Genetik test, Pıhtılaşma

zeynepp0

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2024
345
95
23
Daha önce boş gebelik geçirdim düşük yaptım. Daha sonra 8 haftalık gebelikte kalp atışı duyulmadığı için kürtaj oldum. Genetik testimde MTHFR 1298 heterozigot ve PAI-1 4G heterozigot çıktı kromozom testleri temiz. Ama doktorum 1.düşükten sonra genetik testinde sorun yok diyerek ne iğne ne ilaç başlatmadı ve 2.gebelik yine olumsuz sonuçlandı. Başka doktorlara da danışacağım artık ama sizlerden de fikir almak istiyorum benim gibi durumu olan, yaşayan var mı ? Görseli de ekledim

Eklentiler

• IMG_2211.jpeg
    118,8 KB · Görüntüleme: 78
Bence önlem amaçlı kullanmayı planlayan bir doktor bulmalısınız.

Bendede 3 bende yatkınlık çıktı diğerleri temiz çıktı bir boş gebeliğim diğeri ise mol gebelik öyle sizin sonuçlardan farklı kağıtlar benimki

Bence önlem amaçlı kullanmayı planlayan bir doktor bulmalısınız.
Evet doktor her türlü yeniden gebe kalsam başlayacağımızı belirtti ama pıhtılaşma yoksa neden bunları yaşadım bilemiyorum onu merak ediyorum açıkçası var mı yok mu diye

Evet doktor her türlü yeniden gebe kalsam başlayacağımızı belirtti ama pıhtılaşma yoksa neden bunları yaşadım bilemiyorum onu merak ediyorum açıkçası var mı yok mu diye
Hafif var yani. Normal olsa hepsi normal yazardı sonuçta

Kızlar e nabızda sonuçlar direkt görünüyor mu acaba, ben baktığımda trombofili paneli yazıyor ona tıkladığımda ise genetik birimine yönlendirilir diyor yani sonuçlar çıkmış mı anlamadım. Yoksa değerlerle ilgili bi şeyler mı yazar sonuçlar çıkınca bilgi verin lütfen

Hayır sonuçlar e nabıza düşmez çıkınca size mesaj atılarak bilgi verilir randevu alarak sonuçları gider alırsınız mesaj gelmezse de hastaneyi arayın sorun uzun zaman geçmişse ve hâlâ size bilgi verilmediyse en son olarak da gider hastaneye sorarsınız mecburen

Çok teşekkür ederim çok sağolun hiçbir bilgim yoktu çünkü

Doktoru değiştirin hepsi doktor olabilir ama anlayan linçleneceğim ama anlayan çok az
Bir kere doktra girdim tiorid var bende doktor bana dedi ki hamile kalırsan ilaç içmezsin dedi bana deli gibi başka bir doktor sordum dahiliye de sordum kullanman ve bırakmaman gerekir dedi üstüne basa basa söyledi hemde

Anlayan doktor gerçekten o kadar az ki gerçekten sürekli farklı doktorlara gidip net ve tatmin edici cevap arıyorum ama yani testleri geçtim suratıma dahi bakmayıp 2 kere düşük normal 3 olursa gelirsin diyen bile oluyor şaka gibi :) deneme tahtası mıyım ben. Ben de her doktordan fikir almak yerine beni rahatlatan tedavi başlatan doktorda sabit kalmaya karar verdim gebelik olursa da aynı şekilde devam ederim inşallah şimdilik neden ne olabilir onu öğrenmem gerek

Ben de aynı şeyi yaşadım iki kez kürtaj oldum genetik test yaptırdım hepsi normal sadece MTHFR C677T
HETEROZiGOT çıktı genetik doktoru pıhtılaşma yok bu sebep olamaz dedi ama başka bir sebep de söylemediler

Her doktor ayrı birşey söylüyor o kadar karışık bir durum ki benim görüştüğüm en son alanında uzman bir doktor bana dedi ki senin test sonuçların eksik nasıl yani dedim bu pıhtılaşmada bende gebeliği etkileyecek tüm pıhtılaşma faktörlerine bakılmamış mesela o yüzden senin bu testinle yorum yapılamaz sende pıhtılaşma olup olmadığına dair dedi. Yani şaka gibi o kadar bekletiliyoruz bu sonuçlar için aylarca anlatıyoruz derdimizi de ama eksik yapılıyor yani bilmiyorum işini hakkıyla yapabilen çok az insan kaldı kendimi deneme tahtası gibi hissediyorum resmen her doktor ayrı birşey söylüyor olan bizlere oluyor

Merhaba bende 4 yıldır sağlıklı gebelik elde edemiyorum 8 yıl önce sağlıklı bir doğumum var birkaç kez düşük yaptım trombofili testimde 5 tanesinde normal yazıyor PAI -1 genotipte ve mutasyon adında 4G /5 G yazıyor nedemek olduğunu biliyormusunuz

Ya doktorlar bu iki genin çok önemli olmadığını söylüyor aslında ama önemseyen doktor da var yine de her ihtimale karşı mutlaka pıhtılaşma için gebelikte iğne başlatacak doktorlarla devam edin. Ayrıca düşüklerin nedeni sadece pıhtılaşma değilmiş başka nedenler de altta yatıyormuş onları da çok iyi bir doktor bularak araştırmanızı öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…