genel anesteziyle doğum yapmış olanlar lütfen yardım

derinsular

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2011
503
66
98
Bolu
ben çok ödlek ve panik bir anne adayıyım 3 ayım var ama daha şimdidden korku içine girdim genel anestezi istiyorum çünkü diğerinde panik olup bayılırım biliorum anesteziden uyanış nasıl hiçbişey hissedilmiyo dimi bi de uyanmak zor mu inanılmaz acılar mı yaşanıyyo zihnimde hep böyle canlanıyo tecrübeli olanlar lütfen aydınlatsın beni olur mu

benim uyanmam zor olmadı
kimi odasına cıktıktan saatler sonra uyanıyomuş, alakası yok
bebegim 30dkda doğmuş ben 45.dakkada uyandım
gözlerimi açar açmaz "geçmiş olsun"la başlayan cümleler kurduklarını hatirliyorum
daha ameliyathanede masadaydım yani
konuştuğumu sanıp " bebeğim nasıl?" diye soruyorum olan gucumle ama sesim hiç çıkmıyormuş farkında değilim tabi
sanki biri boğazıma oturmuş nefes almamı engelliyo gibiydi
o an cok korktum acaba ölüyo muyum diye
işlem sırasında hiç bişi hissetmiyosunuz evet ama sezaryen sonrası çok sevimli şeyler yasanmıyor acıkcası
narkozdan uyanmak gerçekten zor bi durum
imkanınız varsa epidural sezaryen isteyebilirsiniz
ben o kesme biçme aletlerinin sesine goruntusune tahammul edemediğimden genel anestezi istedim
hep diyorum, şartlar uygun olsaydı da keşke normal dogurabilseydim

Son düzenleme:
Ben de ayık bir şekilde ameliyat fikrine dayanamadığım için genel anestezi yaptırdım. Hayatımda ilk kez anestezi aldım, uyanırken zorlanmadım ama ayılmam uzun sürdü. Ameliyathaneden çıkarken yüzüme hafif hafif vurduklarını hatırlıyorum "uyanın" diye :)
Gözlerimi açık tutamıyor, odaklayamıyor, dolayısıyla gelen ziyaretçileri falan göremiyordum, bi de çok susadım ama ilk gece -sonda çıkana kadar galiba- su yasakmış; 1-2 damla dışında içirmediler sürekli ağzım kurudu, içim yandı :) .
Ağrı sızı anesteziyle değil ameliyatla ilgili, ona da ilaç veriyorlar serumla.
Herkesin anestezi hikayesi farklı olabiliyor ama kafana takacak bir yanı yok. Asıl taburcu olmadan önce gaz çıkarabilmeye bak, seni yürütmeye başladıklarında mümkün olduğunca yürü, ben gazı çıkarana kadar biraz sıkıntı yaşadım.

daha 9 gün önce sezaryan biri olarark dürüstce yazmamı istersen cok acı cektim ameliyattan cıktım ve müthiş bir miğde bulantısı meger narkozmus ve öğüremedim bile dikiş yelerim müthiş bir acı vardı ve narkozu cıkarmarna kadar o acıyı cektim ilk birinci gün sabaha kadar agrıdan uyamadım inledim durdum en kötüsüde bebek zaten hemen ememmiyor ve ben yerimden kıpırdayamıyorum refakatcım memeyi tuturana kadar canı cıktı hele birde o sondayı cıkarırkende ayrı bir acı ohh cok sükür rabbime kurtuldum mevlam kimseyi o yolda bırakmasın ve kimsede demesin normal doğum yapamayan doğum yapmıs sevabı almıyor diye inanın ben normla doğum kadar agrı cektim amelşyat sonrası rabbim genede size yasatmasın

sonda yı bayıltıncamı takıyorlar...çok acı oluyormu???sondadan dolayı

Ben de genel anesteziyle doğum yaptım ve çoook rahat geçti.Ağrı eşiği çok düşük olan biri olarak ameliyat sonrası acılara kendimi hazırlamıştım ama hiç öyle olmadı.Gazımı daha ayağa kalkmadan çıkardım.Ağrı geldiği anda zaten ilaç veriyolar.Herkesin vücudu anesteziye aynı tepkiyi vermez.Gördüğün gibi herkesin yaşadıkları farklı.Bence doktorunla kendin için en uygun olanına karar ver.Başkalarının hikayeleri seni korkutmasın.

