• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

genel mi lokal mi hangisi daha acısız sizce ???

ozge_844

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2008
354
2
96
Diğer
arkadaşlar sizce genel anestezi ile mi sezeryan
yoksa lokal anestezili epidural sezeryan mı ???
ben çok korkuyorum bu doğum işinden fikirlerinizi yada yaşadıklarınızı paylaşırmısınız??
doğumdan sonra hangisinin acısı daha az??

inanamayacksınız ama ben spinal yaptırdım belden uyusma yani ve tam uyusma olmadı sonra narkoz verdiler baya baya kestiler yani hiç gereksiz ben korkudan (bebeğimin 60 / 1 downlu dogma riski vardı)
stresten uyusma olmadıgını söledi doktorum bence gereksiz böle seyler ve sezeryan dikişleriminden cekmedin o bas agrısından cektiğim kadar resmen cocugumu emziremedim tabi herkeste böle olmuyormus ama böle bi ihtimalde var göze alma bence uyu uyan bitsin saglıklı dogumlar ....

Canım ben geçen nisanda epiduralli sezeryan oldum,şimdi bütün hamile arkadaşlarıma tavsiye ediyorum.Aynı gün ayağa kalktım,ertesi gün eve geldik,çok rahattım.ağrım olmadı..doğduğu an bebeğimin sesini duydum,öpüp kokladım...Benim için çok rahattı ama tabikide bu senin vereceğin bir karar..hayırlı doğumlar dilerim..

ben de epidural anestezi ile doğum yaptım çok rahat geçti doğumum ve sonrası.doğar doğmaz oğlumu kucağıma verdiler ağlaması geçti kucağıma gelince o çok özel bir andı benim için.ama şunu söyleyebilirim ki bir çok kişide bel ağrısı kalıyormuş bende de kaldı belim çok ağrıyor uzun süre eğildiğimde belim tutuluyor.onun dışında hiçbir şikayetim olmadı açıkçası

bende genel oldum uyudum uyandım kızım kollarımdaydı ayık olmak istemedim heyecan yaparım diee
çokta rahattım ben

Ben kızımda genel anestezi olmuştum;şimdi de genel düşünüyorum..
Çünkü uyu-uyan fikri bana da cazip geliyor..Sanki epidural'de stres yaparım,bir terslik olur vs. kaygısı yaşamak istemiyorum.
Tamam,uyanmak zor oluyor,narkozdan çıkınca insan bebeğine konsantre olmakta sıkıntı yaşıyor ama iyice düşündüğümde yine genel anestezide karar kılıyorum..

benim eltim bugün doğum yaptı genel anestezi ile sezeryan..
çok kötüydü bebek anneden önce odaya geldi çok ağladı anne ancak yarım saat sonra odaya çıkarıldı,
ama baygın vaziyette ve eceip bağırdı çok acayip ağrısı oldu 1 saatte serum etki etti anca kendine geldi.. ilkini belden uyuşturmuşlardı sonradan ağrısı oluyo diye bunu genel yaptı ama bin pişman..

Ben spinal sezeryan ile doğurdum bebeğimi ve neredeyse hiç ağrı çekmedim diyebilirim.Bende doğum anına kadar yani ameliyathaneye girene kadar genel anestezi düşünüyordum ama son anda doktorun bana tavsiyeleri ile spinale karar verdim ve iyikide öyle yapmışım.Bebeğimin ilk saniyelerini gördüm,kucağıma aldım ağrısız acısız.hemen emzirme şansım oldu.4 saat sonra ayağa kalktım,18 saat sonra taburcu oldum.Bence ya epidural yada spinali tercih et.Genel anestezi hem daha ağrılı hemde bebişinin doğduğu anı görmek kadar mutluluk verici birşey yok hayatta.
Buarada hiç korkma bende çok korkuyordum ama hamilelik daha zormuş cidden doğumdan...Kolay doğumlar sana...

