• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genetik testler..

Riske atmak istemiyorum. Benin bilmediğim bi hastalığım varsa ve bu yüzden yine aynı seyi yasayacaksam kaldiramam
Kesinlikle katiliyorum ama doktor bama sunu demek istedi galiba cikma olasiligi hepimiz de cok yuksek ama bu tekrardan ayni sey olacagi anlamına gelmiyor bir daha deneyin dedi. Bilmiyorum cok haklisiniz, ben cok kontrolcu bir insandim. Hayatimda ki herseyi kontrol altinda tuttugumu saniyordum ki bebeğimi kaybettim. Bazen bazi seyleri kontrol edemiyormusum bunu öğrendim. Farkli bir doktora annemle gittim doktoru dinlesin ve beni engellesin diye. Birsey diyorum bak kizim ne dedi doktor diyor tamam diyorum. Akisina biraktim hepimiz ic8n hakkimizda hayirlisini diliyorum

merhaba kızlar
7+5 te kalp atışı durdu kürtaj oldum. Bi daha aynı şeyi yaşamamak için tüm testlerimi yaptırmak istediğimi söyledim dr'a .. 3. Cü düşükten sonra bakıldığını söyledi ne Saçma sürekli deneme yanılmamı yapıcaz.
Israrlarımdan sonra bana trombofoli analizi(faktör5 ve 2) ,kromozom analizini yaptırmam gerektiğini söyledi. Merak ettiğim bunların dışında başka bi test yaptıran oldu mu? Bu testler yeterli mi? Birde İstanbul'da bu testleri yapan uygun yerler var mı? Birde kürtaj olalı 2 hafta oldu . Dr hemen yaptırablilirsin dedi ama forumlarda 40 gün beklemek Lazım de okudum .. Testi yaptıranlar ne kadar sonra yaptırdı?
Canim geçmiş olsun avrupa yakasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi var orda genetik yaptirabilirsin SGK varsa ücretsiz hsg için de ozellerde oluyor genelde 200 den basliyo

Canim geçmiş olsun avrupa yakasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi var orda genetik yaptirabilirsin SGK varsa ücretsiz hsg için de ozellerde oluyor genelde 200 den basliyo
Çok saol canim aynen dediğin gibi özellerde o fiyatlardan basliyo ama bir kaç test olunca artıyor

Merhaba cnm bende seninle ayni durumdayim. Doktorum bana ilk gebeliklerde icin 1/9oraninda sonlaniyor %80tekrarlamiyor dedi. Bu testleri yaptirtmak maddi olarak degilde piskolojik olarak seni cok yorar hic yaptirtma bence dedi. Tekrarlanan kayiplar sonrasi dusunebilinir dedi. Su an cogumuzun mutasyon orani cok yuksek piskoloji bozmaktan stres yaratmaktan baska bir seye yaramaz dedi. Biliyorum sebebini bilmemek cok zor bende ayni sekilde hissediyorum ama bu surecler insan uzerinde baski ve stres yaratiyormus bu da gebelige en buyuk engel. Kalbimizi ferah tutup tekrar deneyelim
İlk gebeliklerde kayiplar %20 oranindadir genellikle kromozom anormalisi oldugu dusunulur. Ancak ayni seyi vaktinde bana da soylediler ama ikna olmayip test yaptirdigimda pihtilasmam oldugunu ogrendim. Dolayisiyla doktorlarin fazla hafife aldigi bu kayiplari bence anne olarak biraz daha irdelememiz gerekiyor...

Hele hele kalbi atan bir bebegin sonradan kalbi durmussa yuksek ihtimalle sonuc pihtilasma kaynakli oluyor...

İlk gebeliklerde kayiplar %20 oranindadir genellikle kromozom anormalisi oldugu dusunulur. Ancak ayni seyi vaktinde bana da soylediler ama ikna olmayip test yaptirdigimda pihtilasmam oldugunu ogrendim. Dolayisiyla doktorlarin fazla hafife aldigi bu kayiplari bence anne olarak biraz daha irdelememiz gerekiyor...

