Genelge: Suriyeli öğrencileri imam hatiplere yönlendirin

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
Genelge: Suriyeli öğrencileri imam hatiplere yönlendirin

20/09/2017 13:23

Türkiye’de sayıları 4 milyona yaklaşan Suriyeli sığınmacılara bu yıl verilecek eğitim ve öğretimin esasları gözden geçirilirken, İstanbul valiliğince ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen genelgede Suriyeli nüfusun yoğun yaşadığı yerlerde Suriyeli öğrencilerin imam hatip ortaokulları ve anadolu imam hatip liselerine yönlendirilmesi istendi.

suriyeli-belge.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı’nın isteği üzerine, geçici koruma statüsünde bulunan başta Suriyeliler olmak üzere Türkiye’de yaşayan yabancıların eğitim hizmetlerine ilişkin tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi için ‘Yabancılara Yönelik Eğitim Öğretim Hizmetleri İl Komisyonları’ oluşturuldu.

Reklam

Komisyonlar, bakanlığın belirlediği kararların nasıl uygulanacağını ele aldı. İstanbul’da da yapılan toplantıda alınan karara göre, valilik onayıyla 39 ilçelerden bir bölümünde oluşturulan geçici eğitim merkezlerinde 1,2, 5 ve 9’uncu sınıflar dışında 3, 4, 6, 7, 8,10, 11 ve 12’nci sınıf düzeyinde eğitim-öğretime devam etmeleri benimsendi.

‘İmam hatiplere yönlendirin’
İstanbul’daki 39 ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderilen yazıda ‘Suriyeli nüfusun yoğun olarak yaşadığı yerlerde ihtiyaç ölçüsünde ilgili yazı çerçevesinde Suriyeli öğrencilerin imam hatip ortaokulları ve anadolu imam hatip liselerine yönlendirilmesi’ istendi.

Suriyeli ve diğer yabancı öğrencilerin mesleki teknik anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, çok programlı anadolu liseleri, açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim liselerine kayıtlarının belirlenen koşullara göre yapılması istendi.

Yazıda 6 bin 458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma konumunda tanımlanan ancak ikamet izni alamayan veya yabancı kimlik numarası edinemeyen kişilere ilişkin eğitimin nasıl yapılacağına dair hatırlatma da yapıldı.

Seviye Tespit Sınavı Denklik Yönetmeliği’nin 16’ncı maddesinde savaş ve benzeri nedenlerle belgelerini ispat edemeyenler için, belirlenen alanları kapsayacak sınav düzenleneceği vurgulandı. Valilik onayı olmayan geçici eğitim merkezlerinin kapatılması, sivil toplum kuruluşların ait binalarda bulunan geçici eğitim merkezlerinin resmi okul binalarına alınmasının sağlanması istendi.

Liselere sınavsız geçişte öncelik imam hatiplerin
http://www.diken.com.tr/genelge-suriyeli-ogrencileri-imam-hatiplere-yonlendirin/

Dindar ve kindar nesil görevi Suriyeli çocuğa
21 Eylül 2017

• GALİBA bu ülkenin insanları çocuklarını imam hatip okullarına göndermek istemiyor...

*

Baksanıza 650 kişilik binalar 45 öğrenci ile eğitime başlıyor. Promosyon dönemi başlamış, boş binaların tepelerine “Gelene 250 TL burs” ilanları asılmış...

*

O da yetmeyince...

Bu defa çare Suriyeli göçmen çocukları imam hatiplere yerleştirmekte bulunmuş...

Ne demek bu...

“Dindar ve kindar nesil” projesi Türklere çalışmadı...

Öyleyse, Suriyeli bir dindar ve kindar nesil yetiştirelim...

Bu mu demek yani...

*

Bu ülkenin eğitim sorunu, hepimizin sorunu olduğuna göre, hepimize soruyorum.

Sizce iyi bir fikir mi bu...

*

Mesela şu soruyu sormayacak mıyız....

Hadi dindarlıklarını anladık da, kime karşı kindar olacak bu Suriyeli çocuklar...

*

Bakın bir sosyolog olarak şuraya yazıyorum...

İsterseniz bugün beni linç edin, recm edin...

Ama yarının insanları anlayacak...

Unutmayın bu çocukların aileleri zaten bu ülkeye “öfkeli dindarlar” olarak geldiler.

Bunları daha dindar, daha kindar bir nesil haline getirmenin kimseye hayrı dokunmaz...

*

O nedenle naçizane tavsiyem Suriyeli çocukları imam hatiplere yönlendirmeyin.

Bırakın hangi okulları tercih ediyorlarsa oraya gitsinler.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar...-kindar-nesil-gorevi-suriyeli-cocuga-40585485

Haaaah çok iyi yöntem. Layıklarını bulmuşlar. Göndersinlerki Suriyenin kıymetini bilsinlerde ülkelerine geri dönsünler.
Bu arada yabancı tvlerden Suriyeyi izlemenizi tavsiye ederim. Durum hiç sandıgınız gibi değil, Türkiyeden çok daha iyi durumdalar:işsiz:
Ben de tam tersini düşünüyorum.
Onlar imam hatiplerde okuyup meslek sahibi olacaklar biz ve bizim çocuklarımızda üniversite diplomasıyla açıkta kalacağız:)
Suriyeliler Kendi ülkelerine tatile gidip geliyorlar,onlara burda sunulan imkanlar bize sunulmuyor maalesef.

Ben de tam tersini düşünüyorum.
Onlar imam hatiplerde okuyup meslek sahibi olacaklar biz ve bizim çocuklarımızda üniversite diplomasıyla açıkta kalacağız:)
Suriyeliler Kendi ülkelerine tatile gidip geliyorlar,onlara burda sunulan imkanlar bize sunulmuyor maalesef.
Maalesef gidişat onu gösteriyor çok yazık ama daha sınavda başarı bile gösteremeyen imamhatiplerle ve kendi ülkelerini savunmakdan aciz bu süriyelilerle nereye kadar gidebilecekler merak ediyom.
Ne yazıkki Dibi en dibi görene kadar bu millet akıllanmayacak:olamaz:

X