cnm sezeryanda her sekilde dikiş sancısını çekiosun...bence genel ol..ben epıdural olmak istedim ama ameliyat haneye girmeden odamda genel olmak istedigimi söyledim....beni sedye ile ameliyathaneye aldıklarında iyiki karar değiştirmişim dedim..çok fazla kişi oluyor ve herkeste bir kosusturmaca ...gerek yok herseyi görmene..bence psikoljik olarak etkilenir insan...genelde uyuyosun bi bakıosun odadasın...sonra acılı sancılı geciyr genel..lokal..epıdural..hepsinde sancı olur..dikişin var sonucta...ama o kadarda olucak...en fazla 3 gun ...sonrasında daha rahat oluyorsun cnm..sakınstres yapma...zaman çabuk geciyor..herseyin tadını çıkar cnm :)

ben epidural ile doğum yapmıştım. ama tutmadı ve panikledim hemen bayılttılar. öyle deli gibi acı hissetmedim ama kesildikçe yanma hissediyordum. sonra beni sallamaya başladılar o an panikledim. çok yanma hissediyorum ben siz ne yapıyorsunuz neden sallıyorsunuz dedim ve gerisini hatırlamıyorum. bayıltmışlar beni :)) meğersem bebeği çıkartıyormuş o an :) paniklemeseydim sesini duyacaktım belki. bel ağrısını bilmem ama epiduralde korkunç bir baş ağrısı oluyor. birkaçgün sürüyor. normalmiş.hem epidural olup hem bayıltılınca uyanınca biraz daha rahat oluyorsun. epiduralin etkisiyle daha az hissediyorsun ağrını ama illaki etkisi geçiyor ve illaki ağrın oluyor ilk gece özellikle. zaten daha çok gaz sancısı çekiyorsun. dikiş ağrısı daha katlanılır bir ağrı gaz sancısnın yanında. ağrı eşiğin düşükse genel olma derim. ama yüksekse genel mantıklı. kişiye göre değişiyor. yani epidural de olsan panik halinde hemen uyutuyorlar. doğum işte canım ya öyle ya da böyle zorlukları var. tam rahatlıyorsun gaz çıkarma derdi başlıyor. gaz çıkartıyorsun kaka derdi başlıyor. ikisini de yaparsan süper ama birinden birini yapmazsan hastaneden çıkartmıyorlar. allah bebeğini sağlıkla doğurmanı nasip etsin. bebeğin de sağlıklıysa hepsi geçer hatırlamazsın bile :) böyle benim gibi çiş, gaz, kaka olayını hatırlayıp gülersin bol bol. tuvaletin kapısında 10 kişi 'yaptınnmmıııııı' diye bağırırken de u yazıyı hatırlar gülümsersin birazcık cici anne.

ağrı eşiği düşük olanlara genel anestezi daha mı sıkıntı veriyor? benim ağrı eşiğim düşük baya. lokal istiyorum ama ondada panikliğim var kan gördüm mü veya hissedersem aniden ayaklanırmıyım ki diye dusunuyorum.kendimden ne yapacagımdan korkuyorum acıkcası. genel olsamda enazından hicbişi duymasam daha mı iyiki diyordum.sen boyle yazmısın merak ettim şimdide niye ki diye?

canım istesende kalkamazsın yerinden. çünkü bacakların kütük gibi oluyor. asla hareket edemiyorsun. bir de kollarını bağlıyorlar. serum falan takıyorlar. acı hissedersen bayıltıyorlar. yapılış aşaması garip bir rahatsızlık veriyor ama sen bilirsin. özel hastaneler genel anestezi konusunda daha hassas sürekli ağrı kesici veriyorlar. epiduralde de veriyorlar. devlet hastanelerinde bu yok. ağrı kesiciler saatle veriliyor. bu da acı konusunda biraz zorluyor. sonuçta doğum işte. kolayı yok bu işin. ya normal doğurup acıya katlanıp birden ayaklanacaksın ya da sezaryen olup o anı hissetmeyip sonrasında zorluğuna katlanacaksın. kimi insan çok şanslı oluyor ve birşey hissetmiyor. çok özeniyorum onlara ne güzel. ağrı eşiği düşük olunca benim gibi öyle ya da böyle hiissediyorsun. bu arada önüne dağ gibi bir ton şey seriyorlar steril olsun diye. yani kan man görmüyorsun merak etme. sadece kafan açıkta kalıyor. sadece başucundaki anestezi uzmanını görüyorsun. öyle ya da böyle bebek yanına gelince çektiğin her acıya deyiyor. bir can yaratıyorsun kolay değil. hiç korkma bir süre sonra masal gibi geliyor herşey.

evet aslında nasıl olacağıdan çok nerde olacağı ve doktorun çok önemli. bende özel hastanede epidural sezeryan oldum. şanslıymışım ki anestezi doktoru epiduralle ilgili yurtdışında eğitim almış uzmanlaşmış bir doktormuş. bende genel olacaktım ama son anda epidural teklif ettiler. iyiki de öyle olmuş.
ben hiç doğum yöntemleri konusunda düşünmemiştim. normal doğum istiyordum son anda sezeryan son anda epidural ama inanılmaz bir mutluluk... anne olduğumu doğumhanede hissettim. hemen emzirebildim aynıgün ayağa kalktım ertesi gün taburcu oldum. ben daha önceden 3 kere ameliyatta olmuştum genel anesteziyide biliyorum.

normal doğum şansın varsa önce onu değerlendir,canım.ben genel olmuştum,inleyerek uyanmıştım.

