim ( çünkü her ilacın ister istemez vücuda zararı oluyor)...bir süre, hafifi batma gibi acı hissedersem( çıkmasını hissettiğim an) valtrex içtim, en fazla 2-3 gün, bu şekilde daha hafif geçirmeye çalıştım, zamanla daha az çıkmaya başladı, kafamdan da sildim, çıkar mı diye düşünmedim, beklemedim, çıkacağını hissedersem ilaç içtim...en son ne zman çıktı hatırlamıyorum bile, sanırım 3-4 yıldır çıkmıyor çok şükür...benim bu konuyla alakalı tecrübem de böyle....tavsiyem; çok fazla düşünüp, dert etmeyin, bence uzun soluklu da asla ilaç kullanmayın, çıkınca çözümüne bakıp, geçiştirmeye çalışın, krem sürüp vs. zaten çıkınca yapacak hiçbirşey kalmıyor...
Sizinki genital hsv1 miydi yoksa hsv2 miydi? kan tahlili yaptiniz mi yani? eger hsv1 virusunden kaynakli olani ise zaten korkulacak birsey pek yok onda. cunku hsv1 dudakta ucuk yapan ve bolgesi disinda fazla tekraar yapmayan bir virustur. hsv1 genital herpes yasayanlar genelde birkac yilda bir atak yasarmis. ama hsv2 icin isler cok cok daha farkli :S
merhabalar. bu virusu ben de 2011 kasimda kaptim. ilk atagim beni mahvetti resmen. kabarciklar, agri, yanma, batma mahvetti. isin garip tarafi 4 tane uzman doktor tanimadi herpesi :) 4 ay sonra tekrar cikinca baska bir uzmana gittim, anlattim soyle soyle sikayetim var tekrarladi herpesten supheleniyorum. bakti evet bu herpes dedi, basimdan asagi bir kaynar su dokuldu. neyse ama bununla yasamayi ogreniriz, herkesin yok mu bir derdi. bunun 5 ay sonrasinda 10 gunluk bir atak mahvettti. 5 ay sonrasinda ise amerikada mastirda iken bir hemsireyle bu konuyu konustum. kan testi neden yapmadin dedi. .doktor onermedi dedim. yapalim da hangi tip herpes oldugunu ogren dedi. test yaptik herpes 2 pozitif geldi. mahvoldum. tip 2 en inatci ve saldirgan olani. daha sonra bir detayli aramaya giristim ki ne ogreneyim: ister genital bolgede herpesiniz aktif olsun ister pasif, her zaman bulastiriciliginiz devam ediyor! zaten kapanlarin cogu partnerlerinde acik yara ve belirti yokken kapmis. yani bu hastaligi kaptiysaniz isiniz zor. yeni bir hastalik kapmaya da daha acik hale getiriyor sizi. aids hastalarinin %80inde bu herpes de varmis zaten..BIR BASKA HASTALIK DA BIRINDEN KAPMANIZ AN MESELESI. ben bundan once molluscum diye caresi olan basit bir hastalik aldim, kendimi iyi egitmedim, sonra ayni partnerimden bu herpes belasini aldim. bu cinsel hastaliklarin birkac tanesi genelde bir arada ayni kiside gorulur.
ne edicez buna karsi hic bilmiyorum. kim bizi bu igrenc ultra bulasici, bebekler icin oldurucu, menenjit tehlikesi bulunan, caresi olmayan, bir ise yaramayan ama esek yuku kadar para tutan ilaclari olan, omur boyu yara agri ve ates icinde birakan hastalikla bizi kabul eder? bir arkadas ben bu hastaliga yakalanmadan once demis ki: sevdiginiz yakin oldugunuz insanlari tedbirler konusunda uyarin diye. keske beni de bir uyaran olsaymis. benim hayatimi gocerten bu hastaliga belki o zaman yakalanmazdim.
simdi 6 aydir dinmeyen bir atagim var ve surekli sinir hasari yaratmis. uzerine oturamiyorum, yatamiyorum, hicbir sinir ilaci kar etmiyor. post-herpetik nevralji diye bir hastaliga cevirmis halde. amerikada post-herpetik nevralji agrisini yillarca cekmeye dayanamayip intihar eden bir hayli insan duymustum.
ben bir lisans ve bir yuksek lisans diplomasina sahibim. ama bu diploma yigininin arasinda afedersiniz kicimizin sagligi kadar temel birsey ogretilmemis bize. bu hastaliga yakalanana kadar ben bu hastaligin adini bile duymamistim, bir kisi bile uyarmamisti. insanligin belasi, cozumu olmayan ve salgin halinde boyle bir hastaligin nasil caresi olmaz? ben zannediyordum ki bu tur hastaliklar ancak uyusturucu bagimlilarinda veya fahiselerde olur, beyaz yakali vatandaslarda ne gezsin. nasil bu kadar salak olabildim? bunlar bulasici hastaliklarsa ve birer zincirse nasil marjinal kalabilsin ki? bunu neden akil edemedim hic?