merhaba canım öncelikle hayırlı bi doğum diliyorum..bende geçen sene sezeyan oldum genel anestezi ile hiç bi sorun yaşamadım diyebilirim..ayılmam falan hiç zor olmadı..midemde bi bulantı da olmadı..sadece ilk gün biraz boğazımda gıcık oluyodu öksürüyodum anestezik maddelerden sanırım ve öksürünce biraz dikişlerim acıyodu öyle yoğun bi acı değil yani tabii..ilk odaya getirdiklerinde sedyeden yatağa geçerken biraz ağrı oldu zaten hemen ağrı kesici veriliyo..onun dışında hiç ağrı yaşamadım diyebilirim..hatta ben ilaçların etkisi geçince hiç dayanılmayacak bi ağrı olcak diye düşünüyodum ama öyle olmadı..sezeryanda önemli olan bi de fazla yatmamak doktorum aynı günün akşamında yürütmüştü beni ne kadar çok yatarsan iyileşmen o kadar uzun ve zor oluyo..eve gelince de öyle sürekli evin içinde dolaşıyodum..korkulacak bi durum yok 2.kez doğum yapsam yine genel anestezi sezeryan tercih ederim...içini ferah tut canım hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin rabbim..

3 ay önce genel anestezi ile doğum yaptım.bence çok rahat bir doğum şekli.bende senin gibi korkuyordum ama bu kadar rahat geçeceğini hiç tahmin etmemiştim.ayılırken biraz zorlanıyosun o da şu şekilde sesleri duyuyosun ama hemen gözlerini açamıyosun sadece.birinci gün sadece boğazımda gıcık oluşmuştu öksürmek zor oluyo.aynı akşam yürümüştüm hiçbir şekilde mide bulantısı ve baş dönmesi olmadı bende.önerim bol bol yürü.zaten ağrı kesicilerden ağrı falan pek hissetmiysun.ikinci gün tuvaletede çok rahat çıkmıştım.benim doktorum sonda taktırmadı.tuvaletim geldiğinde de sürgüyle zaten aldılar.herkesin doğum hikayesi farklı olur ama benim gerçekten çok rahat bir doğumum oldu.hayırlı doğumlaar diliyorum sana şimdiden.

selam,ben 17 ay ara ile 2 sezeryan oldum.ikincisini olalı 3 ay oldu.ikiside genel anestezi ile oldu.ilkinde odama çıkartılırken ikincisinde ise ameliyathanede uyandım.anestezinin dozu ve anestezi uzmanının iyi olması çok önemli.hiç zorluk çekmedim ayılma konusunda çok şükür.ağrı tabikide kaçınılmaz bi durum narkozun etkisi geçince.fakat ağrı kesici yapıyolar ihtiyaç oldukça.gaz içinde ilaç veriyolar.bol bol yürümeye çalış.doğum için iyi bi hastane iyi bi doktor seç.
zaten bebişini görünce herşeyi unutuyosun :) benim gibi mızmız ve panik bi insan dayandıysa herkesler dayanır :) kafana takılan bişi varsa sorabilirsin.sonda uyanıkken takılıyo bu arada,oda çok can yakan bişey değil.bol bol dua et.

canım takma kafana bu kadar sen istemesen de doktorlar hemşireler gereken şeyleri yapacaklar zaten o yüzden rahatla. topu topu çekeceğin yarım gün, en çok 5 saatlik bir şey hazırlıklar dahil. bana da genel anestesi yaptılar, masada uyandırdılar beni ismimle beni çağırıyorlardı, bi uyandım ki dilim damağım kurumuş. beklemiyordum tabi böyle bir şeyi tırstım panik yaptım. sonra yavaş yavaş kendime geldim. 2. gün de ayağa kaldırıyorlar seni, onda zorluk çekiyorsun ben yürüyemiyorum diye hüngür hüngür ağlamıştım. ama sonra 3. gün adım atmaya başlayınca her şey düzeliyor. bunlar zaten olacak olan şeyler acısız doğum olmaz unutma. eninde sonunda doğuracaksın bırak telaş yapmayı hamileliğinin keyfini çıkar. ben geçen sene doğum yaptım, o günden beri uyuyabildiğim en uzun saat 6 saat :))))

bende spinal anestezi istiyorum ama herşeyi görmek beni ürkütüyor.

ben de spinal sezeryan oldum. doğum nasıl olursa olsun ne hissedileceği kişiden kişiye göre değişir. ama şunu söyleyebilirim ki ayık olsan da bişey görmüyosun. çünkü önüne perde geriyolar. farkında bile olmuyosun arka tarafta neler olduğunun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…