Her ikisini de yasadim ...ilk dogumumda genel ikinci de (1,5 ay evvel dogum yaptim )spinal sezeyanla dogum yaptim ve spinal daha iyi yerimseniben

canım istesende kalkamazsın yerinden. çünkü bacakların kütük gibi oluyor. asla hareket edemiyorsun. bir de kollarını bağlıyorlar. serum falan takıyorlar. acı hissedersen bayıltıyorlar. yapılış aşaması garip bir rahatsızlık veriyor ama sen bilirsin. özel hastaneler genel anestezi konusunda daha hassas sürekli ağrı kesici veriyorlar. epiduralde de veriyorlar. devlet hastanelerinde bu yok. ağrı kesiciler saatle veriliyor. bu da acı konusunda biraz zorluyor. sonuçta doğum işte. kolayı yok bu işin. ya normal doğurup acıya katlanıp birden ayaklanacaksın ya da sezaryen olup o anı hissetmeyip sonrasında zorluğuna katlanacaksın. kimi insan çok şanslı oluyor ve birşey hissetmiyor. çok özeniyorum onlara ne güzel. ağrı eşiği düşük olunca benim gibi öyle ya da böyle hiissediyorsun. bu arada önüne dağ gibi bir ton şey seriyorlar steril olsun diye. yani kan man görmüyorsun merak etme. sadece kafan açıkta kalıyor. sadece başucundaki anestezi uzmanını görüyorsun. öyle ya da böyle bebek yanına gelince çektiğin her acıya deyiyor. bir can yaratıyorsun kolay değil. hiç korkma bir süre sonra masal gibi geliyor herşey.

sadece kafanın acıkta kaldıgını bilmiyordum. ustum karnım acık hepsini gorurum heralde diye dusunuyordum. genel anesteziden uyanması cok zor bilirim.sayıklayabilecegim sacmalayabilecegim seylerden korkuyorum acıkcası:))) hele kaynanam ve gorumcelerimin yanıbasımda olacaklarını dusundukce icimdeki ses lokal lokaaalll diyee itekliyor beni :))))

ben genel oldum daha öncede 3 kez narkoz aldığım için pek çekinmiyordum ama keşke genel olmasaydım bebeğim doğarken görseydim şimdi pişmanım eğer senin için farketmezse genel olma derim..

sadece kafanın acıkta kaldıgını bilmiyordum. ustum karnım acık hepsini gorurum heralde diye dusunuyordum. genel anesteziden uyanması cok zor bilirim.sayıklayabilecegim sacmalayabilecegim seylerden korkuyorum acıkcası:))) hele kaynanam ve gorumcelerimin yanıbasımda olacaklarını dusundukce icimdeki ses lokal lokaaalll diyee itekliyor beni :))))

:)))) canım çok güldüm gece gece :)) evet sadece başın açık kalıyor önüne dağ gibi ameliyat örtüleri koyuyorlar üstüste sıcak sıcak. narkoz dan ayılana kadar odana çıkartmazlar sanırım. yani umarım bu durumda :)) ben yarı ayık yarı bayık bir durumdaydım gerçi allahtan ağzımdan abuk bişey çıkmamış. direkt kameraya çekiliyor düşünsene. bir numara delil.kayıtlı :)) inkarda edemezsin.

kesınlıkle lokal dıyorum bende spınel sezeryan oldum bebegımı cıkınca gordum gayet ıyıydım yanlız bıraz heyecan yasıosun mesela esım dıo odaya geldıgınde soktaydın sen dıo ama bebegımı gordum dunyalar benım oldu genel olanlar sezeryan sancılarının hepsını fazlasıyla cekıo ve zorlanıo benım yaklasık 3 4 saat uyusuk kaldıgı ıcın ılk agrıları pek hıssetmedım sonrada zaten agrı kesıcı vuruyolar akşam ayaga kalktım yurudum bebegıme hep ben baktım ertesı gunude gayet ıyy cıktım hıc yatmadım genel olanlar aptal gıbı oluyomus kafa bıde uyanırken aglıon sayıklıosun falan ne gerek var sen bılırsın gene cnm

Back