Size sesleniyorum tip camiasi, hayatimiz madem bu kadar ince iplige bagliydi ve bu tur seylere madem her gun sahit oluyordunuz, neden topluma bu ciddi meselelerin alarmini vermediniz hic? bu hastalardan sonra ben yakalandim, benden sonra da eminim surekli baskalari yakalandi. bu vurdumduymazlik niye? insanlarin hayati bu kadar mi bedava?
BU HASTALIGA YAKALANMIS INSANLAR: SEVDIKLERINIZI BU HESPESIN HER YONU HAKKINDA UYARMAYI LUTFEN IHMAL ETMEYINIZ. BU ACIYI NE OLUR BU DERDE HENUZ SAHIP OLMAYAN BIR BASKASI YASAMASIN. VE CINSEL HASTALIKLARIN BIR GRIP NEZLE KADAR YAYGIN OLDUGUNU, SADECE INSANLARIN BUNLARI ULU ORTA KONUSMADIGINI, AMA BUNUN BU HASTALIKLARIN INSANLARIN CANINI YAKMAKTA OLDUGU GERCEGINI ORTADAN KALDIRMADIGINI, BUNDAN DAHA TEHLIKELI OLANLARINA YAKALANMANIN BLE HIC ZOR OLMADIGINI, KENDINIZI DIGER CINSEL HASTALIKLAR VE TEDBIRLER KONUSUNDA NOKTAYA VIRGULE KADAR EGITMENIZ GEREKTIGINI AKLINIZDAN CIKARMAYIN.
hsv 2, zaten genital bölgede çıkan uçuk, hsv 2 oluyor diye biliyorum...
malesef dudakta ki hsv1 'de genitale bulaşabiliyor bu sebeple daha hafif seyrediyor. kan testi ile hangi tip olduğunu öğrenebilirisn ama korkmanı gerektiren birşey yok bu tamamen bünyeyle alakalı bende hsv2 var ve senin gibi hafif seyrediyor.
ben jinekoloğa falan da gittim, herpes dedi ve herpes olduğuna emindim...ne zman vücut direncim düşse çıkıyordu...burda uçuk çıktığı zamanlarda dudakta olmadı hiçbir zman...benim anlmadığım 2 nokta vardı ve hep o iki noktadan birinden çıkıyordu...3-4 senedir çıkmıyor dedim ama çok şom ağızlı konuşmuşum...geçen ay uyumadan önce batma v.s hissettim sabah o eskiden çıkan noktanın aynı yerinde küçük bir yara çıktı, bir kaç günde geçti, şimdi yine bir yerde çıkıyor gibi kızarıklık olmuş ve hafiften kaşıntı var gibi...onca yıl sonra nerden hortladı yine bilmiyorum![]()
herpes bir virüs. vucudun bağışıklığı düştüğünde veya stres anında tetiklenebilir.Son dönemlerde stresli vey yoğunsan olabilir. Vitamin takviyesi alabilirsin benim önerim b12 vitamini almak ekstra olarak c vitaminide alabilirsin. Temizliği dikkat etmek bu süreçte orayı kuru tutmak.. eğer mümkünse bebek pişik kremi (içinde kesinlikle çinko olandan) sürebilirsiniz. (Vajen dışarısına sürülüyor sadece içerdeyse lütfen sürmeyiniz)
genital herpes için açmış olduğum başlıkta faydalı bilgiler var okumanızı öneririm. Geçmiş olsun
teşekkür ederim, ben artık çıkacağı zaman hemen hissediyorum ve daha hafif atlatıyorum..çıkcağını hissettim ve hemen ilaç içtim, .pek çıkamadan kayboldu gibi ama ben çıkıyor olmasından bile bunalıma giriyorum...ilk çıktığında ne zman vücut direncim düşse çıkıyordu, bir kaç sene sonra vücut direncim düşsede çıkmaz olmuştu, şimdi nerden çıktı yineteşekkür ederim ilgin ve bilgin için :)
nasıl anlatırmısın
merhabalar. bu virusu ben de 2011 kasimda kaptim. ilk atagim beni mahvetti resmen. kabarciklar, agri, yanma, batma mahvetti. isin garip tarafi 4 tane uzman doktor tanimadi herpesi :) 4 ay sonra tekrar cikinca baska bir uzmana gittim, anlattim soyle soyle sikayetim var tekrarladi herpesten supheleniyorum. bakti evet bu herpes dedi, basimdan asagi bir kaynar su dokuldu. neyse ama bununla yasamayi ogreniriz, herkesin yok mu bir derdi. bunun 5 ay sonrasinda 10 gunluk bir atak mahvettti. 5 ay sonrasinda ise amerikada mastirda iken bir hemsireyle bu konuyu konustum. kan testi neden yapmadin dedi. .doktor onermedi dedim. yapalim da hangi tip herpes oldugunu ogren dedi. test yaptik herpes 2 pozitif geldi. mahvoldum. tip 2 en inatci ve saldirgan olani. daha sonra bir detayli aramaya giristim ki ne ogreneyim: ister genital bolgede herpesiniz aktif olsun ister pasif, her zaman bulastiriciliginiz devam ediyor! zaten kapanlarin cogu partnerlerinde acik yara ve belirti yokken kapmis. yani bu hastaligi kaptiysaniz isiniz zor. yeni bir hastalik kapmaya da daha acik hale getiriyor sizi. aids hastalarinin %80inde bu herpes de varmis zaten..BIR BASKA HASTALIK DA BIRINDEN KAPMANIZ AN MESELESI. ben bundan once molluscum diye caresi olan basit bir hastalik aldim, kendimi iyi egitmedim, sonra ayni partnerimden bu herpes belasini aldim. bu cinsel hastaliklarin birkac tanesi genelde bir arada ayni kiside gorulur.
