periferik kanda kromozom analizi diye geçiyor. Kadın ve erkekten kan alıyorlar analize gidiyor. iş sonu. 46 xx 46 xy olarak bişi geliyo çok anlaşılır bişey yazmıo doktro anlıyor onuç Devlette sonucun çıkması birkaç ayı buluyor, ben izmir şehir hastanesinde verdim hem onu hem de pıhtılaşmayı pıhtılaşma yalan olmasın 15 20 günde çıktı ama diğeri en erken 2 ay demişti doktor. O kdar vaktim yoktu, sürece başlayacaktık laboratuvarları aradım birkaç yeri fiyat aldım, tamamlayıcı sağlık sigortam var biolab diye bir özel lab tamamlaycıı sağlık sigortamın indirimi olduğunu söyledi kişi başı 2250 tlye yaptırdık 15 günde geldi sonun. Kendi tüp bebek merkezim de aynı laboratuvar ile çalışıyor onlar 3750 demişti. Demek aradaki farkı aracı merkez alıyo. Sonrasında gelen sonuca baktım bu test genlabda yapılmıştır diyor, orası da ankarada biyermiş. Yani ankarada yaşasak demek bu testi 1500e falan yaptırcaktık. Tavsiyem ilinizdeki özel laboratuvarları arayıp "periferik kanda kromozom analizi" için fiyat alamk istiyorum diyin. Bizler bilmeyip her söylenene tamam dedikçe bu tüp bebek merkezleri bizim zor durumumuzdan faydalanıp maddi olarak sömürüyor. Embriyo için genetik testi de bu tarz bi şekilde çok uygun fiyatlı yaptırdık onu da merak ederseniz anlatırım :)