Hele hele kalbi atan bir bebegin sonradan kalbi durmussa yuksek ihtimalle sonuc pihtilasma kaynakli oluyor...
Bende senin gibi düşünüyorum. Dr bu konuda biraz daha rahat ama tekrar aynı şeyleri yaşamak istemem o yüzden iyice araştırmak lazim

2 farkli doktor bebekle ilgili anormallik oldugunu ve pihtilasma sorunundan da buyuk ihtimalle kaynaklanmadigi soyledi. Haklısın ama doktor pihtilasma ignesi ile ilgilide bazi seyler soyledi, ignelerin aslinda zararli oldugunu herseyin kendiliginden saglikli olmasi gerektigini falan. Yabanci kaynaklardan makale okuyarak karar vermeyi planliyorum benimde kafam cok karisik. Birde herkesin farkli olabilir bilemiyorum, folik asiti folbiol degilde b12 takviyelu bir tane alirsam bunlarin kani biraz daha incelttigini falan dedi.

2 farkli doktor bebekle ilgili anormallik oldugunu ve pihtilasma sorunundan da buyuk ihtimalle kaynaklanmadigi soyledi. Haklısın ama doktor pihtilasma ignesi ile ilgilide bazi seyler soyledi, ignelerin aslinda zararli oldugunu herseyin kendiliginden saglikli olmasi gerektigini falan. Yabanci kaynaklardan makale okuyarak karar vermeyi planliyorum benimde kafam cok karisik. Birde herkesin farkli olabilir bilemiyorum, folik asiti folbiol degilde b12 takviyelu bir tane alirsam bunlarin kani biraz daha incelttigini falan dedi.
Anlıyorum ama varsayımlara göre karar vermemek Lazım.. Eğer pıhtılaşma sorunu varsa tabiki iğne olması gerekli çoğu kişi bu iğneleri oluyo ve sağlıklı evlatları var. Bi Dr un böyle söylemesi bence yanlış.. Yani banada ilk bebeklerde olabilir dediler hatta patolojiye gitti sağlıksız gebelik dendi. Ama bu benim herhangi bir sorunum olmadığı anlamına gelmiyor. İşi garantiye Alıp tüm testlerimi yapıp varsa sıkıntı tedavisini olup hamıle kalmak istiyorum içim rahat etsin

meraba arkadaşlar doktor bana da bu testlerden verdi .2 kürtaj yapmıştım şuan kimyasal gebelik yaşıyormuşum dün öğrendim bu testleri ne zaman yaptırayım

meraba arkadaşlar doktor bana da bu testlerden verdi .2 kürtaj yapmıştım şuan kimyasal gebelik yaşıyormuşum dün öğrendim bu testleri ne zaman yaptırayım
Çok geçmiş olsun arkadaşım.. ama kimyasal gebelikten sinra hamile kalma oranın çok yüksek benim başıma geldi biliyorum. Yine testlerini ihmal etme.. dOktoruna sor istersen en güzel cevabi o verir. Bana 1 ay sonra yaptirirsin demisti

Çok geçmiş olsun arkadaşım.. ama kimyasal gebelikten sinra hamile kalma oranın çok yüksek benim başıma geldi biliyorum. Yine testlerini ihmal etme.. dOktoruna sor istersen en güzel cevabi o verir. Bana 1 ay sonra yaptirirsin demisti
çok sağol arkadaşım banada öyle dedi sordum

Merhaba 2 (biri dış gebelik diğeri 10 haftalık kalp durması) gebelik kaybı sonrası genetik testleri yaptırmak üzere kan vermiştik 25 gün önce filan.. sonuç gelmesini beklerken kanların bozulduğunu tekrar kan vermemiz gerektiğini öğrendik... Başka bir yere mi yaptırmalıyız?

Merhaba 2 (biri dış gebelik diğeri 10 haftalık kalp durması) gebelik kaybı sonrası genetik testleri yaptırmak üzere kan vermiştik 25 gün önce filan.. sonuç gelmesini beklerken kanların bozulduğunu tekrar kan vermemiz gerektiğini öğrendik... Başka bir yere mi yaptırmalıyız?
Ama bu nasil birsey ya bir daha bu kadar bekleyeceksiniz.

Back