• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Genetik test

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Buluts34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
1.318
1.681
133
Merhabalar, yaklaşık 8 ay önce bebeğimi Akondrogenezis ( ölümcül iskeleti displazisi) nedeniyle doğumdan hemen sonra kaybettim. Genetik test yapilacak eşimle bana ama nasıl ne şekil yapılacak bir bilgim yok. Önce kadın doğuma gidip ondan sonra mi genetik bölümüne gitmem gerekiyor? Bilgilerinize ihtiyacım var. Sağlıcakla..

Merhabalar, yaklaşık 8 ay önce bebeğimi Akondrogenezis ( ölümcül iskeleti displazisi) nedeniyle doğumdan hemen sonra kaybettim. Genetik test yapilacak eşimle bana ama nasıl ne şekil yapılacak bir bilgim yok. Önce kadın doğuma gidip ondan sonra mi genetik bölümüne gitmem gerekiyor? Bilgilerinize ihtiyacım var. Sağlıcakla..
Kadin dogumcuya gidip soylerseniz yaptirmaniz gerek testleri kagitla elinize verir sizde genetik bölümune gidip o kagitla islem yaptirabilirsiniz.

Biz üniversite hastanesınde yaptırmıstık. Oncelikle Kadın doğuma gıdıp gebelik kaybınızın oldugunı soyluyosunuz onlar karyotıp analizi(genetik) ve pıhtılasma testlerını istıyorlar ancak esınızı ürolojiye yonlendırıyolar eşinizin testlerıde oradan ıstenıyor. Üni hastanesinde ucretsız yapılıyor sonuclar 5 haftada çıkmış oluyor. inşallah kısa zamanda saglıkla evladınıza kavusursunuz

Biz üniversite hastanesınde yaptırmıstık. Oncelikle Kadın doğuma gıdıp gebelik kaybınızın oldugunı soyluyosunuz onlar karyotıp analizi(genetik) ve pıhtılasma testlerını istıyorlar ancak esınızı ürolojiye yonlendırıyolar eşinizin testlerıde oradan ıstenıyor. Üni hastanesinde ucretsız yapılıyor sonuclar 5 haftada çıkmış oluyor. inşallah kısa zamanda saglıkla evladınıza kavusursunuz
Amin inşallah🤲 teşekkür ederim

Bebeğin dört aylıkken karnımda öldü canım ondan yaptırdım genetik de Bi şey çıkmadı çok az pıhtı sorunu çıktı ama çok az bu sebep olmaz ilaca gerek yok dendi
Başınız sagolsun😔 Rabbim cennette aile olabilmeyi nasip etsin. Genetik te nelere baktılar. Genelde bilindik hastalıklara bakiyorlarmis. Benim bebeğimin hastalığı akondrogenezis . Akondroplazi nin ölümcül olan hali. Çok nadir görünen bir hastalıkmis. Bunu belirtsem bu hastaliga bakarlarmi acaba

Bizde 13 haftalık bebeğimizi kaybettik vücut ödemi yüzünden büyük ihtimalle genetik sorun olduğu söylendi. Eşimle genetik test yaptırdık özel hastanede doktorun yönlendirmesi ile 5 hafta da sonuçlandı çok şükür bir sorun olmadığı yaşadığımız olayın rastlantısal olduğu söylendi.

Bizde 13 haftalık bebeğimizi kaybettik vücut ödemi yüzünden büyük ihtimalle genetik sorun olduğu söylendi. Eşimle genetik test yaptırdık özel hastanede doktorun yönlendirmesi ile 5 hafta da sonuçlandı çok şükür bir sorun olmadığı yaşadığımız olayın rastlantısal olduğu söylendi.
Basiniz sağolsun 😔Benim bebeğimin de 12.haftada ense kalınlığı 9 mm di ve giderek arttı tüm vücutta ödem vardı. Genetik doktorumuz da bize teste gerek yok tekrarlamaz dedi

Saolun sizinde başınız saolsun çok zor ama insan kabulleniyor. Biz içimiz rahat etsin istedik bu yüzden test yaptırdık. Yoksa ikinci gebelikte acabalar yaşayacaktım.

Benim bebeğimin de beynindeki bazı organları gelişmedi 21.haftada kaybettik.Biz öncesinde genetik test yaptırdık birşey çıkmamıştı.Bebeğimize de yaptırdık hatta yurtdışına gönderdik pahalı bir testti onun genetiğinde de sorun yoktu.Bazen sebepsiz oluyor rastlantısal diyorlar.Rabbim hiçbirimize yaşatmasın bir daha.

Benim bebeğimin de beynindeki bazı organları gelişmedi 21.haftada kaybettik.Biz öncesinde genetik test yaptırdık birşey çıkmamıştı.Bebeğimize de yaptırdık hatta yurtdışına gönderdik pahalı bir testti onun genetiğinde de sorun yoktu.Bazen sebepsiz oluyor rastlantısal diyorlar.Rabbim hiçbirimize yaşatmasın bir daha.
Başınız sağolsun 😔 , hamile kalmadan 1yil öncesi ve hamilelik boyunca oturduğum evin tam arkasında baya büyük baz istasyonlari vardı. Doktorumuz bununla da alakalı olabileceğini söylemişti

Başınız sağolsun 😔 , hamile kalmadan 1yil öncesi ve hamilelik boyunca oturduğum evin tam arkasında baya büyük baz istasyonlari vardı. Doktorumuz bununla da alakalı olabileceğini söylemişti
İnsan herşeyi düşünüyor bi neden arıyor kendine.Ben de zatüree birine sarılıp öpmüştüm sonrasında çok rahatsızlaşmıştım 2 hafta sonra beyninin gelişmediğini öğrenmiştim.Belki zatüree virüsü bile neden olmuş olabilir.hayırlısı olsun rabbim sağlıklı hayırlısını versin

Back