- 19 Mart 2018
- 4
- 0
- 37
- Konu Sahibi cafeparadiso
Mustafa Bey'e Çakmak Erdem Hastanesi'nde laparoskopik (kapalı) safra kesesi ameliyatı oldum. Çok sessiz, durgun, tepkisiz biri gibi görünüyor ilk bakışta. Dolayısıyla kafanızda başlangıçta soru işareti oluşabilir, kendisi okunması kolay biri değil bence. Fakat işinde gerçekten çok başarılı. Ameliyat tarihini belirlerken hastasının programına en az kendi programı kadar önem veren, ameliyatla ilgili ayrıntıları ciddiyetle aktaran (hastaya hiçbir bilgi vermeyen doktorlar da olabiliyor bazen), bir yandan da insanı kendi cool tavrıyla rahatlatan bir hekim. Ameliyat sabahı odama gelip ameliyatın tahmini süresi, sürecin nasıl işleyeceği gibi konularda kısaca bilgi verdi ve rahatlatıcı konuşmalar yaptı. Ameliyathanede de hayal meyal 'üşütmeyin kızcağızı' diyip üstümdeki örtüyü boğazıma kadar çektiğini, omuzlarımı tutup 'merak etme, halledeceğiz, iyi olacaksın' dediğini hatırlıyorum. Ameliyattan sonra da odama gelip kesiklerimi kontrol etti. Sadece bir öğün yağsız yemek gönderdi, sonrasında normal yemeklere döndük. Hiçbir diyet uygulamadı, normalde nasıl besleniyorsan o şekilde beslenmeye devam edebilirsin dedi. İki gün sonra bandajları açıp yıkanabilirsin dediyse de ben beş gün kadar bekledim nolur nolmaz diye. Ameliyattan sonra hiçbir rahatsızlığım, ağrım, sızım, hiçbir şeyim olmadı. Kısacası her şey yolunda gitti çok şükür. Mustafa Bey son derece rahat ve hastasını rahatlatan biri. Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Ha bir de ameliyathanede diğer doktorlar ve hemşirelerle birlikte rock müzik dinliyorlardı. Benim gözümde bu da kocaman bir artıdır kendisiyle ilgili :)