iyi günler doktor bey benim 22 haftada dopler akım kaybı gelişim geriliği ve su azalması sonucu ve daha sonra yine aynı nedenlerle 26 haftada ikiz gebelik kayıplarım oldu ikizlerden biri 14 haftada karnımda öldü diğerinide erken doğumla aldılar ama malesef oda 50 gün yaşadı küvezden çıkamadı kaybettim.Daha sonra genetik testlerim yapıldı hsg falan çekildi .anti kardiolipin pozitif fv leıden heterozigot vdrl-rpr pozitif ama doktorum yalancı pozitif olduğunu söyldedi çünkü diğer ana t.p.h.a negatif çıktı cmv ıgm şüpheli 15 gün öncede haşimato troidi hastası olduğumu öğrendim.Ama bu kayıplardan sonra neler yapmam gerektiğini ve nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum nasıl bir tedavi uygulanması gerekiyor bu arada ben radyoloji teknisyeniyim yaptığım işle kanımın böyle çıkası mümkünmü sizce ?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
genetik test
- Konu Sahibi hazannn
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?merhaba kayıplarınız için üzgünüm, dilerim sağlıkla evladınızı kuçağınıza alabilirsiniz. hem yaşadıklarınız hem de test sonuçlarınızı bir araya koyduğumuzda gebe kalamkat sıkıntı yaşamıyorsunuz. bu nedenle gebeliğe hazırlıkta ve gebelik sürecinde iyi bir perinatolog kadın doğum doktoru ile takipleirnizin yapılmasıdır. riskli gebelik olarak takip edilemenz şart. sevgiler.
iyi günler doktor bey benim 22 haftada dopler akım kaybı gelişim geriliği ve su azalması sonucu ve daha sonra yine aynı nedenlerle 26 haftada ikiz gebelik kayıplarım oldu ikizlerden biri 14 haftada karnımda öldü diğerinide erken doğumla aldılar ama malesef oda 50 gün yaşadı küvezden çıkamadı kaybettim.Daha sonra genetik testlerim yapıldı hsg falan çekildi .anti kardiolipin pozitif fv leıden heterozigot vdrl-rpr pozitif ama doktorum yalancı pozitif olduğunu söyldedi çünkü diğer ana t.p.h.a negatif çıktı cmv ıgm şüpheli 15 gün öncede haşimato troidi hastası olduğumu öğrendim.Ama bu kayıplardan sonra neler yapmam gerektiğini ve nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum nasıl bir tedavi uygulanması gerekiyor bu arada ben radyoloji teknisyeniyim yaptığım işle kanımın böyle çıkası mümkünmü sizce ?
Merhaba Aytun hanım,
Yaş: 32. Geçmişimde 1 dış gebelik, 1 missed abortus (7 haftalık) var. Doktoruma göre bu yaşadıklarım yalnızca bir şanssızlık, ancak ben tekrar bir olumsuzluk yaşamamak için hazırlıklı olmak istiyorum.
Durumuma bakarak kromozom analizi ve trombofili paneli testini önerir misiniz? Trombofili paneli testinde biyokimyasal parametreleri (Protein S Aktivitesi, Protein C Aktivitesi) gerekli buluyor musunuz, yoksa öncelikle genetik parametrelerin sonucunu mu beklemeliyim.
Bu testleri yaptırmak için seçeceğim laboratuvar önemli midir, fiyatı en uygun laboratuvarda yaptırmam sorun olur mu? Hatalı bir sonuç alma ihtimali var mı?
Teşekkür ederim.
Yaş: 32. Geçmişimde 1 dış gebelik, 1 missed abortus (7 haftalık) var. Doktoruma göre bu yaşadıklarım yalnızca bir şanssızlık, ancak ben tekrar bir olumsuzluk yaşamamak için hazırlıklı olmak istiyorum.
Durumuma bakarak kromozom analizi ve trombofili paneli testini önerir misiniz? Trombofili paneli testinde biyokimyasal parametreleri (Protein S Aktivitesi, Protein C Aktivitesi) gerekli buluyor musunuz, yoksa öncelikle genetik parametrelerin sonucunu mu beklemeliyim.
Bu testleri yaptırmak için seçeceğim laboratuvar önemli midir, fiyatı en uygun laboratuvarda yaptırmam sorun olur mu? Hatalı bir sonuç alma ihtimali var mı?
Teşekkür ederim.
Merhaba geçmiş olsun öncelikle n-bu testlerin yapılması için acele etmeyiz ama yaptırmak istersenizbir sakıncası yok elbette madem bakılacak yazdığınız tüm parametreler dahil bakılmalıdır. Güvenilir laboratuvarlarda yapılması gerekir zaten her lab. Da bu tstleri çalışamaz, sonuçlanması da zaman alacaktır. Karar veririseniz bir an önce yaptırınız. Sevgiler.
merhaba aytun hanım,
yaş: 32. Geçmişimde 1 dış gebelik, 1 missed abortus (7 haftalık) var. Doktoruma göre bu yaşadıklarım yalnızca bir şanssızlık, ancak ben tekrar bir olumsuzluk yaşamamak için hazırlıklı olmak istiyorum.
Durumuma bakarak kromozom analizi ve trombofili paneli testini önerir misiniz? Trombofili paneli testinde biyokimyasal parametreleri (protein s aktivitesi, protein c aktivitesi) gerekli buluyor musunuz, yoksa öncelikle genetik parametrelerin sonucunu mu beklemeliyim.
Teşekkür ederim.
merhaba aytun hanım.benim 2 gebelik kaybım (ikisi de missed abortus) var. ilki 10 hftalık ikincisi 8 hftalık kalpleri durdu.nedeni ne olabilir acaba?üçüncü kez aynı şeyi yaşamamak için önlem almak istiyorum.eşimin spermiyogramda 180 milyon sperm sayısı ,%75 ileri hareketli ve morfoloji %2 çıkmıştı.buna rağmen ben kısa sürede hamile kalabiliyorum ancak bebeklerin yaşamaması sperm morfolojisi sebebiyle olabilir mi acaba? ne olur bana bir yol gösterin yardımcı olun ne olur çok büyük bir yıkım..hamileliklerimde hiç kanamam lekelenme şikayetim falan olmuyor ama kalbinin durduğunu öğrenip şok oldum hep lütfen yardım edin ne yapmalıyım?