ne edicez buna karsi hic bilmiyorum. kim bizi bu igrenc ultra bulasici, bebekler icin oldurucu, menenjit tehlikesi bulunan, caresi olmayan, bir ise yaramayan ama esek yuku kadar para tutan ilaclari olan, omur boyu yara agri ve ates icinde birakan hastalikla bizi kabul eder? bir arkadas ben bu hastaliga yakalanmadan once demis ki: sevdiginiz yakin oldugunuz insanlari tedbirler konusunda uyarin diye. keske beni de bir uyaran olsaymis. benim hayatimi gocerten bu hastaliga belki o zaman yakalanmazdim.
simdi 6 aydir dinmeyen bir atagim var ve surekli sinir hasari yaratmis. uzerine oturamiyorum, yatamiyorum, hicbir sinir ilaci kar etmiyor. post-herpetik nevralji diye bir hastaliga cevirmis halde. amerikada post-herpetik nevralji agrisini yillarca cekmeye dayanamayip intihar eden bir hayli insan duymustum.
ben bir lisans ve bir yuksek lisans diplomasina sahibim. ama bu diploma yigininin arasinda afedersiniz kicimizin sagligi kadar temel birsey ogretilmemis bize. bu hastaliga yakalanana kadar ben bu hastaligin adini bile duymamistim, bir kisi bile uyarmamisti. insanligin belasi, cozumu olmayan ve salgin halinde boyle bir hastaligin nasil caresi olmaz? ben zannediyordum ki bu tur hastaliklar ancak uyusturucu bagimlilarinda veya fahiselerde olur, beyaz yakali vatandaslarda ne gezsin. nasil bu kadar salak olabildim? bunlar bulasici hastaliklarsa ve birer zincirse nasil marjinal kalabilsin ki? bunu neden akil edemedim hic?
Size sesleniyorum tip camiasi, hayatimiz madem bu kadar ince iplige bagliydi ve bu tur seylere madem her gun sahit oluyordunuz, neden topluma bu ciddi meselelerin alarmini vermediniz hic? bu hastalardan sonra ben yakalandim, benden sonra da eminim surekli baskalari yakalandi. bu vurdumduymazlik niye? insanlarin hayati bu kadar mi bedava?
BU HASTALIGA YAKALANMIS INSANLAR: SEVDIKLERINIZI BU HESPESIN HER YONU HAKKINDA UYARMAYI LUTFEN IHMAL ETMEYINIZ. BU ACIYI NE OLUR BU DERDE HENUZ SAHIP OLMAYAN BIR BASKASI YASAMASIN. VE CINSEL HASTALIKLARIN BIR GRIP NEZLE KADAR YAYGIN OLDUGUNU, SADECE INSANLARIN BUNLARI ULU ORTA KONUSMADIGINI, AMA BUNUN BU HASTALIKLARIN INSANLARIN CANINI YAKMAKTA OLDUGU GERCEGINI ORTADAN KALDIRMADIGINI, BUNDAN DAHA TEHLIKELI OLANLARINA YAKALANMANIN BLE HIC ZOR OLMADIGINI, KENDINIZI DIGER CINSEL HASTALIKLAR VE TEDBIRLER KONUSUNDA NOKTAYA VIRGULE KADAR EGITMENIZ GEREKTIGINI AKLINIZDAN CIKARMAYIN.