• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

genel sezeryanmi? epidurel sezaryenmi?

dilane

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2008
21
0
86
İstanbul
kızımı normal doğum yaptım ama şuanda korkuyorum.sezeryanla yapmayı düşünüyorum ama en sağlıklısı hangisi bilemiyorum.fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

kesinlikle epidural, ben 3 ay önce doğum yaptım konuşa konuşa, en önemlisi çıkar çıkmaz o ilk hailni gördüm oğlumun süperdi, hem hemen emzirebildim, uyanık olman süper bişi, ben öyle yap derim canım, iyiki de yapmışım diceksin sonra, sağlıklı doğumlar dilerim

kesinlikle epidural yada spinal.benim spinal olmuştu ve doğumum baştan sona süperdiii. tavsiye ederimm her açıdan..

benimde spinal oldu.ameliyat sırasında biraz bunaldığım oldu.çünkü bebek 5 dk da gelio sonra senin işin yarım saate yakın sürüyo biraz afaganlar basıyo ama hemen odana alıyolar ve sanırım genellerden biraz daha az ağrı hissediyosun ameliyat sonrası.benim öyle dayanılmayacak bi ağrım sızım olmadı.amaaaa madem ilki normal bunuda normal yap derim ben

bende spinal olacaktım ama 5-6 kez iğneyi batırıp denediler olmadı mecburen genel anestezi oldum. ama kızızmın ilk halini görmek isterdim

ilk normalse bunu da normal yap bencede.en sağlıklısı.ben epidural sezeryan oldum.çok memnunum,2. gün ayaktaydım ve her işimi kendim yaptım.ağrı sızı çok olmadı .pelvis darlığı yüznden oldum.normal olabilseydi daha iyi olurdu tabi.

doktorumun dediğine göre epiduralde acı yok ama dokunmaları hissediyorsun.diğeri belden aşağı felç gibi oluyo.epidural daha yeni bi yöntemmiş.

ben ceeee normal dogum dahaa rahat sonradan göbek kalmıyoo en azından :roflol:
ama ben belden oldum yanı bele ıgne vuruyolar belden asagısı nı hıssetmıyosun ama cocugu görüyosun hemen sonra cocugu gösterıp alıyolar ıcerıı sen yarım saat kadar beklıyosun dıkme ıslemını a.s
sonraaa odaya alıyolar 3 saat felan bacaklarını hıssetmıyosun benım 4 saatden fazla sürmüştüü korkmustuk bayaaa a.s
ama oglumu hemen emzırdım ve ayaga kaltım :emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek: oglusumla ılgılendım
bayıltarak sezeryanda uzun süre kendıne gelemıyosun ve cocugu göremıyosun emzırmede de cook sorun cıkıyooo dıyolar ama sen yıne arastır doktorun neyı önerıyooo pekııııı :uhm:

hayırlı dogumlar sana a.s. :emir_bebek:

kızlar ya epidural ne spinal ne aradaki farkı bilmiyorumda

şimdi ikiside belden aşağının uyuşması.fark şu;spinalde daha küçük bir iğne var ve ameliyattan hemen sonra uyuşukluğun geçiyo tahmini en fazle yarım saat sonra.epiduralde iğne daha büyük oluyo ve belinde takılı duruyo(iğne durmuyoda hani damar yoluna takılır ya ondan duruyo)neyse epiduralde belden aşağını hissetmen en az 4 5 saati buluyo)bu açıdan kötü epidural bence ama avantajı şu belden aşağıda his olayınca ağrıda olmuyo

ben herikisinide oldum. ilk bebeğimde genel anestezi yaptırdım. çünkü epidural o zamanlar bu kadar yaygın değildi ve burda uzman bulamamıştık. ikinci bebeğimide epidural yaptırdım. ikisinide yaşamış biri olarak epiduralı tavsiye ederim. ilk doğumumda yaklaşık 20 gün kalkamamıştım. yani zor hareket ediyodum. ikincide ise daha ilk günden kalktım ve 1 haftada kendime geldim. hemde doğum sonrası ağrılar olmuyor. bele taktıkları hortum kalıyor belli aralıklarla ordan ağrı kesici veriyorlar. ama şu varki bende epidural anestezide anlattıkları gibi konuşa konuşa doğum yapmadım. başta doz yetersiz gelmiş ek doz yaptılar ama yinede yoruldum ameliyatta. ağrı hissetmedim ama bebeği karnımdan çekerken falan bi tuhaf oldum diyebilirim. ama yinede epidural diyorum ben a.s

ben genel oldum ama hemen ayağa kalktım biraz bünye meselesi galiba ama ikinci olursam bu sefer epidural deneyeceğim sırf meraktan yani yoksa genelde de hemen kendime geldim...sen karar ver doktorunun da tavsiyesini dinle.

Bende genel sezeryan oldum ööle günlercede yatmadım.Bi kaç güne iyileştim sadece eğilemiyordum ilk başlarda o kadar.Ayrıca bebek emzirme olayına gelince,ben odama çıkar çıkmaz hemen emzirdim bebeğimi ve maşallah gayette güzel emdi.Ben epiduralı merak ediyorum ama sanki korkarım gibi geliyor,heralde ikinciyide genel isterim.

bende epidural sezeryan oldum tavsiye ederim.Ameliyat esnası ve sonrasında herseyı bılıyosunuz sizden gızlı saklı birşey yapamıyolar yani:)))

bende genel oldum gayet ıyı geçtı ama madem ilk doğumun normal olmuş ikincisinide normal yap dıyorum.çünkü herşeyin normali iyidir.hem normal doğumdan sonra sezeryan olma bence hem alttan hem üstten gerek yok yani.çünkü sonuçta yarım oluyorsun bıçak altına yatıyorsun buda bır gerçek.yani ciddi bır ameliyat.benım tavsıyem gene normal doğum yapman başarılar,iyi doğumlar

Valla ben epidural sezeryan yaptım. Göbeğimde birkaç ay önce geçti. İzimde yok. Bir daha yapsam yine epidural sezeryan yapardım. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun bebeğini güle güle büyüt.

epidural sezeryan yaptım ben çok zevkliydi bir kere epiduralde iğne falan durmuyor duran şey incecik bir hortum çok ince ve hiçbir zararı yok ben doktor ertesi gün çıkartırken dikkatle inceledim ilk iğneyi sokuyorlar hortumu gönderiyorlar incecik bir plastik hortum benim uyuşukluğum bayağı sürdü alerjik bünyeli olduğum için ama 2. çocuğumu doğurursam yine epidural sezeryan olurum herşeyi görüyor duyuyor ve acı dışında oynamaları dokunmaları hissediyorsun ama asla acı yok:)

Back