Merhaba
C
ceygun
hanım bence kesinlikle test yaptırın. Sebebini yaşadığım olayla şöyle açıklayayım. Ben de eşim de 30 yaşında iken ilk tüp bebek denemesini yaptık. Öncesinde Genetik test yapıldı ikimize de, herhangi bir sorun çıkmadı genetik olarak. Doktor embriyolara genetik test yaptırmaya gerek yok dedi yaşınız genç dedi. Transfer edilen embriyo tuttu. Sonra 2 aylıkken kanama oldu iğneyle engellediler düşük riskini. Daha sonra kalp atışı zayıfladı ve durma noktasına geldi yaklaşık 2.5 aylık iken kürtaj la alındı. Genetik teste yollandı kürtaj sonrası neden kalbi durdu diye (bu genetik teste yollama fikri de yine doktordan çıktı biz o zamanlar biraz daha tecrübesizdik) trizomi 8 çıktı. Yani kromozom anomali. Başta test yapılsa bu embriyo hiç transfer edilmeyecekti. Hem psikolojik olarak hem biyolojik olarak hem de zaman ve para olarak çok daha kaybımız oldu. 2.deneme için farklı doktora gittik ve direkt pgt istiyoruz dedik. Orda da şöyle bir şey var. Embriyo başına 1000 dolar istediler tüm kromozom larina bakmak için. Ancak isterseniz genetik bozukluga sebep olacak 5-6 kromozom a bakabiliriz böylece fiyat daha uygun olur dediler. Bir de diyelim 5 embriyo nuz oluştu ilk etapta 1 tanesi transfer olacaksa bir tanesine pgt yaptırırsınız. Diğerlerini günü gelince ya da maddi imkaniniza bağlı olarak 3 üne önce 2 sine daha sonra yaptırabilirsiniz. Biz pgt yaptırdık ve çıkan embriyo lardan biri elendi. Aynı şeyleri yaşamak istemezdim kesinlikle pişman değilim pgt yaptırdığıma. Sonuç olarak bir sürü hormon veriliyor vücutlarımiza iğneler haplar bunları da boşuna almamış oldum o kötü psikolojik süreci de yaşamamış oldum. Ayrıca maddi olarak bakacak olursak bu ilaçlar da para, düşecek embriyo yu transfer ettirmek de para cozdurmek de para ben kürtaj oldum o da para. Ki paradan ziyade inanın kendinizi güzel habere tam alıştırıyorsunuz nihayet oldu diye sonrası hüsran. Maddiyatla ölçülemez bence. Tabiki kimse yaşamasın böyle şeyler ama riske atmaya değmez benim fikrim. Allah sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almayı nasip etsin inşallah